KRČMOVÝ POKER

Diskusia o živom pokri v kluboch, kasínach, krčmách, doma

Re: KRČMOVÝ POKER

Odoslaťod korki 22 Jan 2010 14:04

Zbytocne nestresuj a hrajte dalej ;)
korki

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 8 krát/3 krát

Odoslaťod 3Sammy 22 Jan 2010 19:37

Zajo: z čoho si vol? :shock: Veď normálne hrajte ďalej len vyzbierané peniaze (buy in nech sa odovzdá 1 osobe napr do peňaženky a ak skončíte tak si to niekde v sukromnej spoločnosti vyplatíte... a nikto vám nič nemože. Keby aj nejaká kontrola, neviem či vobec taká existuje tak proste hráte for fun
Obrázok používateľa
3Sammy

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 53 krát/4 krát

Odoslaťod Zajo 22 Jan 2010 21:22

len to som sa chcel opýtať, lebo veľa ľudí ma zdeptalo blbými rečami, že sa to nemôže proste hrať a je jedno či o peniaze alebo bez nich a tolko ludi mi to hovorilo, ze som začal pochybovať, preto som hned siel sem na forum s tým...
Zajo

Založený: Dec 2008
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Odoslaťod pegas1975x 22 Jan 2010 21:54

CITUJEM Z INEHO FORA:

Novinky ohľadom licencie pre živý poker:

Myslím ze toto bude zaujmat hlavne prevadzkovatelov pokrových klubov. Je to oficialne stanovisko ministerstva financii k otazke ako dalej postupovat ak ako vlastnik pokroveho klubu chcete robit vsetko legalne. Kedze zakon je uz v platnosti ale na uradoch o tom ani len nechyruju...

Ministerstvo financií Slovenskej republiky Kancelária ministra Štefanovičova 5 817 82 Bratislava 15

Vec Odpoveď na žiadosť
Na Vašu žiadosť o sprístupnenie informácie na základe zákona č. 211/2000 Z. z. o slobode informácií v znení neskorších predpisov Vám poskytujeme požadovanú informáciu vypracovanú príslušnou organizačnou jednotkou MF SR. Zákon č. 478/2009 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov zaradil medzi hazardné hry aj kartové hry pokrového typu prevádzkované mimo kasína, pri ktorých hráči hrajú jeden proti druhému (ďalej len „kartová hra mimo kasína“). Všeobecnú licenciu Ministerstvo financií SR (ďalej len „ministerstvo“) vydáva pre vopred neurčený počet právnických osôb podľa § 17 ods. 1 a 2 zákona o hazardných hrách, ktoré po splnení podmienok v nej uvedených môžu prevádzkovať hazardnú hru, na ktorú je táto licencia vydaná. Všeobecná licencia sa vydáva na dobu neurčitú. Všeobecná licencia na kartové hry mimo kasína upraví najmä tieto podmienky: a) náležitosti herného plánu, b) spôsob a lehota uloženia finančnej zábezpeky podľa § 36 zákona o hazardných hrách, c) spôsob a lehota úhrady odvodu podľa § 37 zákona o hazardných hrách, d) počet stolov s uvedením ich druhu, e) spôsob označenia stolov, f) typ turnaja a doba trvania turnaja, g) výška dotácie turnaja, h) počet hráčov, i) požiadavky, ktoré musí splniť fyzická osoba zodpovedná za prevádzkovanie hazardnej hry, týkajúce sa praxe a vzdelania tejto osoby a jej funkcia u právnickej osoby podľa § 17 ods. 1 a 2 zákona o hazardných hrách, j) spôsob, rozsah a doba archivácie dokladov týkajúcich sa kartových hier mimo kasína, k) náležitosti oznámenia kartovej hry mimo kasína. Návrh všeobecnej licencie ministerstvo zverejní spôsobom podľa osobitného predpisu najmenej 40 dní pred dňom jej predpokladaného vyhlásenia spolu s výzvou na predloženie pripomienok a s údajom, kde a v akej lehote ich možno k návrhu všeobecnej licencie uplatniť; táto lehota nesmie byť kratšia ako 30 dní odo dňa zverejnenia tohto návrhu. Ministerstvo zverejní spôsobom podľa osobitného predpisu vyhodnotenie pripomienok k návrhu všeobecnej licencie. V súčasnosti je návrh všeobecnej licencie zverejnený na webovej stránke ministerstva www.finance.gov.sk v sekcii „Pripomienkové konanie“. Ministerstvo vyhlási všeobecnú licenciu zverejnením vo Finančnom spravodajcovi ministerstva. Všeobecná licencia nadobúda platnosť dňom zverejnenia. Predpokladaný dátum platnosti bude od 1. marca 2010. Právnická osoba, ktorá chce prevádzkovať kartovú hru mimo kasína, bude povinná oznámiť tento zámer miestne príslušnému daňovému úradu najneskôr 15 dní pred začiatkom ich prevádzkovania. Oznámenie musí byť písomné a obsahuje a) názov alebo obchodné meno, sídlo, právnu formu a údaj o zápise právnickej osoby podľa § 19 ods. 1 zákona o hazardných hrách do obchodného registra alebo obdobného verejného registra, ak sa takýto zápis pre vznik právnickej osoby vyžaduje, identifikačné číslo právnickej osoby podľa § 19 ods. 1 zákona o hazardných hrách, ak bolo pridelené, b) meno a priezvisko fyzickej osoby alebo fyzických osôb splnomocnených konať v mene právnickej osoby podľa § 19 ods. 1 zákona o hazardných hrách, c) herný plán hazardnej hry, d) termín začatia a ukončenia prevádzkovania hazardnej hry, e) výšku odvodu, ak ju je možné určiť pred začatím prevádzkovania hazardnej hry, f) ďalšie údaje, ktoré určuje všeobecná licencia. Daňový úrad na základe doručenia úplného oznámenia zapíše právnickú osobu do evidencie prevádzkovateľov hazardných hier na základe všeobecnej licencie. Ak je oznámenie neúplné, daňový úrad najneskôr do desiatich dní od doručenia takéhoto oznámenia vyzve právnickú osobu na jeho doplnenie, pričom určí lehotu, ktorá nesmie byť kratšia ako päť dní. Daňový úrad, ktorému právnická osoba doručila úplné oznámenie, do siedmich dní odo dňa doručenia takéhoto oznámenia potvrdí tejto osobe splnenie oznamovacej povinnosti. Prevádzkovanie hazardnej hry právnickou osobou bez doručenia oznámenia v určenej lehote alebo bez doplnenia neúplného oznámenia sa považuje za prevádzkovanie hazardnej hry bez licencie. Minimálna výška finančnej zábezpeky je pri kartových hrách mimo kasína 1 000 eur na jeden stôl za kalendárny rok. Prevádzkovateľ hazardnej hry je povinný odvádzať odvod, ktorého výška je pri kartových hrách mimo kasína 200 eur na jeden stôl za kalendárny mesiac alebo 1 500 eur na jeden stôl za kalendárny rok do štátneho rozpočtu. Podľa prechodného ustanovenia § 58c ods. 7 zákona č. 478/2009 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, fyzické osoby alebo právnické osoby, ktoré chcú prevádzkovať kartové hry mimo kasína po nadobudnutí účinnosti tohto zákona sú povinné splniť podmienky ich prevádzkovania a zaslať oznámenie podľa § 19 v znení účinnom od 1. januára 2010 najneskôr do 30 dní od zverejnenia všeobecnej licencie na prevádzkovanie kartových hier mimo kasína; ustanovenia § 54 až 56 v znení účinnom od 1. januára 2010 sa v tejto lehote neuplatnia. S pozdravom Ing. Tatiana Schnorrerová riaditeľka kancelárie ministra

