KTo 3bet light
Počet príspevkov: 19 • Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: KTo 3bet light
napada ma k tomu zopar veci:
- je to 3handed a tvoja 3bet range je hoodne siroka, tym padom z jeho pohladu 4bet s vysokymi parmi nedava velky zmysel lebo vacsinu svojej range foldnes, preto si myslim ze KK/AA su urcite v jeho range a je mozne ze aj QQ/JJ
- na to aby potreboval bluffovat musi floatnut flop s airom, ocakaval by som float s AQ/KQ (cast z toho moze 4betovat) mozno 78/89 ak su v jeho pf calling range a nepouzije ich radsej na 4b bluff pf. S rukami ako AQ/KQ by pre supera potom davalo zmysel betovat turn ked checknes, ruky 78/89 kedze ziskali showdown value by pravdepodobne checkol behind ale nevidim potom dovod ked ukazes slabost aby s nimi overbetoval river - s horsim ho nedorovnas a je sanca ze Tx dorovnas - moze vyfoldovat len 99. Teda mam pocit ze najpravdepodobnejsie bluffovacie ruky nie su v jeho range po tom ako betne 1,5x pot na riveri lebo nedavaju zmysel
- ja by som to KT betol na riveri for value lebo superova ruka vyzera ako 99/8x a mohol by preplatit 30-40% pot bet
- ukazal si slabost na turne a riveri, tvoja ruka je faceup ako nieco ako 99/AK/AQ (mozno 9T/JT/QT aj ked to moze super ocakavat ze budes valuebetovat na riveri) tym padom mozes dovodit ze super sa ta bude snazit vybluffovat ak je horsi. Ak by si bol na jeho mieste a chcel by si vyfoldovat vacsinu zo superovej range teda 99/AK/AQ a slabe Tx handy tak by si zrejme volil ovela mensi bet pretoze na 99/AK/AQ staci 1/2-2/3 potu a Tx ruk v tvojej range az tak vela nie je a ktovie ci ich foldnes aj na overbet
- na druhej strane ak ma villain QQ+/88 co je imo jeho valuebetting range tak dava zmysel overbetnut lebo ci betne malo alebo vela moze ocakavat call len od Tx ruk a je sanca ze tie doplatia aj velky bet
podla mna v tejto situacii je to fold - na call by si potrevoval mat z minulosti ready ako
- super dorovnava 3bety wide
- floatuje bez outov ciste s umyslom ukradnut pot neskor a to aj v 3bet potoch
- ak floatuje caka s bluffom na river a nestriela hned na turne
- vie bluffovat s made handami a to aj v situacii ked je velka sanca ze su dobre (s tym som sa zatial u nikoho nestretol btw)
- je to 3handed a tvoja 3bet range je hoodne siroka, tym padom z jeho pohladu 4bet s vysokymi parmi nedava velky zmysel lebo vacsinu svojej range foldnes, preto si myslim ze KK/AA su urcite v jeho range a je mozne ze aj QQ/JJ
- na to aby potreboval bluffovat musi floatnut flop s airom, ocakaval by som float s AQ/KQ (cast z toho moze 4betovat) mozno 78/89 ak su v jeho pf calling range a nepouzije ich radsej na 4b bluff pf. S rukami ako AQ/KQ by pre supera potom davalo zmysel betovat turn ked checknes, ruky 78/89 kedze ziskali showdown value by pravdepodobne checkol behind ale nevidim potom dovod ked ukazes slabost aby s nimi overbetoval river - s horsim ho nedorovnas a je sanca ze Tx dorovnas - moze vyfoldovat len 99. Teda mam pocit ze najpravdepodobnejsie bluffovacie ruky nie su v jeho range po tom ako betne 1,5x pot na riveri lebo nedavaju zmysel
- ja by som to KT betol na riveri for value lebo superova ruka vyzera ako 99/8x a mohol by preplatit 30-40% pot bet
- ukazal si slabost na turne a riveri, tvoja ruka je faceup ako nieco ako 99/AK/AQ (mozno 9T/JT/QT aj ked to moze super ocakavat ze budes valuebetovat na riveri) tym padom mozes dovodit ze super sa ta bude snazit vybluffovat ak je horsi. Ak by si bol na jeho mieste a chcel by si vyfoldovat vacsinu zo superovej range teda 99/AK/AQ a slabe Tx handy tak by si zrejme volil ovela mensi bet pretoze na 99/AK/AQ staci 1/2-2/3 potu a Tx ruk v tvojej range az tak vela nie je a ktovie ci ich foldnes aj na overbet
- na druhej strane ak ma villain QQ+/88 co je imo jeho valuebetting range tak dava zmysel overbetnut lebo ci betne malo alebo vela moze ocakavat call len od Tx ruk a je sanca ze tie doplatia aj velky bet
podla mna v tejto situacii je to fold - na call by si potrevoval mat z minulosti ready ako
- super dorovnava 3bety wide
- floatuje bez outov ciste s umyslom ukradnut pot neskor a to aj v 3bet potoch
