Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Utrpenie maleho piva

Odoslaťod tucniak 30 Nov 2009 23:04

vieme ako casto trafime set, vieme co robime na milion inych boardoch(zeby cek /fold)?
aaaa este si ujasnime

podla mna pf raiser ma pomerne siroky range takze aj ked trafime nemusime ho zdaleka stacknut
sme OOP
tazko sa nam taha value
nemame iniciativu

odds a vsetko su pekne aj teoria o plnom stole fishiek ale fishka netrafi top pair vzdy a to 66 sa da dokonca valuebetovat-mne ide hlavne o iniciativu v ruke ked uz sme OOP-aby sme mali sancu zobrat pot:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod trikoza 30 Nov 2009 23:08

tucniak napísal:vieme ako casto trafime set, vieme co robime na milion inych boardoch(zeby cek /fold)?
aaaa este si ujasnime

podla mna pf raiser ma pomerne siroky range takze aj ked trafime nemusime ho zdaleka stacknut
sme OOP
tazko sa nam taha value
nemame iniciativu

odds a vsetko su pekne aj teoria o plnom stole fishiek ale fishka netrafi top pair vzdy a to 66 sa da dokonca valuebetovat-mne ide hlavne o iniciativu v ruke ked uz sme OOP-aby sme mali sancu zobrat pot:)

dorovnaju ta dve pasivne ryby, dojde ti random flop s 2-3 overkartami a co spravis? cbet ti aspon jedna callne takmer vzdy a co potom, budes to nebodaj 2nd barrelovat OOP na turne bez setu, naviac ked byvaju casto short? kolko dojde takych flopov kde to mozes valuebetovat?
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod Mayday 30 Nov 2009 23:12

dava zmysel, myslim ze mas pravdu :)

nejak tych full house vs full house situacii bolo vela v poslednej dobe. dokonca aj toto sa stalo ale to som mal mrte stastie:

Pacific $200.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 398513
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

Conatus (SB): $443.81
Hero (BB): $200.00
Laxenburg (UTG): $240.68
Icemaster90 (CO): $35.00
Stonishh (BTN): $364.90

Pre Flop: ($3.00) Hero is BB with 9 :club: 6 :club:
Laxenburg calls $2, 2 folds, Conatus calls $1, Hero checks

Flop: ($6.00) 9 :heart: 2 :club: 2 :spade: (3 players)
Conatus checks, Hero bets $4.00, Laxenburg calls $4, Conatus folds

Turn: ($14.00) 9 :diamond: (2 players)
Hero bets $8.00, Laxenburg calls $8

River: ($30.00) Q :spade: (2 players)
Hero bets $18.00, Laxenburg calls $18

co sa tu stalo je, ze na turne mi padol cely poker klient. rychlo som sa nalogoval teda naspat a ledva som nasiel spravny stol a toto bol vysledok. stihol som este rychlo cosi betnut na riveri. vysvitlo, ze LA padlo vsetkym a super nestihol raisnut, takze stastie :lol2: aj ked mi nie je celkom jasne, preco stihol stlacit call a nie minraise :fish: ale tak ja som rad.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod tucniak 30 Nov 2009 23:14

zavisi na konkretnych hracoch, cbet to kludne znesie a ak je ryba napr pasivna dokazes prejst cek/cek
dost sa ale odklaname od jednej veci-ja sa snazim mysliet vseobecne a rangovo, tak tak mysli aj ty-na tych flopoch s 2/3 overkartami co robis so 66 ked netrafis set?a reg pf raiser tam cbetuje velmi vela casu?foldujes

obaja pri kazdom prispevku nezabudnete spomenut redline, ked sa snazim naznacit, kadial cesta (ne)vedie, tak nie velmi pocuvate-
skratka limp/call je tam podla mna casto aj za pritomnosti ryby ak je za nami raisehappy reg horsia moznost ako otvorit to sam
dovody som uz spominal-mysli ze dobry regular ta nescrushuje a myslis ze ti ten set niekedy zaplati co i len s TPTK??????

balancujes si toto nejak alebo to robis len s malymi parmi alebo SC?alebo?

