Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod yegon 18 Nov 2008 14:04

w4444x napísal:vzdy ma zaujmalo ci je v pohode mat na ucet milion z pokru bez toho aby som to danil ( fikcia ::) ) nemali by ste obavi ci danove nahodou prave vas nepickne na kontrolu ?

nemusia ta picknut - kontroluju to automaticky, banky maju oznamovaciu povinnost ked ti na ucet pride suma nad urcity limit
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod buschle 18 Nov 2008 14:22

yegon napísal:
w4444x napísal:vzdy ma zaujmalo ci je v pohode mat na ucet milion z pokru bez toho aby som to danil ( fikcia ::) ) nemali by ste obavi ci danove nahodou prave vas nepickne na kontrolu ?

nemusia ta picknut - kontroluju to automaticky, banky maju oznamovaciu povinnost ked ti na ucet pride suma nad urcity limit

pozri sa meciarovi prichadzalo na ucet cely zivot love a nikto sa o nic nestaral ani nestara len vsetci vedia ze uz sa mal davno na strome hupat.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod w4444x 18 Nov 2008 14:25

vieme ako to je na slovensku ... normalneho cloveka by za 1000 korunovy podvod zavreli na dozivotie pomaly
Obrázok používateľa
w4444x

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 9 krát/64 krát

Odoslaťod looserSR 18 Nov 2008 20:15

roche01 napísal:lenze pri cashoute napr z MB sa neda dokazat z coho su tie peniaze, dnes je moderna doba, ja za pracu v bani dostavam peniaze na MB a odtial si to cashoutujem do banky :D jedine ze by si niekto zistoval priamo u MB odkial tie peniaze prisli predtym, ale ochrana osobnych informacii snad sa neda takto hrubo porusit ani na natlak nejakeho danoveho riaditelstva

Tak na to by som nespoliehal. :)
Bohužiaľ, daňový úrad, súdy a finančná polícia majú právomoc v odôvodnených prípadoch požiadať dokonca aj banku, v ktorej máš účet o sprístupnenie Tvojho účtu, môžu si vyžiadať výpisy z účtu príp. požiadať o zablokovanie takéhoto účtu.
Samozrejme, musí na to byť nejaký pádny dôvod. Nikto si to nemôže z nich vyžiadať len preto, lebo Tvoj sused je daňovák a si mu nesympatický. :P
Ale moja manželka kedysi robila na Okresnom úrade a prichádzala do styku s podobnými prípadmi... :x[/quote]

a co im zisti banka ??? ze ti parkrat prisla suma z moneybookers... pokial neprekracujes limit 100.000 sk, nad ktory maju oznamovaciu povinnost, tak je vsetko v poriadku ... a ked budu chcet nieco zistovat u MB tak ich poslu do pekla s ich ziadostou, ochrana osobnych udajov, jedine ze by mali nejake sudne nariadenie alebo co a to asi tazko
looserSR

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/2 krát

Odoslaťod roche01 19 Nov 2008 08:50

LooserSR: Veď píšem, že na to musia mať nejaký pádny dôvod a nemôžu začať nejaké takéto zisťovania len tak, pre nič za nič. Takže pokiaľ cez MB neperie nikto peniaze z nelegálnej činnosti, resp. sám nie je z niečoho podobného podozrivý, resp. nepreleje tade celú výhru z WSOP (8 mil USD by už asi zaregistrovali aj na daňovom), tak sa nikto nič nedozvie.
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod rastik 19 Nov 2008 09:30

aky je rozdiel medzi 8tisic SKK a 8mil USD? v principe ziadny, tu ide o to ze tato suma bud vstupuje alebo nevstupuje do danoveho priznania a tym padom bud podlieha alebo nepodlieha dani. kazdy dostane taku odpoved, podla toho naco sa pyta. myslim ze z danych zakonov a zmluv o zamezdzeni dvojiteho zdanenia dost jednoznacne vyplyva, ze aj ked si zoberes svojich 8mil USD na DR SR do BB, a budes tam "machrovat" od dveri ku dveram, tak ti akurat pekne pogratuluju a poslu ta uzivat si VSETKY peniazky domov.
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

