Click raise

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Click raise

Odoslaťod admin 18 Sep 2008 06:40

Diskusia k článku: Click raise

Jedni ho kategoricky odmietaju, iní naň nedajú dopustiť. Kým pokroví teoretici argumentujú, že je to pochybný prostriedok, pokroví pragmatici ho často využívajú. Ženský raise, baby raise, alebo gay raise. Tento ťah dostal rôzne názvy, ale jedná sa o to isté - najmenší možný raise na flope, na turne alebo na riveri. A keďže mnohé pokrové stránky majú špeciálne tlačidlo stlačením ktorého navýšime o minimálnu možnú sumu nazývame ho click raise. Pri variante Texas No-Limit Hold´em je spochybňovaná hlavne jeho aplikácia v hre pred flopom, predovšetkým preto,že tým súperovi ponúkame výhodné pot odds,aby mohol dorovnávať s oveľa širsou paletou rúk, hlavne ak už vstúpil do potu zaplatením blindov. Ak aj po našom click raise bude flop vyzerať veľmi nevinne,môžu už byť napr. naše esá porazené dvomi pármi. Už mnoho hráčov vypadlo v podobnej situácii z turnaja. Napr. známy T.J.Cloutier bol poriadne nahnevaný, keď Gus Hansen dorovnal jeho click raise s 6-3o a flopol dva páry. Cloutierov overpair sa zrútil ako domček z karát. Matematické aspekty takýchto dorovnávaní vysvetľuje Hansen vo svojej knihe "Every Hand Revealed". Kto rád používa tento move mal by byť predovšetkým dobrý post flop hráč. Keďže pohľady na tento ťah sa naozaj rôznia, prezradíme názor dvoch profesionálov, ktorí prezentovali svoj postoj na click raise a jeho využitie v praxi.
Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Click raise

Odoslaťod LOCAT3R 10 Aug 2009 21:22

zasa raz unknown autor
Obrázok používateľa
LOCAT3R

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 0 krát/3 krát

Odoslaťod WolfiKxx 10 Aug 2009 21:38

hlavne na NL5 lubia fishky mini raise ked maju monster :D neznasam ked ma takto 3 betuju PF ...ale po novom uz skladam radsej
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Odoslaťod dzejkej 10 Aug 2009 21:43

WolfiKxx napísal:hlavne na NL5 lubia fishky mini raise ked maju monster :D neznasam ked ma takto 3 betuju PF ...ale po novom uz skladam radsej

Ak ale maju hraci tendenciu min3betovat a maju dostatocne velky stack, tak dostavas vynikajuce odds na to, aby si callol, trafil nieco poriadne a stackol. Foldovanim casto prichadzas o bubaky praveze. Ak Ta min3betuju napr. s JJ+, AK, tak staci mat sebakontrolu a zlozit ruky, ktore su porazane a stacknut s lepsimi :).

To ja som mal vcera fishku, ktora mala 3bet pod 1% na velkej vzorke. Ja raise JKo na CO, on min3bet na SB a dal mi nehorazne odds s deep stackmi, flop KJ2 a stackol som ju 150BB deep ako nic, ked mal samozrejme AA :) ..
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod WolfiKxx 10 Aug 2009 21:51

nj tak urcitie nie vzdy foldujem ale davam vacsi pozor na to :) ale ked som OOP tak foldujem spekulativne handy
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Odoslaťod buschle 11 Aug 2009 07:25

jeden dobry cghrac ma nick ze : minraiseLOL
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 15 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!