ako ono ja nie som proti tomu limp/callu ked uz calla aj fish mame super odds-ze fish callne je pravdepodobne-ide skor o to ako na vidi reg a podla mna na tom mozeme v longrune aj stracat
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod trikoza 30 Nov 2009 23:29

ak si precitas moj prvy prispevok tak pisem ze standart je urcite raise - ale v tomto konkretnom pripade tvrdim ze limp je uplne ok z toho dovodu, ze tam mame 3 limpujuce pasivne ryby u ktorych je velka pravdepodobnost ze nas raise dorovnaju alebo to dokonca shipnu, naviac dve z nich su velmi short a tym padom budu po flope celkom commited a budu nas callovat kludne aj s middle parom, takze OOP proti 2-3 short rybam sa nam toto bude hrat extremne extremne zle a iniciatvia nam bude akurat tak na dve veci... a myslim ze stracame skor na tomto, ako na tom ako to vidi reg na BB (??)

turn a river nebol zahraty optimalne, s tym samorejme suhlasim
Naposledy upravil trikoza dňa 30 Nov 2009 23:34, celkovo upravené 2 krát.
Obrázok používateľa
trikoza

Odoslaťod tucniak 30 Nov 2009 23:32

okej ukamenovali ste ma,
vratme sa k turnu a rivru teda, ja som za c/r turn ako som uz pisal.
mayday by sa mohol vyjadrit k tej 'schize' co som mu quotol
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod dzejkej 30 Nov 2009 23:42

tucniak napísal:obaja pri kazdom prispevku nezabudnete spomenut redline, ked sa snazim naznacit, kadial cesta (ne)vedie, tak nie velmi pocuvate-
skratka limp/call je tam podla mna casto aj za pritomnosti ryby ak je za nami raisehappy reg horsia moznost ako otvorit to sam
dovody som uz spominal-mysli ze dobry regular ta nescrushuje a myslis ze ti ten set niekedy zaplati co i len s TPTK??????

balancujes si toto nejak alebo to robis len s malymi parmi alebo SC?alebo?

ako ono ja nie som proti tomu limp/callu ked uz calla aj fish mame super odds-ze fish callne je pravdepodobne-ide skor o to ako na vidi reg a podla mna na tom mozeme v longrune aj stracat

Pozri - keby si vedel, ze BB Ti tam raisne, ale ked raisnes Ty, tak on callne .. Ano, vtedy je urcite raise so 66 lepsi, ale to vediet nemozes. Potom moze niekto oponovat, ze ak Ti tam reg 3betne a fishky foldnu, tak je lepsi limp. To je jednoducho zbytocne riesit.

Value neprichadza z toho, ze strasne outplaynes rega, ale z toho, ze nechas v pote tie fishky a nechas si OK implied odds. To, ci niekto raisuje 66 v tom spote a niekto zacne od 88 - to je fakt zbytocne tu dohadovat, co je lepsie. A ako to vidi reg, tak to je v tomto spote fakt jedno IMO. Z neho tak ci tak vela value nemas, ak ma rozum a nemate divoku dynamiku. Ak by to fishka s $134 stackom necallovala, foldoval by som aj ja. Ak by mi openfoldli vsetci, potom budem raisovat a riesit regulara.

Mna skor zaraza turn a river hra. Povedat si na turne, ze ak raisnem, tak foldne silnu ruku a nasledne na flush karte to tam shipnut. Reprezentovanim flushu s FH si clovek zrovna moc nepomoze. Ak je super agresivny alebo mame nejaku history alebo mam divokejsi image, tak by som check/raisoval na flope - omnoho lahsie ma putne na draw (SC mame v range dost a PP, ktore chceli ziskat value a teraz uz zastavit hru mam tiez dost). Ak ma tendencie multibarreloval a na check/raise by sa light neveriacky nestackol, tak minimalne urcite check/raise turn. Check/call turn a push river ukazuje, ze sme v ruke nemali moc plan.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Mayday 01 Dec 2009 14:04

