Cash game vs. SnG

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Cash game vs. SnG

Odoslaťod ableton 15 Dec 2009 23:19

Zdravim.
Chcel by som Vas spytat aky typ hry by ste odporucili pre (skoro uplneho)zaciatocnika pokru. Uz asi 3 tyzdne hravam na Party Poker(caste freerolly - vacsinou je tam 6000 hracov co je oproti PS asi polovica :) ) s bankrollom 25$(minimum deposit). Vzhladom k tomu aky som zaciatocnik, som si stanovil pravidlo: bankroll nemoze poklesnut pod 22$(to znamena, ze v tomto pripade to musim vybudovat pomocou freerollov a do tej doby cash game ci SnG nehram - v tejto situacii som sa uz ocitol uz asi 3-4-krat). Zatial som odohral 3 Sng - bilancia 2 prehry(skoncil som na neplatenom mieste) a jeden ziskovy +2.4$ takze to mame: -3$(Buy-in) + 2.4$= -0.6$, som v minusu. Inak hravam Limit Holdem 0.02/0.04(nizsi neexistuje) vacsinou s minimalnym vkladom 0.2$ - to asi nie je prave idalne, ze? viem ze vklad by mal byt u Limit Holdem asi 20x BB - hraval som aj s vkladmi 1$ a vacsinou prehral cely vklad pripadne mi zostalo 50 centov... na druhej strane si mi uz stavalo ze z 0.2$ urobil 1$ ale napr. dnes som to skusil 5-krat s 0.2$ a nedopadlo to dobre...
Dlhodobo asi s tight(hram iba s 10 parmi) hrou asi svoj bankroll nezvysim a na iny typ hry zatial nemam zkusenosti.
Vedeli by ste mi poradit akym smerom by som mal pokracovat? Osobne si preferujem cash game (jednak na SnG s buy in 1$ nemam bankroll, a stavky sa tam zvysuju dost rychlo takze je to hazard :) )

Asi pre vacsinu z Vas su moje otazky smiesne, o to viac si cenim vase odpovede.
ableton

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 2 krát/0 krát

Re: Cash game vs. SnG

Odoslaťod KoPe 15 Dec 2009 23:40

jediná vec ktorú ti môžem poradiť je, že ak chceš hrať SNG na party poker podľa mňa zabudni, najnižšie sng majú 0.8+0,2fee
čo je 25% fee a to je podla mňa dosť prehnané. A o blind štruktúre nehovoriac začína sa s 2K chipmi pri 20/40 s 3 minútovými blind levelmi. level2 30/60, level3 50/100, čiže de facto po 9 minútach sú blindy 100/200. No neviem, ja osobne som tam hral a tie SnG sa mi vôbec nepáčili. Čiže podľa mňa určite O,O1/0,02 full ring cash ak chceš ostať na party pokry.
Obrázok používateľa
KoPe

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 3 krát/13 krát

Odoslaťod Riddlah 16 Dec 2009 00:07

presne to iste :p dostal som na party poker second starting capital od pokerstrategy a ten rake je tam sialeny, dony minimalne od 5usd, ako tie turba mozu byt fajn ak by tam nebol taky velky rake, ale bol by napr. 10% ako na P****Stars na turba

pokial si zaciatocnik, tak ty poradim aby si sa zaregistroval na pokerstrategy spravil kviz, dostal 50usd starting capital na nejakej dobrej herni a netrapil sa s tym ze ti bakrol nemoze ist nizsie ako na 22 usd(pokial chces mozem ti poslat svoje referal linky ale predpokladam ze o pokerstrategy si uz pocul) takisto tam budes mat clanky a videa pri ktorych sa mozes vzdelavat

pri hrani pokru potrebujes vacsi bankrol ako 3 usd, lebo to ze hras najlepsie ako vies tak stale mozes v pohode prehrat, pri sngeckach sa ti moze podarit prehrat napr. aj 14 v kuse, a tvoja hra moze byt OK, aj ked nemusi

sngecka su podla mna lachsie na vyhravanie ked dobre hras, ale vycibrit to do dokanlosti je velmi tazke a treba tam asi ja vacsiu psychiku lebo variance = co je ze v kuse prehravasje tam dost velka

ja som napr. zacinal s donmy tie mi nesli tak som prepol na cash game fullring a tam hral velmi tight ba az nitoval som a tam som si vybudoval velku cast bankrolu
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod FreeMan 16 Dec 2009 02:14

