Horsey blog
Re: Horsey blog
1) Hmm, skor push na flope. Ak by som bol IP, tak radsej dorovnam a necham ho popravit sa na turne, ale nejak netuzim skusat c/r AI na turne, aby mi to necheckol behind s draw a ak call a push turn, tak drawy zlozi, kdezto tu sa moze este donutit callnut a investovat viac penazi, ked je jeho range pozadu. Tolko moj nazor .
2) Potrebujes vyhrat 20% pripadov, co je v 3bet pote s TPTK aj proti menej agresivnemu hracovi viac ako realne - najma, ked su tam 2 mozne FD, je tam SD, rozne par + draw ruky a podobne.
3) No 3bet 5.3 nie je ziadna divocina a proti jeho range je ten board nic moc. Vacsinu casu ma veci ako FH, 2 pary (overpair), 88 s OESD alebo overcards. Ja by som povedal, ze si tu tak casto pozadu, ze urcite nechcem betovat (nic lepsie nezlozi a horsie callne mozno tak 88) a nemam ani pocit, ze by isiel bet/check/bet s misnutymi overs o cely stack. Jeho nizky turn cbet znamena, ze checkovat moze uplne v pohode s rukami, ktore Ta porazaju.
2) Potrebujes vyhrat 20% pripadov, co je v 3bet pote s TPTK aj proti menej agresivnemu hracovi viac ako realne - najma, ked su tam 2 mozne FD, je tam SD, rozne par + draw ruky a podobne.
3) No 3bet 5.3 nie je ziadna divocina a proti jeho range je ten board nic moc. Vacsinu casu ma veci ako FH, 2 pary (overpair), 88 s OESD alebo overcards. Ja by som povedal, ze si tu tak casto pozadu, ze urcite nechcem betovat (nic lepsie nezlozi a horsie callne mozno tak 88) a nemam ani pocit, ze by isiel bet/check/bet s misnutymi overs o cely stack. Jeho nizky turn cbet znamena, ze checkovat moze uplne v pohode s rukami, ktore Ta porazaju.
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
-neni to uz jedno ci dame rr na flope alebo bet na turne,ked sme uz callom pot comitted?
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
dzejkej napísal:1) Hmm, skor push na flope. Ak by som bol IP, tak radsej dorovnam a necham ho popravit sa na turne, ale nejak netuzim skusat c/r AI na turne, aby mi to necheckol behind s draw a ak call a push turn, tak drawy zlozi, kdezto tu sa moze este donutit callnut a investovat viac penazi, ked je jeho range pozadu. Tolko moj nazor .
push AI alebo rais na povedzme $12?
dzejkej napísal:2) Potrebujes vyhrat 20% pripadov, co je v 3bet pote s TPTK aj proti menej agresivnemu hracovi viac ako realne - najma, ked su tam 2 mozne FD, je tam SD, rozne par + draw ruky a podobne.
ako ratas tych 20%?
dzejkej napísal:3) No 3bet 5.3 nie je ziadna divocina a proti jeho range je ten board nic moc. Vacsinu casu ma veci ako FH, 2 pary (overpair), 88 s OESD alebo overcards. Ja by som povedal, ze si tu tak casto pozadu, ze urcite nechcem betovat (nic lepsie nezlozi a horsie callne mozno tak 88) a nemam ani pocit, ze by isiel bet/check/bet s misnutymi overs o cely stack. Jeho nizky turn cbet znamena, ze checkovat moze uplne v pohode s rukami, ktore Ta porazaju.
tak som to nejak zhodnotil aj ja..v kazdom pripade myslis, ze tight reg je schopny na moj turn AI zlozit overpair, s tym ze reprezentujem FH, alebo uz musi dorovnat vsetko?
-
Horsey7 - Príspevky: 2703
- Poďakoval/li: 38 krát/68 krát
palo1973 napísal:-neni to uz jedno ci dame rr na flope alebo bet na turne,ked sme uz callom pot comitted?
1. Ak si myslis, ze vela zo superovych ruk je draw a pride flush, co urobis na turne? Ak pride 5, 6, 8 tak co vtedy?
2. Je to jedno, ked mas draw a super pushne na flope alebo na turne? Callujes v oboch pripadoch rovnako?
-
Horsey7 napísal:push AI alebo rais na povedzme $12?
No na minraisovanie moc nemate stacky. Je pravda, ze Ti to callne velmi siroko na flope aj turne, ale tak je mi to proti srsti .
Horsey7 napísal:ako ratas tych 20%?
Pot ma $30.40 a staci Ti dorovnat $9.10 . Nejakych 23% (9.10 / 39.50) na vyhru treba .
Horsey7 napísal:tak som to nejak zhodnotil aj ja..v kazdom pripade myslis, ze tight reg je schopny na moj turn AI zlozit overpair, s tym ze reprezentujem FH, alebo uz musi dorovnat vsetko?
Mas pocit, ze Ty by si foldol overpair v 3bet pote s takymi odds? Podla mna moze zlozit tak TT, JJ a zvysok je uz prilis odvazne tvrdenie a celkovo to nie je nejak velka cast jeho range.
-
Prva ruka je jasny push, ako ste sa viac menej zhodli a to najmä kvoli tomu, ze sme OOP.