- ak floatuje caka s bluffom na river a nestriela hned na turne
- vie bluffovat s made handami a to aj v situacii ked je velka sanca ze su dobre (s tym som sa zatial u nikoho nestretol btw)
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
este zjednodusujuca poznamka - klucovy je check behind na turne lebo hovori ze super ma made hand
dorovnal flop lebo nieco ma
checkol turn lebo nepotrebuje bluffovat
betol river lebo chce ziskat value
jeho linia dava z tohto pohladu zmysel a na to aby si jej neveril by si musel predpokladat ze on vie o tom ze ked to takto zahra tak sa to tebe bude zdat kredibilnejsie - teda ze ta leveluje - to sa mi zda ze by sme mu davali prilis kredit
dorovnal flop lebo nieco ma
checkol turn lebo nepotrebuje bluffovat
betol river lebo chce ziskat value
jeho linia dava z tohto pohladu zmysel a na to aby si jej neveril by si musel predpokladat ze on vie o tom ze ked to takto zahra tak sa to tebe bude zdat kredibilnejsie - teda ze ta leveluje - to sa mi zda ze by sme mu davali prilis kredit
-
No ale presne pre dovody ktore udavas vznikol koncept "delayed float" . Nikdy nevies, ci si nesiel znova pozriet Remix na DC alebo nieco podobne .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
a ten overbet? snazi sa aby sme foldli nielen slabu cast nasej range ale aj AT/JJ (ktore ale asi nemame lebo by sme ich valuebetovali)?
ak to nebol nutedawg, ktory prave tocil video tak vela dalsich hracov ktori budu takto bluffovat pod NL2k nestretnes
ak to nebol nutedawg, ktory prave tocil video tak vela dalsich hracov ktori budu takto bluffovat pod NL2k nestretnes
-
yegon napísal:a ten overbet? snazi sa aby sme foldli nielen slabu cast nasej range ale aj AT/JJ (ktore ale asi nemame lebo by sme ich valuebetovali)?
Ak betne normalne, tak ho buschle callne s vela top pair rukami, 99 do toho zamiesa a boh vie co este . Nech ma buschle opravi, ak tam na 70% bot pet callne viac tight .
Ja si myslim, ze overbet ako bluff sa oplati, lebo aspon podla mna bude mat problemy callnut viac ruk v porovnani s klasickym betom ako je jeho investicia (ale s rangeami a percentami som sa nehral, obv ).
Ide len o to, co si mysli nas super o buschlem, ze co vsetko dokaze callnut aj na normalny bet (podla mna velaa ) a na akom leveli ten borec je a ci tym padom dokaze takto casto hrat monstre. Netusim nic z toho, takze ten call moze byt v takomto crazy spote od vela +EV az po vela -EV a to je problem, no . Ako default ten fold je IMO ok, len ak buschleho tento reg trapi cely mesiac, tak by som cakal, ze budu na neho nejake detailnejsie ready.
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
suhlas na 100% a na to aby som uveril ze je schopny takto bluffovat ho musim najprv vidiet to spravit, takze bez readu pre mna toto nikdy nie je bluff ale len for value
-
diky za rozbor hosi , mal 88. Uz mam teraz na neho read po minulom mesiaci ze overbety su vzdy su s nuts. Typek je ale asi hodne good v 888 vlakne na 2+2 je v top3 podla hracov NL400+
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
buschle napísal:Uz mam teraz na neho read po minulom mesiaci ze overbety su vzdy su s nuts.
hmm no to je tazko ziskat taky read, ked ho dorovnas a ma nuts neznamena ze nemoze mat air DUCY?
-
yegon napísal:buschle napísal:Uz mam teraz na neho read po minulom mesiaci ze overbety su vzdy su s nuts.
hmm no to je tazko ziskat taky read, ked ho dorovnas a ma nuts neznamena ze nemoze mat air DUCY?
asi moze ,ale mam z neho taky dojem, ze to nebude robit ako bluff moc casto.(resp. skoro vobec)
este pridavam k readu , ze predtym v innej session bareloval OOP flush draw QJs ako UTG opener na malom boarde typu 358 2Q a ja som mal na buttone TT a na river trafil Q a dal mierny overbet AI, tak som mu to zaplatil. Takze chcem povedat ze overbety su nie vzdy nuts, ale skoro vzdy for value . Aj ked s tym QJ to zahral pekne tenko.
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
Počet príspevkov: 19 • Stránka 2 z 2 • 1, 2
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 41 hostí.