problematicka ruka - babo rad

Všetko, čo sa týka Texas Holdem cash games

Re: problematicka ruka - babo rad

Odoslaťod yegon 13 Jan 2009 01:30

dzejkej napísal:By ma zaujimalo, ako si mu mohol bez readov blind vs blind priradit Ax. Ty mu asi vidis do duse :).

Ja osobne by som pocital s 2 vecami. Bud ma stredne silnu ruku, s ktorou chce kontrolovat pot alebo hra pasivne draw. Bez readov clovek nevie. Kazdopadne s Ax by som necakal, ze bude floatovat 2 streety, ak Ax, tak skor A9, A2 a podobne.

1) Ak ma flopnuty par, tak zvycajne checkne.
2) Ak je to typ, co drawuje pasivne, tak necakam, ze na riveri miesto showdownu betne.
3) Ak riverol druhy par, tak betovat bude.

Ak by mal set, tak by som skor cakal, ze si bude ruku chranit raisom.

Ked nemas ready, ze je river aggro monkey, ja by som betoval na riveri malo. Pride mi, ze ma castejsie flopnuty par ako nieco silnejsie maly bet zaplati. Taktiez si to moze intepretovat ako blockbet a ako last stand skusi raisnut s miss draw alebo raisne for value s niecim silnejsim. Proste universal :).

1000000000000000000000000000000000000% suhlasim navrhujem bet 8-9 na riveri
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod palo1973 13 Jan 2009 11:44

Hram NL25,mam AK som v pozicii,trafim top par,ale pride na flop FD,na flope aj na turne betujem okolo 3/4 potu,super dorovnava a na river dorazi flush a super betne 1/2 potu.

Verit ci neverit?Co mi moze pomoct aby som vedel odhadnut ci blafuje alebo ma naozaj flush?Vcera sa mi to stalo 2x,raz som mal dokonca top 2 pair,vzdy som dorovnal,raz mal,raz nemal.
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod dzejkej 13 Jan 2009 11:59

palo1973 napísal:Hram NL25,mam AK som v pozicii,trafim top par,ale pride na flop FD,na flope aj na turne betujem okolo 3/4 potu,super dorovnava a na river dorazi flush a super betne 1/2 potu.

Verit ci neverit?Co mi moze pomoct aby som vedel odhadnut ci blafuje alebo ma naozaj flush?Vcera sa mi to stalo 2x,raz som mal dokonca top 2 pair,vzdy som dorovnal,raz mal,raz nemal.

Ak betuje 1/2 potu, tak potrebujes, aby bluffoval v 25% pripadov a viac. Rozhodoval by som sa na zaklade toho, ci som ho videl hrat draw pasivne alebo aktivne. Ak hral aktivne a agresivne a zrazu call, call a bet, tak to skor vyzera ako keby s nejakou slabsou rukou skusal nieco ako blocking bluff hybrid shitbet. Ak hra draws pasivne a hra hotove ruky aktivne, tak to tiez pomoze. Taktiez jeho AF napovie. Ak ma AF nizky (a najma AF na riveri), tak skor nebluffuje.

Dolezite je si uvedomit, ze aj ked bluffuje, nemusi to byt stale. Napr. flush by betoval takmer 100% casu, ale bluffovat moze dajme tomu 30% casu.

Ja osobne by som skor inklinoval k foldu, ale ak je to ta ista osoba necista ako z tych 2 predchadzajucich pripadov, tak to call moze v pohode byt. Ak zase bluffuje, tak si hod k nemu note, ze bluffuje casto tieto situacie a o to lahsie bude rozhodovanie :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod yegon 13 Jan 2009 12:05

zavisi od boardu, ak je to nieco ako A722J tak nema velmi s cim sa dostat na river a potom bluffovat, na druhej strane na KJ862 sa moze na river dostat s kopcom straightdraws ktore bude potrebovat bluffnut
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod palo1973 13 Jan 2009 12:41

1.nemam stats,cize okrem poznamok nic,je spravne ze ak na AP na NL25 niekto hra s plnym stackom 50$ mozem ho povazovat za lepsieho hraca?;resp.tych co pridu s minimalnym bi 10$ za slabsich?