Druha ruka...JK mas pravdu, ze mame uzasne odds na call, ale mame este stale moznost usetrit 1/2 BI. Flop call, turn raise, no neviem si predstavit, co tam porazam, a tazko pocitat outs, ktore by mi mohli pomoct, snad len eso....ale cele tato prekerna situacia vznikla z dovodu toho nizkeho betu na turne, co mohlo u supera vyvolat podozrenie, ze si uplne missol, resp. mas nieco ako TT, JJ a on ma dostatok FE. Cize cele je to take zamotane. As played u mna fold.
Tretia ruka...tam je superov range strasne siroky a moze mat hociake obrazky, resp MP (zislo by sa ciselko fold to 3bet)...na flope calluje z dovodu, ze ak turn checknes, tak ta floatne (podla stats sa zda byt celkom dobry hrac). Ja by som betol, pretoze karty J+ ti zabijaju akciu.
Druha ruka...JK mas pravdu, ze mame uzasne odds na call, ale mame este stale moznost usetrit 1/2 BI. Flop call, turn raise, no neviem si predstavit, co tam porazam, a tazko pocitat outs, ktore by mi mohli pomoct, snad len eso....ale cele tato prekerna situacia vznikla z dovodu toho nizkeho betu na turne, co mohlo u supera vyvolat podozrenie, ze si uplne missol, resp. mas nieco ako TT, JJ a on ma dostatok FE. Cize cele je to take zamotane. As played u mna fold.
Tretia ruka...tam je superov range strasne siroky a moze mat hociake obrazky, resp MP (zislo by sa ciselko fold to 3bet)...na flope calluje z dovodu, ze ak turn checknes, tak ta floatne (podla stats sa zda byt celkom dobry hrac). Ja by som betol, pretoze karty J+ ti zabijaju akciu.
- hulmazas2
- Založený: Jan 2008
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
hulmazas2 napísal:Cize cele je to take zamotane. As played u mna fold.
S takymi odds fold fakt nie je taky lahky .. Mozes usetrit dost velku cast stacku, ale nejde o absolutne cisla, ale o cisla vzhladom k potu. Na to, aby Ta absolutne cisla nezruinovali, na to mas BR management. Ked potrebujes vyhrat 23% pripadov, je to 3bet pot, mas TPTK a je to drawy + na supera mas malo ruk, prosim nefoldovat .
hulmazas2 napísal:Tretia ruka...tam je superov range strasne siroky a moze mat hociake obrazky, resp MP (zislo by sa ciselko fold to 3bet)...na flope calluje z dovodu, ze ak turn checknes, tak ta floatne (podla stats sa zda byt celkom dobry hrac). Ja by som betol, pretoze karty J+ ti zabijaju akciu.
S tymto akosi nesuhlasim, pretoze si mylis 2 veci - aky je jeho checkovaci range na turne a ak je jeho check/callovaci range na turne. Ano, na turne moze mat AK, AQ, KQ, ale s nimi Ti necallne nic, callne Ti s rukami, ktore Ta porazaju 90% casu. Aky ma potom zmysle bet prakticky all-in? Aby si si uchranil svoje TT, ked ma prist uz iba 1 karta?
EDIT: a naco chces fold to 3bet? On 3betuje, nie my .. Si si isty, ze si si tretiu ruku dobre precital? Ak checknes, tak Ta floatne?
-
dik za postrehy..
1. flop push AI, turn este K ale otocil 77
2. call, otocil KQ - tu som to neprecital, myslel som skor na silne draw 9hJh 9sJs AhQh a tiez mal som normalne betnut turn a na push zlozit a usetrit aspon 1/3 stacku
kua uz ma tie prehry v 3bet spotoch s AK nebavia..OOP to proste v 90% musim 3betnut a ak netrafim a nemam high card alebo wet flop tak necbetujem, fishka betne a ak nema nejake zverske wtsd+agg alebo nemam read ze hnusne bluffuje tak skladam alebo prichadzam o stack
3. turn check, river 6 on AI ja fold..pytal sa ma ci som mal JJ, pravdepodobne mal lepsi over
1. flop push AI, turn este K ale otocil 77
2. call, otocil KQ - tu som to neprecital, myslel som skor na silne draw 9hJh 9sJs AhQh a tiez mal som normalne betnut turn a na push zlozit a usetrit aspon 1/3 stacku
kua uz ma tie prehry v 3bet spotoch s AK nebavia..OOP to proste v 90% musim 3betnut a ak netrafim a nemam high card alebo wet flop tak necbetujem, fishka betne a ak nema nejake zverske wtsd+agg alebo nemam read ze hnusne bluffuje tak skladam alebo prichadzam o stack
3. turn check, river 6 on AI ja fold..pytal sa ma ci som mal JJ, pravdepodobne mal lepsi over
-
Horsey7 - Príspevky: 2703
- Poďakoval/li: 38 krát/68 krát
dzejkej napísal:1) Hmm, skor push na flope. Ak by som bol IP, tak radsej dorovnam a necham ho popravit sa na turne, ale nejak netuzim skusat c/r AI na turne, aby mi to necheckol behind s draw a ak call a push turn, tak drawy zlozi, kdezto tu sa moze este donutit callnut a investovat viac penazi, ked je jeho range pozadu. Tolko moj nazor .
Ahoj Horsey, Nemozes mi dat link alebo poprípade poslať to video čo ci spomínal v 7Catle Blogu?:D pls diki
- pokerprofik
- Založený: Okt 2008
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.