MTT ICM
Počet príspevkov: 8 • Stránka 1 z 1
MTT ICM
pouzivate niekto soft ako sngwizard aj na pocitanie ICM pre MTT turnaje? Zaujima ma to lebo som v zahranicnych blogoch videl spomenute pushe s KT z pozicie HJ-1 s okolo 13BB stackom co sa mi zda dost optimisticke ale typek ma dost rozumu a predpokladam ze to ma spocitane.
Mam pocit ze v neskorsich fazach turnajov pushujem prilis tight a cakam prilis dlho a naozaj je optimalne (kvoli velkemu ante) zacat pushovat uz s 15BB stackom miesto 10BB tak si to chcem nejako zratat a naucit sa to trosku
Ake upravy treba robit pri takychto vypoctoch? Vsimol som si ze sngwiz podporuje aj chip equity vypocty nielen tournament equity - predpokladam ze to je prave na MTT daleko od bubble je tak? Pouziva sa to aj ITM ked narasty penazi su male alebo podporuju tieto softy aj vypocty pre vyplatne struktury s kopcom platenych miest?
Mam pocit ze v neskorsich fazach turnajov pushujem prilis tight a cakam prilis dlho a naozaj je optimalne (kvoli velkemu ante) zacat pushovat uz s 15BB stackom miesto 10BB tak si to chcem nejako zratat a naucit sa to trosku
Ake upravy treba robit pri takychto vypoctoch? Vsimol som si ze sngwiz podporuje aj chip equity vypocty nielen tournament equity - predpokladam ze to je prave na MTT daleko od bubble je tak? Pouziva sa to aj ITM ked narasty penazi su male alebo podporuju tieto softy aj vypocty pre vyplatne struktury s kopcom platenych miest?
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Re: MTT ICM
Tusim aj ja, ze to chip equity by sa dalo pouzit na to, co si napisal. V nejakom videu davno pradavno vysvetloval instruktor pouzitie chip equity a tusim spominal aj MTT. Ale uz si fakt nespomeniem, ze kto a kde to spominal. SnG Wiz ale nepodporuje vypocty pre vyplatne struktury MTT, tam su presne prednastavene struktury pre SnG a MTT SnG jednotlivych herni.
Inak, co sa tyka pritomnosti ante, tak to aspon v SnG dost dramaticky meni sirku range. To sa da dost pekne pozriet, napr. pri treningu, ked si zmenis level blindov.
Inak, co sa tyka pritomnosti ante, tak to aspon v SnG dost dramaticky meni sirku range. To sa da dost pekne pozriet, napr. pri treningu, ked si zmenis level blindov.
-
Pepi - Príspevky: 798
- Založený: Okt 2007
- Poďakoval/li: 1 krát/0 krát
Ja tiez predpokladam, ze sa to pocita pomocou tej chip equity. Spocitat skutocnu dolarovu equity bude v praxi nemozne (ICM algortimus ma privelku zlozitost) a aj zbytocne, kedze jej prirastky budu male. Inak 15 BB pushe zase nie su az take neobvykle ani v STT, takze urcite budu mat miesto aj v MTT (ale kedy, to netusim).
- brano172
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
IMO: ak sa jedna o MTT kde uz je Ante tak sa nepocita pocet BB ale M-faktor (stack/BB+SB+(ante.pocet pajacov za stolom)... ztoho vychadza taktika ktora bola tusim rozpisana v Haringotvich (sry nefim ak sa to presne pise a googlit sa mi to nece) strategiach... alebo taktiez znama na internete ako Mzone strategy...
v skratke ide oto ze ked je vase M:
do 3 - prakticky any too alebo 90% ruk ... (okrem trashov ako 72,92 etc..) ..(first in / any pozition)
5 a nizsie - pushujete vsetky reasonable handy aj zo skorsich poziicii ... prakticky kazde A,K5+,Q8s+,JTo,JTs atd atd... (first in/any pozition)
10 - hrate silne kombinacie ako AQ,AK,AJs,KQs,99+ (sa hra uz viac poker) (hra sa pozicne)
15-20+= hrate stylom cash game/vela stealujete atd... (LAG)
pri 13BB z mojej skusenosti jeho M bolo 5 a nizsie cize IMO KT push ...
