Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod keso26 22 Nov 2008 19:05

1. bavime sa len o on-line hrani (tomu je venovany aj clanok)
2. ja som nevedel, ze Ty platis BI do turnaja prevodom priamo z bank. uctu. Ak keby sa Ti to aj nahodou podarilo, co k tomu vypisu z uctu dolozis ? Aha uz viem, napises na support, prosim si pokladnicny doklad o zaplateni vstupneho do turnaju. Zelam prijemny den.
3. nema zmysel pokracovat v tejto diskusii

rastik napísal:
keso26 napísal:1. je to prijem a podla zakona ho musis zdanit.
2. nemas ako preukazat vydavky vynalozene na dosiahnutie vyhry, pretoze nemas o tych vydavkoch danovy doklad, tj. faktura alebo blok s registracnej pokaldnice

nie nechapem, pretoze je to uplna sprostost. btw. tiket zo stavkovej je danovy doklad, na vypise z uctu mas vklady s kreditkou atd. existuju aj elektronicke doklady nielen papieriky :)

ja nehovorim, ze je to mudrost, ale bohuzial pravdepodobne je to tak.
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 19:14

a naco by mi bol pokladnicny doklad, zijeme v stredoveku? mam vypis z uctu, na ktorom som vlozil do herne, v tej herni som zaplatil buyin (o com je tiez elektronicky doklad z herne vo vypise uctu co mam v herni) a prehral som ho, takze mam naklad. v kazdom pripade stat sa potesi ked prides danit svoje prijmy :fool: . uz menej sa potesi tomu ked ostatni pridu na zaklade tvojich prijmov uplatnovat svoje naklady :ROFL: . tiez ti prajem pekny den.

a tiket zo stavkovej je danovy doklad! pre stavkovku je dokonca vyherny tiket preukazatelny danovy naklad! avsak na slovensku mame asi selektivne posudzovanie danovych dokladov, kde vyherne tikety (buyiny) su danovym dokladom a nevyherne nie su :Yahoo!:

a imaginarny priklad: ty si posielas na ucet ci uz priamo alebo prostrednictvom MB len tvoj "cisty" zisk... ale nevies dokazat ci si si poslal vsetko, cize podla tvojej teorie o neexistencii nakladov pride DU, poziada sud o vypis z uctu priamo tvojej herne, zrata plusove polozky (tych bude hodne, kedze to je cely obrat radovo nasobky tvojho zisku) tie ti zdani, a minusove necha nepovsimnute. ved preco by nezdanil vsetko (vsetky tvoje prijmy) ale len tu trochu co mu podhodis na ucet prostrednictvom mb? tak ak si chces nagenerovat trochu ZDANITELNYCH prijmov odporucam si najblizsiu hodinu prisadat a odsadat k NL1000 stolom a zadlzis na daniach podla tvojej teorie par nasledujucich generacii. GL
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

Odoslaťod keso26 22 Nov 2008 19:20

no comment
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod dzejkej 22 Nov 2008 19:22

prosim, pozicia mi niekto, aby som zdanil svoje vyhry z turnajov a SNG? moj BR mi na to bohuzial nestaci :D
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 19:23

keso26 napísal:no comment

tomu sa vravi pouzivat argumenty.
rastik

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 19:23

dzejkej napísal:prosim, pozicia mi niekto, aby som zdanil svoje vyhry z turnajov a SNG? moj BR mi na to bohuzial nestaci :D

thats right :good:
rastik

Odoslaťod TuKE 22 Nov 2008 19:32

Pokiaľ podnikáš/hráš a nedarí sa/prehrávaš, skrachuješ a na svoje dlhy si sám.
Pokiaľ podnikáš/hráš a darí sa/vyhrávaš, tak ťa bude otravovať daňový s platením daní.

Hold, svet je nespravodlivý, ale myslím, že si dosť starý na to, aby si to pochopil.

Pokiaľ ťa daňový požiada o predloženie daňových dokladov, tak si s tvojim výpisom z účtu môžeš akurát tak vytrieť ...
Daňový doklad = faktúra, nemáš faktúru = nemáš náklady.
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod dzejkej 22 Nov 2008 19:39

TuKE napísal:Pokiaľ podnikáš/hráš a nedarí sa/prehrávaš, skrachuješ a na svoje dlhy si sám.
Pokiaľ podnikáš/hráš a darí sa/vyhrávaš, tak ťa bude otravovať daňový s platením daní.

Hold, svet je nespravodlivý, ale myslím, že si dosť starý na to, aby si to pochopil.

Pokiaľ ťa daňový požiada o predloženie daňových dokladov, tak si s tvojim výpisom z účtu môžeš akurát tak vytrieť ...

No ale tym padom je hranie online pokru stratova zalezitost, lebo ak zdanis vyhry, tak akosi zistis, ze Ti vacsinou akosi nestaci Tvoj bankroll. Napr. ak hras SNG s nejakym 8% ROI, tak by si bol nehorazne stratovy. :cry:

Mas 8% ROI, tak zaplatis $5000 a vyhras $5400. Zdania Ti $5400 a zistia, ze musis zaplatit $1026. Takze prides za niekym, pozicias si $626, pridas k tomu vyhru $400, zaplatis dlhy a spokojne hras dalej? To sa oplati :crazy:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 19:44

TuKE napísal:Pokiaľ podnikáš/hráš a nedarí sa/prehrávaš, skrachuješ a na svoje dlhy si sám.

tak tym padom uz viem kde je problem :)
rastik

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 19:45

dzejkej napísal:

No ale tym padom je hranie online pokru stratova zalezitost, lebo ak zdanis vyhry, tak akosi zistis, ze Ti vacsinou akosi nestaci Tvoj bankroll. Napr. ak hras SNG s nejakym 8% ROI, tak by si bol nehorazne stratovy. :cry:

Mas 8% ROI, tak zaplatis $5000 a vyhras $5400. Zdania Ti $5400 a zistia, ze musis zaplatit $1026. Takze prides za niekym, pozicias si $626, pridas k tomu vyhru $400, zaplatis dlhy a spokojne hras dalej? To sa oplati :crazy:

vidim ze dzejkej presne popchopil tu "LOGIKU" neexistencie nakladov :D
rastik

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!