Najabsurdnejsie pokrove "zmyslanie" ake ste poculi pri stole
Re: Najabsurdnejsie pokrove "zmyslanie" ake ste poculi pri stole
pozri...pri turnaji musi byt showdown,je to dealerova povinnost zobrat karty a otocit ich,tu sa neberie do uvahy to ze je hrac frustrovany a zahodi svoje karty alebo nieco podobne.....akonahlne su hraci all in...dealer ma spravit showdown a hovoto!!! samozrejme pri cash game je to uz ina pesnicka...
-
3flash3 - Príspevky: 1502
- Založený: Feb 2008
- Poďakoval/li: 53 krát/410 krát
3flash3 napísal:pozri...pri turnaji musi byt showdown,je to dealerova povinnost zobrat karty a otocit ich,tu sa neberie do uvahy to ze je hrac frustrovany a zahodi svoje karty alebo nieco podobne.....akonahlne su hraci all in...dealer ma spravit showdown a hovoto!!! samozrejme pri cash game je to uz ina pesnicka...
Mam ten isty nazor ale ........
Mozno to neplati. Spomen si na WSOP a Iveyovu zahodenu flash. Tam to mal dealer tiez otocit ked to omylom Ivey zhodil a nevsimol si ze vyhral?
(Aj ked tam to nebolo all in.)
-
pegas1975x - Príspevky: 1146
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 53 krát/21 krát
pegas1975x napísal:3flash3 napísal:pozri...pri turnaji musi byt showdown,je to dealerova povinnost zobrat karty a otocit ich,tu sa neberie do uvahy to ze je hrac frustrovany a zahodi svoje karty alebo nieco podobne.....akonahlne su hraci all in...dealer ma spravit showdown a hovoto!!! samozrejme pri cash game je to uz ina pesnicka...
Mam ten isty nazor ale ........
Mozno to neplati. Spomen si na WSOP a Iveyovu zahodenu flash. Tam to mal dealer tiez otocit ked to omylom Ivey zhodil a nevsimol si ze vyhral?
(Aj ked tam to nebolo all in.)
prva vec a najdolezitejsia vec je ze tam nebol ALL IN !!!..dalej ...nie dealer nemal preco Ivey-mu otacat karty,bola normalna hra...preflop raiser ukazal prvy karty(kedze na flop,turn,river bol check)...to bola Philova chyba ze muckol winning hand...takze tu sa toto pravidlo nema ako uplatnit..uplne normalna hra,az na to ze ivey mucked the winner ...
-
Kazdy hrac na stole ma pravo vidiet superove karty pri showdowne. Napriklad river akcia bet + call. Bettor ukaze hand, caller muckne. Ak v tejto situacii hocikto poziada dealera o ukazanie callerovej ruky, ten ju musi ukazat vsetkym na stole. Avsak je to hrube, ale skutocne hrube porusenie pokrovej etiky, pretoze jediny dovod, preco toto pravidlo existuje je, aby sa zabranilo koluzii a ked niekto hraca vyzve, aby ukazal mucknute karty, je to to iste, ako keby povedal: "pocuj, mam silny pocit, ze podvadzas, ukaz mi svoje karty a presvedcime sa o tom". Niektore online herne to maju zabudovane (view last hand), za niektore to dokaze obist napriklad PT3 (show mucked cards) a v niektorych herniach sa to neda vobec.
Kazdopadne, bola velka chyba dealera, ze mu zabil ruku.
Kazdopadne, bola velka chyba dealera, ze mu zabil ruku.
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
ahojte.
Mortylen, s tým tvrdením o showdowne calerovej ruky jednoznačne si sa dostal do čela všetkých tuna uvedených gegov!!!!!
k danej situácii: ak by v alline boli len dvaja hráči, bola by to hruba dealerova chyba, ak by vysvietil board bez showdownu, čo len jedného hráča - bez ukazania kariet nesvieti flop! V danom prípade hra pokračuje a hráč v alline nemá právo ukazat karty /v mnohých herniach by takto skoro ukazané karty by boli mrtve-foldnuté!!!/, takže ak po flope sa ich hráč rozhodol zahodit, sú zahodené a dealer nemá ani právo a ani povinnost tieto karty vytahovat z maku a chránit ich pre showdown!
Na doplnenie: určite ste sa stretli vela krát so situaciou - bet po riveri, cal a betujúci hráč fold: nikde na svete ta nikto nemože donutit ukazat tvoje karty ak si ich foldol!!!! Calerové karty niekde ukazujú, niekde nie, podla mna je správne neukazovat. Ved ak som si zaplatil a hráč mi karty neukáže, prečo by som ja mal ukázat, že viem zaplatit 1000 EUR do 599 EUR potu s Q HIG !!!
Mortylen, s tým tvrdením o showdowne calerovej ruky jednoznačne si sa dostal do čela všetkých tuna uvedených gegov!!!!!
k danej situácii: ak by v alline boli len dvaja hráči, bola by to hruba dealerova chyba, ak by vysvietil board bez showdownu, čo len jedného hráča - bez ukazania kariet nesvieti flop! V danom prípade hra pokračuje a hráč v alline nemá právo ukazat karty /v mnohých herniach by takto skoro ukazané karty by boli mrtve-foldnuté!!!/, takže ak po flope sa ich hráč rozhodol zahodit, sú zahodené a dealer nemá ani právo a ani povinnost tieto karty vytahovat z maku a chránit ich pre showdown!
Na doplnenie: určite ste sa stretli vela krát so situaciou - bet po riveri, cal a betujúci hráč fold: nikde na svete ta nikto nemože donutit ukazat tvoje karty ak si ich foldol!!!! Calerové karty niekde ukazujú, niekde nie, podla mna je správne neukazovat. Ved ak som si zaplatil a hráč mi karty neukáže, prečo by som ja mal ukázat, že viem zaplatit 1000 EUR do 599 EUR potu s Q HIG !!!
