Nulovy pokrovy (parkovy :) ) blog
Re: Nulovy pokrovy (parkovy :) ) blog
ako moze ceknut behind ked utg donho donkuje flop a aj turn?
otazka nakolko je dobre raisovat flop ked proti rybe FE asi nemame. Na druhej strane suhlas s tukem, na flope nechces rr lebo par ti vraj nepolozi a na riveri keby betne potu tak reraisujes?tam ti ma polozit co?
proti fishke je mozno ako tak unosne callnut (aj ked za pot) flop a na turne reevaluate, ale dalsi pot bet callovat na turne je sick-reraisovat asi este viac sick tam uz nemas vobec ziadnu FE a equity ti tiez klesne
otazka nakolko je dobre raisovat flop ked proti rybe FE asi nemame. Na druhej strane suhlas s tukem, na flope nechces rr lebo par ti vraj nepolozi a na riveri keby betne potu tak reraisujes?tam ti ma polozit co?
proti fishke je mozno ako tak unosne callnut (aj ked za pot) flop a na turne reevaluate, ale dalsi pot bet callovat na turne je sick-reraisovat asi este viac sick tam uz nemas vobec ziadnu FE a equity ti tiez klesne
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
tucniak napísal:ako moze ceknut behind ked utg donho donkuje flop a aj turn?
Ak to je otázka na mňa, tak treba po mne poriadne čítať.
RR na flope je podľa toho ako si to predstavujem zahrať agresívne povinný.
Myslíš si, že po RR na flope bude ešte raz donkovať na turne? Veľmi ojedinele. RR na flope nám často dovolí pozrieť si river zadarmo.
tucniak napísal:otazka nakolko je dobre raisovat flop ked proti rybe FE asi nemame
Dôležité tu je, aký má 3bet PF? To nám dosť pomôže, aby sme vedei, či je schopný limpnúť niečo ako AQ-AT.
Ak má normálny 3bet, teda okolo 6, tak sa bojíme v podstate iba AJ (AT na druhý barrel položí 50:50 .
Najľahšie poradiť, ak vidíme všetky potrebné stats, VPIP/PFR/AF/3bet/ATS/WTSD/FoldCbet/FoldTurnBet a máme dostatok rúk.
VPIP+PFR nám jeho hru po flope veľmi neobjasňuje, iba naznačuje, kam sa to bude asi uberať. Ak je niekto 90/1, tak to dáva tušiť, že bluffovať nebude, ale pokiaľ je niekto 44/21, tak IMO na flope donkuje dosť široko a hlúpo, aby sme ho jednoducho a rýchlo vyliečili.
-
TuKE - Príspevky: 3548
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 13 krát/58 krát
TuKE napísal:somNula napísal:ak by nebetol a hral divadielko tak asi pot bet z mojej strany
Toto ti spraví skoro každý slušnejší reg ak vidí, že hráš draw a netrafil si, OOP ti na rivery checkne a nechá ťa bluffnúť. Teda pokiaľ hrám proti rozumne agresívnym súperom, je to úplná štandardka.somNula napísal:a ak by betol menej (menej ako 1/2 potu) tak reraise pravdepodobne, cim by som si vytvoril vatsiu stratu mozno
Neviem, si celkom dobre predstaviť, čo by si chcel na rivery vytlačiť okrem bluffu. Pokiaľ berieme do úvahy, že títo borci ti na tomto boarde snáď ani JJ/QQ nepoložia, istotne nie po tom ako im dve streets odcheckuješ, tak IMO táto tvoja "agresívna" línia je brutálne zlá.
Nepoviem, keby si mal aspoň jednu over, že sa dá spoliehať na to, že v prípade súperovho top páru máš ešte niečo k tomu FD. Odcalloval na čistý FD 2x pot bet je IMO hodne hodne fishy.
