Tip od pokerprofesionála (Eric "Rizen" Lynch)

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Tip od pokerprofesionála (Eric "Rizen" Lynch)

Odoslaťod admin 18 Sep 2008 06:40

Diskusia k článku: Tip od pokerprofesionála (Eric "Rizen" Lynch)

Nečakajte na dobré karty, choďte All in!Nechoďte príliš neskoro All in.Každý z turnajových hráčov pozná veľmi dobre nasledujúcu situáciu. Dobré štartovné kombinácie sa nám vyhýbajú, náš stack sa zmenšuje, je nám jasné, že musíme niečo urobiť. Ale čo?Jedna z najzložitejších situácií v turnaji je, keď sa náš stack pohybuje medzi 20-25 BB. Na jednej strane je to príliš veľa na priamy all-in pred flopom, na druhej strane nám však ani neumožňuje nejaké veľké manévre v hre po flope. Často vidíme v turnaji hráčov, ktorí práve s takýmito stackmi robia veľké chyby. Veľa z týchto chýb má mnohokrát fatálne následky pre ďalšie účinkovanie v turnaji. Zoberme si napríklad, že máme 3000 chipov, pri blindoch 75/150, to znamená presne 20 BB. Keď nám nevyjde pokus o steal, kde pred flopom navýšime, potom však musíme položiť, ostane nám 2500 žetónov. Ak v ďalšej hre dostaneme napr. A-K a nám sa podarí zdvojnásobiť, máme miesto 6000 len 5000 chipov. Na prvý pohľad to nevyzerá až tak zle, ale tá strata 500 chipov predtým je veľmi nepríjemná, pretože stále ostávame v tej ťažko hrajúcej sa zóne 20-25 BB. Keby sme sa však dostali na 6000 chipov, t.j. 30 BB, umožnilo by nám to oveľa lepšie hrať po flope.Už ako keby som počul ďalšiu otázku: "To je všetko pekné, ale predsa nemôžeme čakať na A-K, alebo A-A a dúfať, že...

celý článok => http://www.pokerportal.info/poker-novinky ... racov/716/
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Tip od pokerprofesionála (Eric "Rizen" Lynch)

Odoslaťod chris_ambri 19 Feb 2009 23:56

3000 chipov nie je 25 BB pri blindoch 100/200 tak to prosim opravte v článku
chris_ambri

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod DevilMayCry 20 Feb 2009 11:52

sry za moj mozno troxu debilny prispevok ale tak trochu ma zaujima preco sa hovori vzdy o xxBB ????? je to predsa spojene s tym na kolko kol vam este vydrzi stack.....a kedze kym sa to cele otci je treba dat aj sb aj bb nemali by sa tieto sumy zratavat???? cize pokial by boli blindy 100/200 a typek ma stack 6000 tak by mal 20sb+bb......nie som si isty ale sa mi zda ze som to niekde videl ze sa to takto pocita.......
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod roche01 20 Feb 2009 12:00

DevilMayCry napísal:sry za moj mozno troxu debilny prispevok ale tak trochu ma zaujima preco sa hovori vzdy o xxBB ????? je to predsa spojene s tym na kolko kol vam este vydrzi stack.....a kedze kym sa to cele otci je treba dat aj sb aj bb nemali by sa tieto sumy zratavat???? cize pokial by boli blindy 100/200 a typek ma stack 6000 tak by mal 20sb+bb......nie som si isty ale sa mi zda ze som to niekde videl ze sa to takto pocita.......

je to tak ako vravíš: Niekto to počíta ako násobok BB niekto podľa tzv. M-zone. Okrem toho, ak sa dáva aj ante, tak si to potom vypočítaš ako M= stack/(BB+SB+ante).a ďalšie hľadisko je, či sedíš pri fulltable alebo ste 6ti resp. iný počet, potom to číslo ešte vynásobíš napr. 0,6 pri shorthanded stole.

Ja si tiež myslím, že je to presnejšie.
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod DevilMayCry 20 Feb 2009 12:08

roche01 napísal:je to tak ako vravíš: Niekto to počíta ako násobok BB niekto podľa tzv. M-zone. Okrem toho, ak sa dáva aj ante, tak si to potom vypočítaš ako M= stack/(BB+SB+ante).a ďalšie hľadisko je, či sedíš pri fulltable alebo ste 6ti resp. iný počet, potom to číslo ešte vynásobíš napr. 0,6 pri shorthanded stole.

Ja si tiež myslím, že je to presnejšie.

diky za odpoved.......uz som si myslel ze tu budem za riadnu fishku co sa pyta na taketo zakladne veci :D
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod palo1973 20 Feb 2009 12:47

-uvadza sa to takmer vsade v xBB,mozno aj preto,ze nie vsetci vedia co to je M
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!