- janobendik
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 2 krát/46 krát
janobendik: Podľa mňa sa Mortylen do žiadneho čela nedostal, práveže píše pravdu. To pravidlo sa volá I want to see that hand - link, link.
Tomu poslednému odstavcu žiaľ nechápem, ako môže niekto betnúť a po calle ešte foldnúť? Ak tým myslíš, že niekto open-muckne pri showdowne, tak to je ozaj špecifická situácia. Priznám sa úprimne, že neviem, či sa vtedy môže spomínané pravidlo uplatniť, neštudoval som to, keďže online tieto problémy nemám.
Tak ja len toľko, lebo ma opäť zarazil pohŕdavý tón tvojho príspevku, pričom podľa mňa nemáš pravdu.
Tomu poslednému odstavcu žiaľ nechápem, ako môže niekto betnúť a po calle ešte foldnúť? Ak tým myslíš, že niekto open-muckne pri showdowne, tak to je ozaj špecifická situácia. Priznám sa úprimne, že neviem, či sa vtedy môže spomínané pravidlo uplatniť, neštudoval som to, keďže online tieto problémy nemám.
Tak ja len toľko, lebo ma opäť zarazil pohŕdavý tón tvojho príspevku, pričom podľa mňa nemáš pravdu.
- brano172
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
To, ci existuje take pravidlo, alebo nie, je uplne jedno....V hre, ktoru ste tu rozoberali bolo vsetko v poriadku predsa...to ze sa hrac dostal do ALL INu pred flopom a na flope svoje karty zahodil, nie je nic nemozne....to uz len z toho dvovodu, ze v hre boli este dalsi dvaja hraci, ktori este neboli v ALL INe, takze dealer nemal co otacat karty hraca v ALL INe....Ked hrac v ALL INe zbadal flop, tak tie karty rovno zahodil a necakal uz na nic...On tie karty zahodil skor, ako sa dostali dalsi dvaja hraci do ALL INu....
- HaPpY LuMpY
- Založený: Máj 2009
- Poďakoval/li: 62 krát/3 krát
HaPpY LuMpY napísal:...Ked hrac v ALL INe zbadal flop, tak tie karty rovno zahodil a necakal uz na nic...On tie karty zahodil skor, ako sa dostali dalsi dvaja hraci do ALL INu....
Fakt? A citat vies?
Nedavno sa mi stalo ze pf jeden zahlasil all-in a dvaja mu dali call, mali viac zetonov tak hrali 2+ ten chalan v alline...dosiel flop nieco ako K,Q,7 a ostatny daja zahlasili all-in, ten chalan co bol na pf v alline vyhodil svoje karty, dosiel turn 2 a river 2..vsetci sa pytaju toho co polozil svoje karty co mal a on ze 2,2 a pytal si karty od dealera nazad (ten dealer sa predtym na tie jeho karty pozrel a povedal ze vazne mal pocket 2 ale ze karty mu neda)
Prepac ale ja tam vidim nieco ine.
-
pegas1975x - Príspevky: 1146
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 53 krát/21 krát
Vidim ze tato tema sa zacina uberat smerom ktory by som nexcel,tak sem pridam jeden novy prispevok...
Cash game 1/ 2...jeden hrac kritizuje druheho ze dava open-raise iba 6x BB with AA from EP...a hovori mu : „musis raisovat ovela viac,pretoze ak nie,tak ta vzdy docalluje niekto s KK alebo AK a potom je to len o stasti.... „
PS : asi o hodinu neskor tento typek da open-raise z EP na 55e vsetci fold a typek vyhral 3e pot...
Cash game 1/ 2...jeden hrac kritizuje druheho ze dava open-raise iba 6x BB with AA from EP...a hovori mu : „musis raisovat ovela viac,pretoze ak nie,tak ta vzdy docalluje niekto s KK alebo AK a potom je to len o stasti.... „
PS : asi o hodinu neskor tento typek da open-raise z EP na 55e vsetci fold a typek vyhral 3e pot...
-
Karty hraca v alline (turnaj) nemožu byt mucknute ( jedine žeby to bol mrtvy stack) a ruka phila iveyho je uplne ina pretože :
- na rivri musi byt víťazná ruka ukazana po dokončení akcie (aby sa predislo colusion) tj. Ivey si myslel ze prehral tak muckol a druhy hrac musel ukazať karty.
-Ak by na rivri Ivey z prvej zahodil bez toho aby checkol super karty ukazat nemusi.
-Neviem ako prebiehala ta akcia ale ak by zas Ivey z prvej betol a hrac ho dorovnat Ivey musi ukazovat ako prvy a hrac 2 si nato môže počkať...ale ak to bol BLUFF a Ivey z prvej muckne karty, hrač č.2 ukazuje karty či chce alebo nie....
-A ak by boli AI ukazuju obaja...thats all
- na rivri musi byt víťazná ruka ukazana po dokončení akcie (aby sa predislo colusion) tj. Ivey si myslel ze prehral tak muckol a druhy hrac musel ukazať karty.
-Ak by na rivri Ivey z prvej zahodil bez toho aby checkol super karty ukazat nemusi.
-Neviem ako prebiehala ta akcia ale ak by zas Ivey z prvej betol a hrac ho dorovnat Ivey musi ukazovat ako prvy a hrac 2 si nato môže počkať...ale ak to bol BLUFF a Ivey z prvej muckne karty, hrač č.2 ukazuje karty či chce alebo nie....
-A ak by boli AI ukazuju obaja...thats all
-
Komedia - Príspevky: 917
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 47 krát/38 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.