Ako si ja predstavujem tú ruku:
Flop RR na 29-32, ak callne, tak stále máš šancu pot na turne kontrolovať, nakoľko si IP.
Jediné čoho sa reálne bojíš je set, preto na turne vsádzaš druhý barrel cca. 50, čím sa zbavíš slabšieho esa, ak nie, tak sa spoliehame na redraw.
Hra na flope je štandard, na turne to už dosť záleží od stats ako WTSD, Fold to turn bet a tak. Pokiaľ je nejako veľmi callujúci do showdownov, tak môžeš kľudne checknúť turn behind a počkať čo prinesie river, ale flop je instaRR.
este raz, stojim proti superovi, ktory je 50/35/56/6.1, takze ziadny regular, ak by neprisla farba, proste by som po jeho checku betoval a to dost silne, a samozrejme si ja vyberam proti komu tento bluff zahram, regularov standartne checkujem podla turnu a riveru... ale proti regularovi sa snazim mat zvacsa samozrejme lepsiu ruku ako je K9s a FD ...
callovat FD je fishy, ale na takychto superov to dost plati lebo sa dostanes do potu, ktory ma urcitu hodnotu a on mozno pride na to ze na riveri betoval a nic nema
- somNula
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
a inac, stale sa bavime o nejakej pre mna uluckovanej FD proti fishke, ktoru som aj tak vybral neskor ako o pre mna podstatnejsich veciach a to cervena a modra napriklad
- somNula
somNula napísal:a inac, stale sa bavime o nejakej pre mna uluckovanej FD proti fishke
Ehm, som myslel, že ruky sem dávaš, pretože chceš nájsť leaky v tvoje hre. A našli sme leak ako prasa a ty sa chceš baviť o červenej a modrej z grafu s 1000rukami.
Skús pastnúť 50k+ rúk graf a tam sa dá baviť o modrej a červenej, aj keď nie celkom chápem, o čom sa chceš pri tých čiarach baviť? Skús mi to pls trošku ozrejmiť.
-
TuKE napísal:somNula napísal:a inac, stale sa bavime o nejakej pre mna uluckovanej FD proti fishke
Ehm, som myslel, že ruky sem dávaš, pretože chceš nájsť leaky v tvoje hre. A našli sme leak ako prasa a ty sa chceš baviť o červenej a modrej z grafu s 1000rukami.
Skús pastnúť 50k+ rúk graf a tam sa dá baviť o modrej a červenej, aj keď nie celkom chápem, o čom sa chceš pri tých čiarach baviť? Skús mi to pls trošku ozrejmiť.
skus si este raz pozret moj blog ... ci tam nahodou nieco nenajdes
- somNula
Hľadal som, ale netuším čo mám nájsť, takže je to ako hľadať ihlu v kope sena .
Môžeš pls trošku priblížiť, čo by som mal hľadať?
-
TuKE napísal:Hľadal som, ale netuším čo mám nájsť, takže je to ako hľadať ihlu v kope sena .
graf kde je 25k ruk, je zo vcera, na 2hej stranke, cca v strede
nieje to sice vela ruk ale podla mna zaujimavejsie ako nejaky FD proti fiske, i ked aspon ty si napisal konstruktivne ako to zahrat
- somNula
a nemas pocit ze ked hras takto FD proti fishke a na konci on teda cekne a ty betnes a on ta callne s 22 lebo je to fishka..ze preto ti pada modra?
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
Pozrel som graf, moc pekný. Ako si povedal, hráš dosť aggro a ovečky ti zatiaľ zjavne poslušne skladajú.
Neviem, čo k tomu viac povedať.
Graf vyzerá pekne, ale asi by som hľadal kompromis medzi tou červenou a modrou, aby tá zelená stúpala strmšie
Neviem, čo k tomu viac povedať.
Graf vyzerá pekne, ale asi by som hľadal kompromis medzi tou červenou a modrou, aby tá zelená stúpala strmšie
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 15 hostí.