Hranie proti shortstackom

Všetko, čo sa týka Texas Holdem cash games

Hranie proti shortstackom

Odoslaťod ferkan 11 Júl 2009 12:39

Nasiel som celkom zaujimavy clanok ako hrat proti shortstackom, dost veci je znamych ale tak mozno to niekomu pomoze.
Samozrejme bavime sa o profesionalnych "regularnych" shortstackoch nie o fishkach s par $ na stole.

1. minraisujte alebo 2.5x raisujte na BTN. Toto je uplne najzakladnejsia a najdolezitejsia vec. Ked minraisnete okresavate shortstackove odds aby siel allin. Musi tam shipnut viac $ aby vyhral menej.
2. minraisujte SB ak vsetci k vam foldnu a short je na BB. Robte to VELMI casto. Vacsina shortstackov funguje v push/fold mode takze aj ked by nikdy nemali foldnut na minraise v pozicii tak folduju. Vacsina ma statistiky ako 16/16, 21/20 cize treba to exploitovat :)
3. trapujte tychto hajzlikov s velkymi rukami. Priklad: CO raisne 3xBB vy len dorovnate na BTN a aggro shortstacker na blindoch ide allin. Tento spot je fantasticky. Nielenze shortstacker ide dost casto allin light v tejto situacii ale vasa ruka je super utajena a originalny raiser moze dorovnat alebo dokonca si moze chciet este shortstacka izolovat. Tak ci tak vyhrate velky pot.
4. reraisujte ich stealy so sirokou range. Tu potrebujete trosku poznat svojho shortstacka. Ale je bezne ze shortstack ma attempt to steal 40% a folduje na 3bet 80%. Pri takychto shortstackoch mozte ich steal reraisovat s obrovskou range. Samozrejme najlepsie s kartami ktore dokazu ako tak obstat voci ich calling range t.j. suited / connecter karty.
pozn odo mna> Vela krat mozte jeho minraise min3betnut - efekt je rovnaky a mozte este foldnut ak pojde allin. Toto je vyborne ked shortstacker ma viac ako standartnych 20 BB :)
5. Necallujte ich light. Ak idu allin cez vas open v early position tak skoro vzdy maju big ruku. Nechodia allin light v takejto situacii. V tomto bode robi chybu vela regularov.
6. 3betujte ruky ktore by ste normalne iba dorovnali. To znamena napr. ze ked reg otvara na CO a vy mate 67s na btn tak tato ruka je obycajne flat , kazdopadne ak mate shortstacka na blindoch tak ten moze velmi casto ist allin light ak iba dorovnate, cize je dobre takuto ruku 3betnut. Stale mozte iba dorovnat stredne pary a potom dorovnat shortstacka ked pojde allin. Taka ruka ma vacsiu sancu obstat ako suited connector proti nemu.
7.Vacsina shortov hra na stole az pokym nezdabluju svoj stack. Niekedy sa stane ze hraju s 30-40 BB stackom. Toto vedie k niektorym zaujimavym situaciam. V prvom rade ak minraisnete BTN a shortstacker je na blindoch tak ist allin sa stane pre nich hrozivym overbetom co je riziko ktore urcite nepodstupia so sirokou range. Exploitujte to a raisujte ich s vacsou frekvenciou, ked maju takyto stack dostanete viac foldov. Taktiez ked maju 30-40BB stack mozte ich minraisy zacat aj dorovnavat a hrat s nimi post-flop poker. V tomto su shorti velmi zly, cbetuju prilis mnoho a nevedia hrat turn a river. Ak ste kompetentny full stacker zozeriete ich zaziva :)
ferkan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 5 krát/28 krát

Re: Hranie proti shortstackom

Odoslaťod keso26 11 Júl 2009 14:45

nice :good: ..tiez som neznasal shortov, zrali mi neskutocne nervy, ale potom som si osvojil niektore z tychto "trikov" a je to ooooo moc lepsie :)
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod rapl 11 Júl 2009 16:25

rapl

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod yegon 11 Júl 2009 16:37

velmi dobry clanok, vacsinu z tych veci robim

k tomu light reraisovaniu shortov, skusal som ale upustil som od toho lebo ak reraisnes a foldnes na 4bet tak stracas vela a nechavas na stole kopec equity pri vybornych pot odds, preto uz reraisujem len s cielom ist allin samozrejme s sirokou range nieco ako QTo+,66+

tiez som trosku pozmenil moju calling range proti shortovmu pushu ked otvaram na BTN a on ma rerasine, teraz dorovnavam 77+/AJ+ zmensuje to variance a kedze uz otvaram proti shortom len na 2BB nemusim sa ich pushom az tolko branit
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod MiskoKvo 11 Júl 2009 19:56

hmm no nefim ... brat hrava SSS ...a radsej by som sa mu vyhybal pokial fakt nemam nuts ako KK,AA ..samozrejme by som hadzal stealy ale ked by 3betol tak foldujem...cela SSS je postavena na hrani top ruk ... velky egde nad nimi neziskate a ked hej tak proste neni oco hrat bo ich stack vam nedava odds ...radsej by som sa viac sustredil na tableselection ...sadal si tak aby som mal poziciu nanich a aby ich bolo na stole co najmenej...a ked uz je v hre niaky shorty tak by som jeho raisy respektoval ...ale zas stealoval viac
Obrázok používateľa
MiskoKvo

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 12 krát/9 krát

Odoslaťod dzejkej 11 Júl 2009 21:18

MiskoKvo napísal:hmm no nefim ... brat hrava SSS ...a radsej by som sa mu vyhybal pokial fakt nemam nuts ako KK,AA ..samozrejme by som hadzal stealy ale ked by 3betol tak foldujem...cela SSS je postavena na hrani top ruk ... velky egde nad nimi neziskate a ked hej tak proste neni oco hrat bo ich stack vam nedava odds ...radsej by som sa viac sustredil na tableselection ...sadal si tak aby som mal poziciu nanich a aby ich bolo na stole co najmenej...a ked uz je v hre niaky shorty tak by som jeho raisy respektoval ...ale zas stealoval viac

1) ak stealujes vela a foldujes na 3bet vela vela ruk, tak sa mu oplati 3betovat Ta light
2) ak by sa Tvojim stealom neprisposobil 3betmi, tak ho zase lahko oberies
3) SSS nie je postavena cisto na hrani top ruk, ale aj na stealovani blindov, squeezovani
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod APminer 11 Júl 2009 23:07

keso26 napísal:nice :good: ..tiez som neznasal shortov, zrali mi neskutocne nervy, ale potom som si osvojil niektore z tychto "trikov" a je to ooooo moc lepsie :)

hehe, a ja si je taky osvojil a proto jsem hral (a i ted nekdy hraju) jako short - fullstack docalluje a je to casto doma :lol2:

vice mne serou short luckeri, na ktere udelam to, co je tu napsane (samozrejme priblizne) a on je zdablovany :( :lol2:
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Naspäť na Cash games - Texas Holdem

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!