Odoslaťod roche01 19 Nov 2008 10:14

rastik napísal:aky je rozdiel medzi 8tisic SKK a 8mil USD? v principe ziadny, tu ide o to ze tato suma bud vstupuje alebo nevstupuje do danoveho priznania a tym padom bud podlieha alebo nepodlieha dani. kazdy dostane taku odpoved, podla toho naco sa pyta. myslim ze z danych zakonov a zmluv o zamezdzeni dvojiteho zdanenia dost jednoznacne vyplyva, ze aj ked si zoberes svojich 8mil USD na DR SR do BB, a budes tam "machrovat" od dveri ku dveram, tak ti akurat pekne pogratuluju a poslu ta uzivat si VSETKY peniazky domov.

hlásim sa ako dobrovoľník, ktorý to s tými 8 miliónmi odskúša :D
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod cstrike22 19 Nov 2008 13:25

looserSR napísal:
roche01 napísal:lenze pri cashoute napr z MB sa neda dokazat z coho su tie peniaze, dnes je moderna doba, ja za pracu v bani dostavam peniaze na MB a odtial si to cashoutujem do banky :D jedine ze by si niekto zistoval priamo u MB odkial tie peniaze prisli predtym, ale ochrana osobnych informacii snad sa neda takto hrubo porusit ani na natlak nejakeho danoveho riaditelstva

Tak na to by som nespoliehal. :)
Bohužiaľ, daňový úrad, súdy a finančná polícia majú právomoc v odôvodnených prípadoch požiadať dokonca aj banku, v ktorej máš účet o sprístupnenie Tvojho účtu, môžu si vyžiadať výpisy z účtu príp. požiadať o zablokovanie takéhoto účtu.
Samozrejme, musí na to byť nejaký pádny dôvod. Nikto si to nemôže z nich vyžiadať len preto, lebo Tvoj sused je daňovák a si mu nesympatický. :P
Ale moja manželka kedysi robila na Okresnom úrade a prichádzala do styku s podobnými prípadmi... :x

a co im zisti banka ??? ze ti parkrat prisla suma z moneybookers... pokial neprekracujes limit 100.000 sk, nad ktory maju oznamovaciu povinnost, tak je vsetko v poriadku ... a ked budu chcet nieco zistovat u MB tak ich poslu do pekla s ich ziadostou, ochrana osobnych udajov, jedine ze by mali nejake sudne nariadenie alebo co a to asi tazko[/quote]

ja som to raz riesil pretoze som sa raz davno neuvedomil a dal som si celu vyhru, ktora daleko prekracovala 100k poslat naraz do banky. Je to tak, ze MB pripadne online herna by poskytla informacie o tebe a prevodoch jedine v tom pripade ak by im to nariadil sud ale aj to nie nas sud to maju u prdele ale sud v tej krajine, ktora im vydala lincenciu a kde posobia.. takze tohoto by som sa urcite nebal.
cstrike22

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod roche01 19 Nov 2008 13:40

cstrike: jj, takže ako vravím: pokiaľ nemáš suseda, ktorému lezie na nervy Tvoje nové BMW v garáži, zatiaľčo Ti si užívaš slnko v Karibiku a k tomu tento sused nemá známych na správnych miestach prekračujúc hranice SR ale aj EÚ, malo by to byť v pohode :) .
Ale štát sa aj napriek tomu snaží stále nejako atakovať túto oblasť, veď preto ten cirkus v USA okolo hrania online pokru, alebo aj nedávno v Nemecku apod. Štátu kolú oči také veľké peniaze, na ktoré nemá páky 8-)
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod roche01 19 Nov 2008 13:41

cstrike: A tá oznamovacia povinnosť nad 100k sa ráta jendorázovo, alebo mesačne alebo ako? ak mám napr. 1 milión, môžem ho posielať napr. 10 dní, ked si každý deň prevediem 99.999SK, alebo musím počkať do ďalšieho mesiaca, aby to banka nemusela hlásiť?
Obrázok používateľa
roche01

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!