Zdroj: pokermania.sk
Obrázok používateľa
pegas1975x

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 53 krát/21 krát

Odoslaťod palo1973 22 Jan 2010 21:57

Zajo napísal:len to som sa chcel opýtať, lebo veľa ľudí ma zdeptalo blbými rečami, že sa to nemôže proste hrať a je jedno či o peniaze alebo bez nich a tolko ludi mi to hovorilo, ze som začal pochybovať, preto som hned siel sem na forum s tým...

-omg v slovenskych krcmach sa uz najmenej 100 rokov hravaju rozne hazardne hry a pokial viem,vzdy to bolo zakazane...

-inak poker ma tu vyhodu,ze sa hrava so zetonmi,a v podstate vas nemozu prichytit priamo pri cine,iba ak by pan fico na vas nasadil agenta provokatera,takze staci jedneho zodpovedneho,co bude drzat kasu a neujde s tym na bahamy a mozete hrat :gl:
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod APminer 23 Jan 2010 02:56

pegas1975x napísal:CITUJEM Z INEHO FORA:

Ministerstvo financií Slovenskej republiky Kancelária ministra Štefanovičova 5 817 82 Bratislava 15

Vec Odpoveď na žiadosť
Na Vašu žiadosť .........................
........ S pozdravom Ing. Tatiana Schnorrerová riaditeľka kancelárie ministra

Zdroj: pokermania.sk

:bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad:

to je strasny, jako vzdy jen citace ze zakona a v podstate nezjistis nic jine, nez bylo vydano ve "Sbirce zakonu"

zrušit úředníky/čky :evil:
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Odoslaťod danielito 30 Jan 2010 10:58

mám v pláne robiť turnaj pre 300ludi......chcem sa spýtať či mi niečo hrozí ked spravím to tak že freerol s výhrou ale účastnik musí zaplatiť poplatky za priestory :D takže ako keby normalný turnaj ale trošku obídený zákon.....je to hlúposť ?
danielito

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 1 krát/1 krát

Odoslaťod martinique39 30 Jan 2010 11:23

danielito napísal:mám v pláne robiť turnaj pre 300ludi......chcem sa spýtať či mi niečo hrozí ked spravím to tak že freerol s výhrou ale účastnik musí zaplatiť poplatky za priestory :D takže ako keby normalný turnaj ale trošku obídený zákon.....je to hlúposť ?

myslim ze by to nepreslo :) ked mas dedinsky ples a platis vstup a v tombole je hlavna cena zive prasa.... aj na to musis mat povolenie :) a tvoj napad je vlastne to iste - akurat by ta neodsudli podla pokroveho zakona ale podla zakona o loteriach.

ale v skutocnosti je to tak ze na to vsetci kaslu, takze aj na tvoj turnaj budu.
martinique39

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Odoslaťod 3Sammy 30 Jan 2010 15:04

Mimo témy ale chcem sa Ťa spýtat, kde si získal takú silnú karmu? :) V tej téme s Bendíkom? :shock:
Obrázok používateľa
3Sammy

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 53 krát/4 krát

Odoslaťod tomisumi 30 Jan 2010 15:36

To snad cela dedina tam bude hrat :D
tomisumi

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 15 krát/10 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Kluby a kasína

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!