no vidim, ze ste sa vsetci zhodli, ze som pohnojil turn/river hru (flop call = OK?) a je fakt ze netrafit svoj 2outer, tak mi river necalluje. Nieze by som si nechcel nechat poradit, ja si cenim, ze tu vznikla taka zaujimava diskusia (a to dokonca pri ruke, ktoru som sem hadzal ako haluz, nie ako zaujimavu ruku na diskusiu :D)...ja si vsak stale nemyslim, ze moja linia je taka katastrofalna. Ano, c/r turn, alebo rovno c/r flop je standard, ale preco hrat standard? Ja som siel so svojim readom (ktory bol mimo, samozrejme) a takto to vypalilo. Reg mal bottom svojho rangeu. Neocakavam, ze bude prilis casto raisovat marginal hands z BB ked limpol cely pasivny stol. Uprimne povedane som az nahlas vykrikol ked ukazal svoju ruku, vobec som tam necakal middle pocket pair, ale skor 99+/broadway karty. Velku casto z toho range by som vyfoldoval raisom na flope alebo na turne, chcel som mu dat prilezitost nieco hitnut aj na riveri (veru aj hitol)...ale tak dobre, ja uz budem hrat standardne teda :)

zaujimave, ze najvacsia diskusia sa tocila okolo toho, ci je lepsie v tomto spote raise SB s 66, alebo call. Ja si stojim za svojim callom, z dvoch dovodov:

1. cely stol limpol. mam tam dve loose passive fishky, od ktorych ocakavam, ze moj raise limpcallnu. radsej si teda pozrem lacny flop a snazim sa flopnut set. neocakavam, ze sa zrovna stacknu v neraisnutom flope, ale to ani nemusia na to, aby to bolo pre mna +EV.
2. callujem raise rega, lebo jedna loose passive fishka ktora je 120BBs deep (ja som tiez deep) to calluje. Reg je tiez deep. Sice neocakavam value prave od neho, ale v situacii ako je ta, ktora nakoniec nastala, to moze byt tiez dost +EV. aj ked som podla mna mojim limpcallom prezradil, co vlastne mam, takze od rega moc velky value necakam.

trikoza to tiez dobre obhajil podla mna. Tym nechcem povedat, ze tucniakova linia je na zahodenie. Zrejme so svojou redline vie o com hovori. A v inych situaciach by som to aj tak ako on hral. Akurat v situacii, v ktorej cely stol plny pasivnych fishiek limpol, sa do raiseu nehrniem. Okrem toho kto mal cakat, ze reg bude z BB raisovat?

neskor sem hodim nejake dalsie ruky, nech sa to netoci len okolo tejto jednej. mam aj take, ku ktorym uvitam feedback.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod trikoza 01 Dec 2009 14:45

Mayday napísal:Ano, c/r turn, alebo rovno c/r flop je standard, ale preco hrat standard? Ja som siel so svojim readom (ktory bol mimo, samozrejme) a takto to vypalilo. Reg mal bottom svojho rangeu. Neocakavam, ze bude prilis casto raisovat marginal hands z BB ked limpol cely pasivny stol. Uprimne povedane som az nahlas vykrikol ked ukazal svoju ruku, vobec som tam necakal middle pocket pair, ale skor 99+/broadway karty. Velku casto z toho range by som vyfoldoval raisom na flope alebo na turne, chcel som mu dat prilezitost nieco hitnut aj na riveri (veru aj hitol)...ale tak dobre, ja uz budem hrat standardne teda :)

tu vobec nejde o to ci je to standart alebo nie, ide jednoducho o to ze ta line totalne nedava zmysel

co ocakavas ze hitne na riveri a zaplati ti ten openpush a pritom by necallol uz push na turne? ak mu priradime range [AA-QQ, FD, Jx, air] taak FD, AA-QQ, Jx ti push na turne zaplati.. ak nema FD callnes turn tak riveri ti doplati iba s FH, ak ma airtak je to uplne jedno lebo z neho uz nedostanes nic... jednoducho, vobec to nedava zmysel co pises

samozrejme ten jeho range moze byt sirsi - ak mu priradime este 77-TT, tak skor callne push na turne ak ta putne na FD a river nedoplati nikdy... ak ma broadway karty typu AK, AQ, KQ tak si myslis ze ti to doplati ak pride river A/K/Q??
Naposledy upravil trikoza dňa 01 Dec 2009 15:02, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
trikoza

Odoslaťod dzejkej 01 Dec 2009 15:02

Mayday napísal:Ano, c/r turn, alebo rovno c/r flop je standard, ale preco hrat standard?

Toto ma normalne boli, ked to citam. Preco hrat standard? Aby si co najvacsi zisk, co Ty na to? Staci?

A trikoza pise mudro .. vstrebavaj :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!