Ako hrať proti ´maniakom´?

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Ako hrať proti ´maniakom´?

Odoslaťod admin 18 Sep 2008 06:40

Diskusia k článku: Ako hrať proti ´maniakom´?

Maniak je hráč, ktorý bez akýchkoľvek pochybností prináša dobrému hráčovi zisk. Napriek tomu by bolo veľkou chybou takéhoto hráča podceňovať. Vo všeobecnosti môžeme tvrdiť, že je to slabý hráč, ktorý skôr či neskôr prehrá všetky peniaze, avšak hra proti nemu nie je jednoduchá, často nám lezie poriadne na nervy a nezanedbateľným faktorom je aj to, že častá hra proti takémuto typu súpera nám poriadne zvyšuje variance.Cieľom dobrého hráča by malo byť prinútiť ostatných robiť chyby a z toho ťažiť. A toto práve robia \"maniaci\". Oni to však nerobia vedome, avšak svojou celkovou hrou a správaním občas vyprovokujú aj trpezlivých a kľudných hráčov k rôznym moves, ktoré by za normálnych okolností určite neurobili.Základná otázka znie: \"Čo vedie týchto ľudí k tomu aby hrali týmto štýlom?\"Odpoveď je jednoduchá: chcú mať všetko pod kontrolou! Im nejde o poker. Nejde im ani o karty. Ide im o to aby dosiahli kontrolu. Maximálnu kontrolu. Ty vsadíš, on znovu navyšuje. Raisuješ pred flopom, on reraisuje. Vsádzaš po flope, on ide all in. Toto jeho správanie často nesúvisí s tým aké karty drží. A toto je vlastne ich silná stránka. Vieme, že trpezlivosť v pokri sa vypláca, že niekedy dlho nedostaneme nič hrateľné, alebo sa dostaneme do marginálnych situácií, keď nevieme presne ako na tom sme. A keďže \"maniak\" raisuje v...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Ako hrať proti ´maniakom´?

Odoslaťod WolfiKxx 24 Mar 2009 21:49

heh hrali sme tak s kamaratmi home game cg a hra manika :D mal som QJ na BTN teda bol to len HU ja som limpol
on raise 3xBB ja call flop JKx on bet ja som mu neveril tak call samozrejme tie vysku na flope neboli take ako na online :D
turn x on zase taky suchy bet ja call river J :Yahoo!: on zrazu check a ja big value bet on na rivri neshodi ked uz ma :D

ja som ukazal QJ a odobrnik mi zacal vycitat ze ci som nevidel na flope K atd atd a bolo po nalade :D tak co uz trafilo ma
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Odoslaťod dzejkej 24 Mar 2009 21:57

WolfiKxx napísal:mal som QJ na BTN teda bol to len HU ja som limpol on raise 3xBB ja call flop JKx on bet ja som mu neveril tak call...

Suboj fishky a manika? :-D

V HU limpovat QJ v pozicii je hriech, pokial Ta ne3betuje velmi casto a 3bet poty sa Ti nehraju zle. "neveril som mu" je velmi nebezpecny vyraz - pis "jeho range bol znacne sirsi ako TP ruky". To druhe znie profi :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod WolfiKxx 24 Mar 2009 22:03

hehe to si uz dakde pisal :) nezapamatal som si :D budem sa snazit vyjadrovat na urovni
viem ze je to hriech neraisovat QJ ale ja mam svoju fishy strategy na neho :fish: :D

hej davame su fighty :D ale vacsinou centiky koncia u mna btw sa nechvalim :D
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Odoslaťod dzejkej 24 Mar 2009 22:11

Co sa tyka clanku ...

Vobec nechcem hrat iba velmi silne kombinacie. Chcem hrat s nim vela potov a ak trafim nieco, co je vzhladom na jeho range popredu (vela veci), tak idem kludne do toho. Malokedy maniak vydrzi dost dlho, aby som si dovolil cakat na nejake top ruky. Radsej pozriem co najlacnejsie flop s nim v pote a idem do toho vacsinou o dost viac light ako TPTK. Tazim z toho, ze mam vysoke implied odds a kludne hram aj male pary, pokial sme dost deep - on sa vie stacknut lahhsie ako TPTK a silnejsie.

Zase je pravda, ze napisat ten clanok tak, aby sa tam vysvetlovala relativna sila Tvojej ruky voci jeho range a ze mozes hrat o stacky o dost volnejsie - to by chcelo o dost viac pisania, lebo sa to neformuluje uplne jednoducho :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod dzejkej 24 Mar 2009 22:12

WolfiKxx napísal:viem ze je to hriech neraisovat QJ ale ja mam svoju fishy strategy na neho :fish: :D

Aha - takze limpnut s broadway v pozicii, callnut s horsou rukou a suckoutnut? Na to si clovek lahko zvyka :-D
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod tucniak 24 Mar 2009 22:18

suhlas s JK, tiez som cital skor take nazory a prijal ich, izolovat so vsetkym hratelnym, je to samozrejme narocnejsie na postflop hru a netreba sa nechat uniest:)
problem cakania je aj ten, ze trafime vysnene AA a on ta rozlozi s 35o na 3xxx5, aj tak nemozes nejak zuzit jeho range, lebo je to magor..
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod keso26 24 Mar 2009 22:24

v dnesnej session som mal pocit ze hram len s maniakmi. Nulova FE, vsetko ma to raisovalo, nic som netriafal a ked som trafil, tak ich trafilo po river lepsie, raz som sa na flope stackol so str8flush draw a nedoslo, druhy krat som v 3betovanom pote trafil SD na flope + FD na turne, ale typek nie a nie zlozit jack TP :) ..nj, stava sa, taka hra ma nebavi, tak som to vypol :lol2:
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod palo1973 24 Mar 2009 22:40

JK & tucniak-nie je to ale prilis drahe,hrat spekulativne ruky,kedze dost casto raisuje vela pf,a aj pf casto davaju takito hraci potsize bet
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod dzejkej 24 Mar 2009 22:47

palo1973 napísal:JK & tucniak-nie je to ale prilis drahe,hrat spekulativne ruky,kedze dost casto raisuje vela pf,a aj pf casto davaju takito hraci potsize bet

Ake spekulativne ruky myslis? Ja chcem skor ruky, co vedia trafit TP alebo PP. Necakam na TPTK alebo overpair typy ruk. Draho Ta to vychadza, ked callujes so vsetkym moznym, ale skladas velmi casto :).

EDIT: napr. http://www.pokerlistings.com/how-to-pla ... t-a-maniac

In addition, on average, your hand will be much better than your opponent's hand. If the other players allow you to do this without interfering, then power to you! Indeed, they will be placed in difficult situations due to your repeated re-raises, and will have a very tough time playing hands like A-x, pairs, or big connectors (J-T and bigger) against a raise and a re-raise.

The aforementioned hands are the kinds of hands you will re-raise the maniac with. The is because they are good hands to play heads-up and are much better than an average hand, which is the type of hand the maniac will be holding the majority of the time.

Particularly strong hands include the A-x and pocket pairs, as they will often win heads-up pots unimproved on the river.
Obrázok používateľa
dzejkej

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!