2.nehravam ziadne dlhe session,preto hram prakticky bez readu-asi chyba,hm?;hram cg vzdy len ked mam trochu casu pomedzi

-cize bez readu ste skor za fold

-a ak su tam aj nejake SD tak to mozem skor dorovnat ako ked je tam jedina mozna prave ta FD

-dik
Obrázok používateľa
palo1973

Odoslaťod tucniak 13 Jan 2009 12:47

hrat cash je lepsie v dlhsich sessions troska, jednak spoznas trosku donkov a jednak pridu aj sance ich vybrat.. :fish:
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod dzejkej 13 Jan 2009 14:55

palo1973 napísal:1.nemam stats,cize okrem poznamok nic,je spravne ze ak na AP na NL25 niekto hra s plnym stackom 50$ mozem ho povazovat za lepsieho hraca?;resp.tych co pridu s minimalnym bi 10$ za slabsich?

Urcite je lepsi ako nejaka random fishka, i ked som stretol s 200BB stackom aj kusky ako 50/5/1, co limpoval QQ UTG :fish: . Vela z nich je vsak dost weak-tight a boja sa o bubaky, takze na tychto 200BB je fajn sledovat, ci nelimpuju moc a nie su to chodiace bankomaty alebo aspon nehraju moc fit or fold a podla toho sa prisposobit.

$10 su lamy 95% casu. 40BB, nie je ziadny shortstacker a ani ziadny skuseny hrac. Taky stack sa nehra easy a nikto pri rozume, kto nema strach z prehry, by si to nemal davat :).

palo1973 napísal:2.nehravam ziadne dlhe session,preto hram prakticky bez readu-asi chyba,hm?;hram cg vzdy len ked mam trochu casu pomedzi

No ked nemas staty a hras kratko, neznamena to, ze by si nemal mat ready. Daj si 2 stoly a sustred sa, co kto a ako robi a pis si k nim notes. Aj pocas 30 minut Ti mozu hraci dat nevedomky hromadu informacii :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod palo1973 13 Jan 2009 18:58

-NL25,mam 80$ stack,na CO drzim na ruke TT a dorovnavam pf raise na 1 $ od UTG raisera,za mnou este hrac na buttone call

-flop 892 rainbow,vsetci check-mal som to betnut?
-turn 7,povodny raiser check,ja bet asi 2$,za mnou sediaci reraise all in 50 !!!;povodny raiser fold
-co robit v takychto pripadoch s podobnymi maniakmi?uvazovat vobec o call?ja si myslim,ze som nebol pozadu,bol by to cisty gambling?a stalo sa to coho som sa obaval,asi 3min na to ho niekto vybral a bol prec....

-asi 3x sme boli v hre a vzdy ma reraisol na riveri dost mastne,nikdy som nemohol dorovnat
Obrázok používateľa
palo1973

Odoslaťod TuKE 13 Jan 2009 19:55

palo1973 napísal:-flop 892 rainbow,vsetci check-mal som to betnut?
-turn 7,povodny raiser check,ja bet asi 2$,za mnou sediaci reraise all in 50 !!!;povodny raiser fold
-co robit v takychto pripadoch s podobnymi maniakmi?

Podľa chuti a nálady.
Samozrejme, že je lepší v tomto momente, má tu nižšiu postupku, ale tebe by na river prišla tá vyššia postupka ;)
Btw. na flope by som vsadil niečo málo, takých 50-60% potu.

palo1973 napísal:-asi 3x sme boli v hre a vzdy ma reraisol na riveri dost mastne,nikdy som nemohol dorovnat

Prečo by si nemohol? Je to jednoduché:
1. kurzor myši presunieš nad tlačidlo CALL
2. stlačíš ľavé tlačidlo myši
3. hotovo :lol2:

P.S. Nebolo by od veci, aby si ruky pridával v nejakom ľudskejšom formáte = znaky kariet a štandardizovaný výpis, pretože tento slovný opis sa ozaj zle lúšti.
Aj keď na druhej strane podporuješ predstavivosť čitateľov PP :D
Obrázok používateľa
TuKE

Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod Markizik 13 Jan 2009 20:02

palo1973 napísal:-NL25,mam 80$ stack,na CO drzim na ruke TT a dorovnavam pf raise na 1 $ od UTG raisera,za mnou este hrac na buttone call

-flop 892 rainbow,vsetci check-mal som to betnut?
-co robit v takychto pripadoch s podobnymi maniakmi?uvazovat vobec o call?ja si myslim,ze som nebol pozadu,bol by to cisty gambling?a stalo sa to coho som sa obaval,asi 3min na to ho niekto vybral a bol prec....

-asi 3x sme boli v hre a vzdy ma reraisol na riveri dost mastne,nikdy som nemohol dorovnat

No ja som cash amater, ale toto by som 3betol preflop :-) je to moc zly napad? :-)
Markizik

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Cash games - Texas Holdem

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!