Štartovné kombinácie v Omahe - tipy od pokrového profesionál

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Štartovné kombinácie v Omahe - tipy od pokrového profesionál

Odoslaťod admin 18 Nov 2009 19:36

Diskusia k článku: Štartovné kombinácie v Omahe - tipy od pokrového profesionála

V poslednej dobe sa stále viac hráčov snaží úspešne hrávať okrem najrozšírenejšej varianty NL Texas Holdem aj Omahu. Avšak táto krásna hra so štyrmi hole cards skrýva viaceré nástrahy. Hráč hrajúci NL Texas Holdem už dlhšiu dobu hráva svoje štartovné kombinácie automaticky. Každý vie ktoré karty hrať v skorej, ktoré len v neskoršej pozícii a ktoré ruky majú potenciál vyhrávať veľké poty. Pri Omahe vyzerajú tieto veci trochu inak. Dokonca aj pomerne dobrí hráči nevedia vždy určiť, či ich ruka je dobrá, alebo či len dobre vyzerá, a v Omahe vyzerá veľa rúk dobre.

Vysvetlíme si to na príklade. Môj sused pri stole drží na ruke J-9-8-7 a šepká mi: "super ruka". Flop prichádza Q-T-2 s dvoma kartami z jeho farby - má flush draw a straight draw, spolu 19 outs. S toľkými outs by mal byť pripravený ísť all in. Alebo nie? Kým sa dostane akcia k nemu je pred ním jeden bet, call a raise a náš hero stojí odrazu pred ťažkým rozhodovaním. Flush draw nevedie k nuts farbe a ani postupkové outs mu (okrem dvoch 8-mičiek) neskompletizujú nuts. Ak nepredpokladáme, že má za súperov naozajstných diletantov je pravdepodobné, že niekto z nich drží lepšie draws. Náš hero nakoniec v poslednej chvílke zatiahne záchrannú brzdu a skladá. Kde sa stala chyba? Bolo chybou vstupovať to hry s takouto rukou? Samozrejme aj K-J v NLH sa dá hrať, ale hrať ju ziskovo nie je ľahké. J-9-8-7 je v...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Štartovné kombinácie v Omahe - tipy od pokrového profesionál

Odoslaťod wizdo 19 Nov 2009 15:01

fajn článok, snaď bude mať aj pokračovanie...

ad 2) tento "systém podpory" je veľmi dôležitý, ale je problém že nám to málokedy málokto zaplatí, lebo nikto nič viacmenej mať nemôže :-(
ad 3) konečne mi niekto dal za pravdu s tými "malými flushmi" :-), buď máme mi +30% alebo súper -5%...(ale nesmú sa brať ako dôvod prečo idem daný all in, len ako podpora...)
ad 4) malé páry treba vedieť hrať, za úplný šrot ich nepovažujem...A ešte veľa závisí aj od situácie, či sme po flope HU alebo multiway...
ad 5) čistá pravda..trochu otravná :-(
wizdo

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

Odoslaťod DevilMayCry 19 Nov 2009 15:09

po precitani clanku viem preco som za 10 minut prisiel o 2BI na oamhe hi NL25 :D :D
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod 3flash3 19 Nov 2009 16:42

clanok je podla mna celkom slusny...dobre tipy na zaciatok..good work....len sa chcem opytat od akeho profesionala su tieto rady...ked uz je to v nazve clanku,tak by som sa chcel docitat aj o koho ide...este jedna vec,nabuduce by bolo treba napisat aj pre aky typ hry je clanok urceny...mne to skor pripada na full ring,popripade 5-6 hracov...ale na HU by som tieto strategie neodporucal,lebo tam cakat na taketo premium hands...to neni moc ziskove...
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod palo1973 19 Nov 2009 17:43

-ok chalani,som rad,ze sa vam to pacilo,vzdy prekladam podobne clanky,tipy od pokerpro,tentokrat tam bolo napisane,ze dany profik nechce byt menovany/medializovany pre iste absurdne poziadavky zo strany financnych uradov v jeho krajine,ale mozete si byt isty,ze sa urcite jedna o kvalitnehoi hraca ktory vie co pise
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!