Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 19:47

TuKE napísal:s tvojim výpisom z účtu

viete co je zaujimave? ze jediny doklad ktory bude mat k dispozicii danovy je prave ten vypis z uctu :o
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

Odoslaťod dzejkej 22 Nov 2008 20:02

no uz to mam .. aby si bol potom ziskovy pri pokri, ak pocitame s ROI (tj SNG a MTT), tak musis mat ROI vacsie ako je 23.45% pri 0 poplatkoch za vstup. Cize realne treba ROI kapanek vacsie.

Kód: Vybrať všetko
vzorec:

vyhra - buy-iny - dane z vyhry = 0

vyhra = (1 + ROI) * BI
buy-iny = BI + fee (fee uvazujeme 0)
dane = 0.19 * (1 + ROI) * BI

po uprave:

ROI = 0.19 / 0.81 = 0.2345

23.45% ROI je na SNG je teda riadne vela :). No a na MTT tiez, kedze nie som ani JohnyBax ani apestyles ani Rizen a podobni :).

A pri cash game to znamena, ze musis vstat od stola s 1.2345 buy-inu neuvazujuc rake , inak budes stratovy :D
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod keso26 22 Nov 2008 20:15

ak by niekto poriadne cital, tak by si vsimol ze som cely cas pisal o situacii jednorazovej velkej vyhry v nejakom garantovanom turnaji a s tym spojene shipnutie celej vyhry na ucet. Dalej som pisal, ze pri grindeni (rozumej velke mnozstvo odohranych ruk - CG a turnajov SnG a MTT) je otazka zdanenia ovela komplikovanejsia (pricom akceptovanie dokladov bola okrajova tema a argumentacia myslim uplne jasna - pre niekoho)
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 20:19

keso26 napísal:(pricom akceptovanie dokladov bola okrajova tema a argumentacia myslim uplne jasna - pre niekoho)

argumentacia bola zla, zavadzajuca a nepravdiva, odporucam obratit sa na uctovnika/danoveho poradcu.
rastik

Odoslaťod dzejkej 22 Nov 2008 20:24

keso26 napísal:ak by niekto poriadne cital, tak by si vsimol ze som cely cas pisal o situacii jednorazovej velkej vyhry v nejakom garantovanom turnaji a s tym spojene shipnutie celej vyhry na ucet. Dalej som pisal, ze pri grindeni (rozumej velke mnozstvo odohranych ruk - CG a turnajov SnG a MTT) je otazka zdanenia ovela komplikovanejsia (pricom akceptovanie dokladov bola okrajova tema a argumentacia myslim uplne jasna - pre niekoho)

no ano, citali sme, ze sa vlastne nevies povedat a nie je jasne, ako to vlastne zdanovat ... ani ludia na danovom podla mna netusia - zase je doba o krok pred statom, svina doba! :P

jednorazova velka vyhra na rovno na ucet .. s tym sa vacsina smrtelnikov aj tak nestretne :)

nemam ani tusenie, ako by to chceli mat dokladovane a ci cakaju od nejakeho SNG grindera za rok niekolko desiatok tisic potvrdeni o platbe buy-inov a fees alebo podobny nonsens ..

kazdopadne - ked niekoho zabasnu kvoli tomu, tak nech z vazenia nadiktuje niekomu blizkemu, aby sem napisal, co vlastne cakaju :D
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 20:29

keso26 napísal:ak by niekto poriadne cital, tak by si vsimol ze som cely cas pisal o situacii jednorazovej velkej vyhry v nejakom garantovanom turnaji a s tym spojene shipnutie celej vyhry na ucet

cize asi takto si to predstavujeme? hram $1k usd turnaje o 50 ludoch. prva cena je $20k (je to dost velka jednorazova vyhra aby to pochopili vsetci? ak nie staci si vynasobit buyin a vyhru desiatimi). zakazdym si vlozim/zaplatim 1 buyin, tj. v herni alebo v kasine mam stale na ucte 0, vzdy vlozim len ten 1 buyin a hned si kupim listok a hram. takto sa hram par tyzdnov/mesiacov/rokov. v turnaji cislo 30 budem prvykrat ITM a hura konecne som aj vyhral a mam $20k. prevediem si ich na ucet. pride keso26 z danoveho a povie aha, prijem $20k musite ho zdanit. a ja poviem aha, ved som si zaplatil $30k buyin, doplatte mi este $10k a budem na 0.

nie je podstatne ci odohram turnajov 100 alebo 10000 princip zostava rovnaky. v zasade - ak necashoutujete po kazdej vyhre tak v podstate podla keso26 okradate stat na daniach. a to by sa teda nemalo :no:

stat zaraba na pokri prostrednictvom zdanovania herne, nie hracov. rovnako je to aj pri tipovani.
rastik

Odoslaťod yegon 22 Nov 2008 22:41

lol aka debata

podla clanku prijem z pokru je potrebne zdanit, teda veci ako nezaplatenie dane a posielanie vyhier po malych castiach aby si to danovaci nevsimli je danovy podvod. Kedze vacsina herni je registrovana v danovych rajoch s ktorymi nema SR dohodu o zamedzeni dvojiteho zdanenia tak si dan musi hrac zaplatit u nas. To aku metodiku pouzijes je na tebe, nemyslim si ze nasimi zakonmi a vyhlaskami je to nejako konkretne upravene takze budes musiet ist podla zdraveho rizumu a dufat ze budes schopny svoj postup rozumne zdovodnit ak to bude danovy urad pozadovat. Prakticky najjednoduchsie asi bude preukazatelny supis depositov ktore si do herne vlozil a supis vyberov a rozdiel medzi nimi bude prijem ktory treba zdanit. To ze ti peniaze pribudli na ucte v herni je sice tiez zisk ale tazko dokladovatelny, okrem toho peniaze na ucte v herni je mozne pokladat za material pomocou ktoreho sa dosahuje zisk takze ja by som zdanoval cashouty - teda prevod penazi na Slovensko
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod w4444x 22 Nov 2008 23:27

takze nasetrit peniazky na fajnovu vilu a viva monaco
Obrázok používateľa
w4444x

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 9 krát/64 krát

Odoslaťod dzejkej 22 Nov 2008 23:49

alebo sup do Banskej Stiavnice, len budeme sa musiet tvarit, ze podnikame v turistickom ruchu :)

http://m.ihned.cz/c4-10005650-27462520- ... o-vyvolene
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Pepi 22 Nov 2008 23:53

Sa vam cudujem, ze sa tu nad touto temou vobec vzrusujete. :-) Uz sa o niekoho z vas zaujimal DU?
Inak, mne pride najrozumnejsie (ak bu uz malo dost k zdanovaniu) zatazit danou prijmy-vydavky, teda BI-vyhry, pripadne ciste prijmy z CG + uplatnovat naklady ako pripojenie na net, poplatky banke, kupa PC, atd.
Druha vec je, ze netreba okolo tejto temy robit zbytocny krik. Je tu kopec "podnikatelov", ktori oberaju tento stat o podstatne vacsie love a pekne cusia.
A ak by niekoho postretla vacsia vyhra online, tak riesenim by mohol byt ucet vo Svajci. :-D
Obrázok používateľa
Pepi

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!