Mna viacej beru SnGcka.Cash Games vobec.
FreeMan

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 51 krát/0 krát

Odoslaťod TomMolivan 16 Dec 2009 09:47

A o blind štruktúre nehovoriac začína sa s 2K chipmi pri 20/40 s 3 minútovými blind levelmi. level2 30/60, level3 50/100, čiže de facto po 9 minútach sú blindy 100/200

Veď to je predsa len a len dobre. Extrémne rýchly prechod do push/fold fázy robí takéto sng ešte ziskovejšími (väčší per hour rate + edge voči súperom) a zábavnejšími. Každopádne stále platí, že kvôli tomu raku sa to aj tak nedá hrať.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod roche01 16 Dec 2009 10:48

Dobrý spôsob, ako sa pohnúť ďalej je to, čo Ti radí Ridlah: pokerstrategy alebo nejakú inú akciu, kde dostaneš free cash, aby si mohol začať hrávať.
Čo sa týka toho bankrollmanagementu: Ak hrávaš CG 0,02/0,04 limit holdem, ja sa riadim pravidlom, aby môj účet bol minimálne 300xveľká stávka, tzn. že v Tvojom prípade by Ti mohlo na tento limit stačiť aj 12$, takže tým limitom 22$ by som sa až tak netrápil.
Čo sa týka rozdielu medzi CG a SNG, tak opäť súhlasím s tým, čo bolo povedané vyššie. Ja osobne hrávam aj CG (výlučne limit holdem, občas PLO) ale hrávam aj SNG, aby som nezdegeneroval :crazy: (bez urážky čistých "kešovkárov") a nestratil cit pre turnajový poker a zároveň CG využívam aj na schladenie tiltu zo sérií neúspešných SNG alebo vtedy, pokiaľ nehrám až taký dobrý poker.
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod ableton 16 Dec 2009 11:50

KoPe napísal:jediná vec ktorú ti môžem poradiť je, že ak chceš hrať SNG na party poker podľa mňa zabudni, najnižšie sng majú 0.8+0,2fee
čo je 25% fee a to je podla mňa dosť prehnané. A o blind štruktúre nehovoriac začína sa s 2K chipmi pri 20/40 s 3 minútovými blind levelmi. level2 30/60, level3 50/100, čiže de facto po 9 minútach sú blindy 100/200. No neviem, ja osobne som tam hral a tie SnG sa mi vôbec nepáčili. Čiže podľa mňa určite O,O1/0,02 full ring cash ak chceš ostať na party pokry.

Asi mas pravdu, ze SnG na PP nie je nic pre zaciatocnika, ale aby som trosku aj obhajoval svoju hernu :) :
min. Buy-in na PS in na FTP je ak sa nemylim 1+0.2$(neviem sice ako rychlo sa tam zvysuju blindy)
-na party je celkom dost freerollov(existuju aj specialne Bankroll Builders pre zaciatocnikov a frerolly su naozaj free, v pripade ze su za Party points tak su uz aj vyhry celkom zaujimave), rozumny pocet hracov a kvalita vyhovujuca aj pre mna(viem ze to nic neznamena ale predsa :) : napr. minule som z priblizne 6000 skoncil na 28. pozicii )
Mozno som blby, ale na PS i na FPP som nasiel hlavne freerolly za FPP a ak je to naozaj zadarmo tak je tam 12000 hracov :( a Limit Holdem s nizsimy limitmi ako 0.04/0.02 sa asi nikde hrat neda takze asi budem hrat nadalej na PP.

A este jedna otazka: aky je Vas nazor na HellKat(typ SnG)?
ableton

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 2 krát/0 krát

Odoslaťod Riddlah 16 Dec 2009 12:30

na fulltilte dostavas 27% rakeback, cize ti tadju 27% z tych 20centov spat
na stars turba maju 10% rake, normalne sng 20%
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod TomMolivan 16 Dec 2009 13:52

Hellkat je konina a fishiareň roka.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod tomisumi 16 Dec 2009 14:17

Na PS sa da zahrat aj za 0,10 $...sice neni to moc dobry turnaj ale da sa
A takisto na PS asi kazdy druhy den nejaky freeroll iba CZ-SK, takze aj tam sa da nieco uhrat :gl:
tomisumi

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 15 krát/10 krát

Ďalšia

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!