V prvej časti o downswingu sme sa dozvedeli, čo je to downswing, ako ovplyvňuje našu hru a ako vplýva na našu psychiku. V nasledujúcich riadkoch sa budeme zaoberať tým, aké máme možnosti obrany proti downswingu a ako je najlepšie postupovať.
Pri downswingu zažívame chvíle, kedy sa zdá, že naša pokrová kariéra sa chýli ku koncu alebo máme už toho všetkého pokrk a najradšej by sme to zabalili. Najdôležitejšie je však nestrácať nádej a „nehádzať flintu do žita“. Je dobré čo najčastejšie analyzovať svoju hru, čítať články o stratégiách konzultovať svoje handy na fóre a hľadať čo i len najmenšie chyby vo svojej hre.
Dôležité je sledovať samého seba a svoje reakcie, pretože psychika je náš najväčší protivník pri downswingu. Sledujte sa počas hry a sa snažte sa počas nej odpovedať na tieto otázky:
Ako sa práve teraz cítim?
Aký dobrý je môj aktuálny stav?
Som dostatočne fit na to aby som hral?
Som stále schopný hrať moju A-game?
Depresiu predchádzajú negatívne myšlienky a treba ju odstrániť ešte pred tým ako sa začne. Preto je dobré riadiť sa týmito pravidlami: 1. Nikdy neukončiť session s myšlienkou ako: „Radšej skončím, kým to nebude ešte horšie.“ Je lepšie ak si radšej vymedzíme čas, počas ktorého sa bude session konať a ukončiť hru keď tento čas vyprší. 2. Zastav každú negatívnu myšlienku o sebe alebo o...
Zobraziť celý článok