tot moj nazor .. ak su tam neni zahrnute ante tak prakticky sa da tiez KT pushovat do tight hracov ked ocakavame v blizkej buducnosti zavedenie ante
u MTT dost casto ide spravit si dost velku variance vyuzivanim gamblovania v skorych fazach aby sme relativne rychlo naakulumovaly velky pocet cipov a neskorsie ho vyuzili v nasej LAG hre.... tento sposob vyhovuje online MTT bo sa hra o prve miesto ..nie o niaky deal medzi 4-5 poslednymi hracmi ako to zvykne byt unas zvykom pri live turnajoch
v skratke ide oto ze ked je vase M:
do 3 - prakticky any too alebo 90% ruk ... (okrem trashov ako 72,92 etc..) ..(first in / any pozition)
5 a nizsie - pushujete vsetky reasonable handy aj zo skorsich poziicii ... prakticky kazde A,K5+,Q8s+,JTo,JTs atd atd... (first in/any pozition)
10 - hrate silne kombinacie ako AQ,AK,AJs,KQs,99+ (sa hra uz viac poker) (hra sa pozicne)
15-20+= hrate stylom cash game/vela stealujete atd... (LAG)
pri 13BB z mojej skusenosti jeho M bolo 5 a nizsie cize IMO KT push ...
tot moj nazor .. ak su tam neni zahrnute ante tak prakticky sa da tiez KT pushovat do tight hracov ked ocakavame v blizkej buducnosti zavedenie ante
u MTT dost casto ide spravit si dost velku variance vyuzivanim gamblovania v skorych fazach aby sme relativne rychlo naakulumovaly velky pocet cipov a neskorsie ho vyuzili v nasej LAG hre.... tento sposob vyhovuje online MTT bo sa hra o prve miesto ..nie o niaky deal medzi 4-5 poslednymi hracmi ako to zvykne byt unas zvykom pri live turnajoch
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
a ze som si to nevymyslel tak tu je hned prvy odkaz co vam najde google : http://www.sitandgoplanet.com/multitabl ... _Zone.html
-
ano M poznam aj Harringtona som cital - rozmyslam len ako sa dopracujem k tomu ake handy v akej pozicii s akym stackom pushovat - hlavne mi teda ide o tie 10-15BB situacie. Povedzme ake Ax mam pushnut s M=5 UTG na 9man stole
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
uplne podrobnosti uz si nepametam bo som to asi rok nepouzival ... treba googlit alebo sa najblizsie stvrtok mozem spytat jedneho ps.com coucha co ma nastarosti MTT ... on ma tie range prespekulovane a preluskane ..zvicajne je najduolazitejsie mat zive karty ... mozno mi hodi aj niaky link alebo odkaz na knihu etc
tiez sa stym zaoberal na svojich strankach Marty Smith aj ked odstupom casu musim povedat zee neni az tak skill ako som ho povazoval ale myslim niekotre myslienky ohladom pushovania tych range tam ma dobre rozpisane a znazornene
ajtak MTT hrat je uplne onervi ak na zaciatku nechytis niaky hot run ze vyhras niaky pekny turnaj tak je to dost ohubu a fakt asi najviac luck oriented v pokri
tiez sa stym zaoberal na svojich strankach Marty Smith aj ked odstupom casu musim povedat zee neni az tak skill ako som ho povazoval ale myslim niekotre myslienky ohladom pushovania tych range tam ma dobre rozpisane a znazornene
ajtak MTT hrat je uplne onervi ak na zaciatku nechytis niaky hot run ze vyhras niaky pekny turnaj tak je to dost ohubu a fakt asi najviac luck oriented v pokri
-
Cely "clanok": http://www.cardschat.com/f49/open-shovi ... lay-83565/
Samotna hypertable: http://members.cox.net/wastrel333/Pushbot%20Charts1.pdf
Samotna hypertable: http://members.cox.net/wastrel333/Pushbot%20Charts1.pdf
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Počet príspevkov: 8 • Stránka 1 z 1
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.