Hra shortstacked

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Hra shortstacked

Odoslaťod admin 18 Sep 2008 06:40

Diskusia k článku: Hra shortstacked

Hra shortstacked znamená, že v porovnaní s blindami máme málo žetónov. V tejto situácii sa už každý, kto hrá poker nejaký čas, určite ocitol. Na shortstack sa môžeme dostať, či už badbeatom, alebo našou zlou hrou, no v konečnom dôsledku to je jedno. Ak sa nám podarí naše množstvo žetónov znížiť až na túto hranicu, netreba zúfať, pretože existujú spôsoby, ako sa z tejto nepriazne osudu dostať a ja sa vám ich pokúsim priblížiť v tomto článku.    Pokiaľ si zoberieme, že sa začína hra v turnaji poväčšine s 50xBB (big blind), tak hráča môžeme považovať za tzv. shortstacka pokiaľ sa jeho stack pohybuje niekde okolo 5-12xBB, pričom je to individuálne a názory autorov sa na to rôznia. Pri takomto počte žetónov máme vo väčšine prípadov dve možnosti a to buď FOLD, alebo ALL IN, pretože ak chceme dorovnať raise niekde od 3-5xBB, tak sa stávame automaticky pot commited, teda naše karty sa stávajú matematicky nezahoditeľné. V prvom rade odporúčam stanoviť si hranicu, kedy sme na shorstacku a pre mňa tou hranicou je približne 12xBB, pretože pri veľmi opatrných hráčoch si môžeme v pozícii dovoliť menší bluf vo forme navýšenia preflop v prípade reraisu od protihráčov je stále možnosť zahodiť, ako aj pri dorovnaní od protihráčov a po ich stávke na pre nás netrafenom flope. Pod pojmom menši bluf si tu môžeme predstaviť hru s so suited...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Hra shortstacked

Odoslaťod buschle 03 Mar 2009 08:58

SMRT vsetkym CG shortstakerom ! :river:
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod dzejkej 03 Mar 2009 09:03

buschle napísal:SMRT vsetkym CG shortstakerom ! :river:

hlavne tym, ktori to vedia hrat :) .. chvalabohu, ze na UB/AP je 40BB minimalny buy-in, phew :Yahoo!:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod yegon 03 Mar 2009 09:35

je to asi myslene skor na turnaje ale CG shorti su funny, ked sa mi vyskytne situacia ze mam na nejakeho 20BB multitablera poziciu tak ho s radostou terorizujem, vacsina otvara 45% ruk na buttone a 70% na SB na 2xBB a v 90+% pripadov folduju na 3bet takze ja to uz automaticky reraisujem s any 2 na 6BB a oni folduju a folduju a folduju a folduju a folduju :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Sunwu 03 Mar 2009 10:22

buschle napísal:SMRT vsetkym CG shortstakerom ! :river:

+1
Obrázok používateľa
Sunwu

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/13 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!