Limit vs No Limit Holdem

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Limit vs No Limit Holdem

Odoslaťod ableton 11 Jan 2010 23:19

Viem ze pred tym, ako sa zaciatocnik zacne hrat NLH, by mal nejaku dobu hrat aj LH. Kolko asi(v mesiacoch)? Ja uz hravam LH tak nejak dva mesiace a rad by som uz postupil na NLH. Je to v poriadku alebo by som to mal este nechat? NLH som uz samozrejme hraval za play money(viem ze sa to moc ne da porovnavat, ale asi aj 0.01/0.02 NLH je asi vacsinou daleko od ozajstneho pokeru :)) Ide mi o to, ze by som v buducnosti chcel hravat vyhradne NLH(nepoznam v okoli nikoho, kto by hral LH a ani sa mi to nejak nepozdava). Uz som aj nejake videa o NLH popozeral hlavne na FTP(mohli by ste mi odporucit nejaky zdroj videi, odkial cerpate Vy?) Je pre zaciatocnika ktory prave prestupuje z LH vyhodnejsie hravat u CAP stoloch alebo by som to mal skusit rovno u beznych(viema ze mam najpr uprednostnovat 9 handed pred shorthanded stolmi). A priblizne ake straty mam priblizne na zaciatku ocakavat(viem ze tu asi nikto na microstakes nehra, ale aj Vy ste predsa len niekde zacali nie? :)) Zatial som si vybudoval bankrol +- 65$, takze budem hravat zatial vyhradne NLH 0.01/0.02(min buy-in 40$) - na ine mi to nestaci a ani na zaciatku nechcem hravat na vyssich limitoch. Da sa na to nejak jednoducho odpovedat? Dakujem za Vase nazory.
ableton

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 2 krát/0 krát

Re: Limit vs No Limit Holdem

Odoslaťod tucniak 11 Jan 2010 23:22

ableton napísal:Viem ze pred tym, ako sa zaciatocnik zacne hrat NLH, by mal nejaku dobu hrat aj LH

to je v ustave?? :P

microlimity tu ludia hraju, precitaj pozorne blogy :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod 3Sammy 11 Jan 2010 23:48

V niektorých knihách sa píše, že nby sa malo začínat na Limite, ale neverím tomu že tak vačšina začínala...Ak sa cístiš v pohode prejri na NL2,a k to nepojde tak sa vráť na Limit. Tu je vela zaujímavých videí: videa-z-hrania-pokru-f95/video-stena-t2252.html aj keď NL2 tam tuším nie je ale NL10 a NL5 tam sú ak sa nemýlim a určite Ti pomože aj to. :gl:
Obrázok používateľa
3Sammy

Poďakoval/li: 53 krát/4 krát

Odoslaťod koumacik 11 Jan 2010 23:58

preco je na zaciatok lepsie hravat 9handed stoly?
koumacik

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod Riddlah 12 Jan 2010 08:36

limit holdem a no limit holdem su dost odlisne(aj ked v cim viacerych oblastiach sa vyznas tym lepsie celkovo moj skormny nazor)

pokial chces hravat nl holdem tak smelo dotoho, ja hravam na microlimitoch napr.

ked vies po anglicky tak sa zaregistruj na www.deucescracked.com na 7 dni zadarmo, stiahni si videa a zrus si trial verziu aby ti nezacalo stahovat z karty

dalsia moznost je zaregistrovat sa na poker strategy - tam su tiez clanky a videa

a samozrejme uz vyssie spomenuty pokerportal tiez obsahuje dobry material ! blogy microlimit hracov, videa, clanky

z 60usd mas bankroll na nl2ku, 30BI
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod DevilMayCry 12 Jan 2010 10:36

ked sa chces venovat vyhradne NL Holdem tak myslim ze nie je nejaky dovod sa dlho zdrziavat na Limite......tiez som zacinal na limite ale to bolo prakticky len kvoli tomu aby som nahral nejaky ten rake na hranie freerollov kde som potreboval rake hand....
ja myslim ze mozes ist smelo na NL2 a zistis ci ti to vyhovuje alebo nie.....
ale slusne zarabat sa da aj na limite.....kamos ho hrava a jeho session su no povedzme zaujimave :))) keby mal viac sebakontroly tak by nemusel xodit ani do prace :D
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod johnmirow 12 Jan 2010 11:31

ableton napísal:Viem ze pred tym, ako sa zaciatocnik zacne hrat NLH, by mal nejaku dobu hrat aj LH. Kolko asi(v mesiacoch)?

... toto je asi nejaka novinka

ak chces hrat vyhradne NL, nestracaj cas na Limite, hraj NL2, kde ti tvoj bankroll bude postacovat a uc sa, uc sa, uc sa ... ale to uz aj vlado tvrdil ...

:gl:
Obrázok používateľa
johnmirow

Založený: Feb 2007
Poďakoval/li: 0 krát/17 krát

Odoslaťod Komedia 12 Jan 2010 18:57

johnmirow napísal:
ableton napísal:Viem ze pred tym, ako sa zaciatocnik zacne hrat NLH, by mal nejaku dobu hrat aj LH. Kolko asi(v mesiacoch)?

... toto je asi nejaka novinka

ak chces hrat vyhradne NL, nestracaj cas na Limite, hraj NL2, kde ti tvoj bankroll bude postacovat a uc sa, uc sa, uc sa ... ale to uz aj vlado tvrdil ...

:gl:

Večšina oldschool hračov čo stihli napísať knihu začínali na LH a v tej knihe odporučali hravať zozačiatku LH ( aby si sa oboznamil s pokrom, vyherne kombinacie a celkovo očo vlastne v tej hre ide) Myslím že je to rozumné a velice šetrné na € pre človeka ktorý nikdy nehral poker ;) Len to bolo pravdepodobne skôr myslené na Live poker lebo v tom sa microlimity nehrajú a online bol este v plienkach...tak si našetri par € na NL2 a ides :)
Obrázok používateľa
Komedia

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 47 krát/38 krát

Odoslaťod ableton 12 Jan 2010 19:15

Dakujem za rady. Aky Buy-in by ste mi na NH2 odporucili(min je 0.4$ ale to asi nebude ono...)?
ableton

Poďakoval/li: 2 krát/0 krát

Odoslaťod matiapag 12 Jan 2010 19:26

ja som tiez o tom pocul, ze najskor by sa mal hrat limit HE (Play Poker Like the Pros -powa) ale tiez som to nejak moc nepraktizoval, mozno 1-2 sng som hral limit HE, ale je to naozaj velmi rozdielna hra od NLH. Na pokerstrategy si mozes najst short-stack strategy dopodrobna opisanu, kde by si mal mat buy-in 0.40$ ked hras blindy 0.01/0.02. Je to tam presne rozpisane, ja preferujem 100X BB Buy-in, co mi zaisti maximalne zisky s dobrymi handmi/efektivnejsie bluffovanie, no samozrejme mozem aj viacej stratit na bad-beatoch :) Je to len na tebe, v kazdom pripade, podla toho, aky buy-in sa rozhodnes hrat, by si mal potom postupovat po leveloch (pokerstrategy radi min. 30x buy-in na dalsi level) ;)

edit://
ja som najviac pokrovych videi videl na youtube, je ich tam naozaj dost, cele serie High Stakes Pokeru, Poker After Dark, WSOP, WPT, F****Tilt.com Million Dollar Challenge a mnohe dalsie (tie som hladal tak, ze som vyhladaval podla PRO hracov a kukal, ako zahrali handy...)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Ďalšia

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 7 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!