Pre prevádzkovanie pokru v pokrových kluboch bude od nového roka s najväčšou pravdeodobnosťou potrebná licencia. Nepôjde o lacnú zálezitosť. Ale zas na druhej strane padli obavy, že sa pokrové kluby na báze občianskych združení zavrú úplne. O čo vlastne ide? Možno nie všetci viete, že na prevádzkovanie pokrových klubov doteraz "stačilo" napríklad založenie občianskeho združenia, určenie presných stanov občianskeho združenia, v ktorých bolo jasne definované, na čo je združenie založené a následné odsúhlasenie stanov Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky. Samozrejme, že pokrové kluby na báze občianskeho združenia museli plniť aj ostatné právne povinnosti tohto štátu. Pri zakladaní jedného takého pokrového klubu som stál, takže som celý proces sledoval priamo v akcii. Nebolo to jednoduché, ale podarilo sa.... Nakoniec som sa vzdal akýchkoľvek funkcií v občianskom združení, a tak som sa živému pokru príliš nevenoval. Od vtedy pretieklo veľa vody a stále sa polemizovalo o tom, či je poker v kluboch legálny, alebo nie. Viedli sa o tom diskusie v kluboch, internetových stránkach, medzi politikmi, všade.... Prednedávnom (približne 2-3 mesiace dozadu) som však dostal avízo od prevádzkara jedného pokrového klubu. Bola to zaujímavá informácia. Ministerstvo financií zriadilo komisiu na zanalyzovanie pokrových klubov. Túto informáciu som neskôr uviedol v...
Zobraziť celý článok