Bankroll SnG ako zvolit?

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Bankroll SnG ako zvolit?

Odoslaťod Kerbeus 08 Feb 2010 23:39

V LuckyAce hravam uz cca rok, ale vzdy som tam hral len ten ich 5000 $ freeroll. Kedze sa my minule podarilo umiestnit na platenych poziciach, bolo to cca 5 $ rozhodol som sa tam vlozit peniaze. Mal som zvysnych 60 $ tak som ich tam vlozil a spolu aj z okamzitim bonusom som mal cca 80 $. Potom sa my podarilo na freerolle pre novych depozitarov umiestnit na 1 mieste a vyhrat 125 $ :) a medzi tym este uhrat 15 $ na tych ich 75 $ freeroloch, dalsich freerolloch urcenych pre novych depozitarov a co to aj na SnGckach. Rozhodol som sa teda vybrat tych pociatocnich 60 $ + 10 $ co som povyhraval, tu vyber prebehol bez problemu. Kedze turnaje su tam fajn, ci uz freerolle tak aj platene MTT a daju sa lahko uhrat, mam tam zatial cca 70 % uspesnost, ale SnG a DoN uplne o nicom a nedarilo sa my, prehral som cca 10 $ :fish: rozhodol som sa vybrat tych 125 $ a nechal som tam tych 15 $ bonusovych, cakal som 4 dni na vyber a dnes ma odfa.....cili a zrusili vyber :evil: a to som chcel robit vyber na tu istu kartu ktorou som vkladal aj vyberal prvi krat. S tym, ze rozdiel medzi tym prvima medzi tym druhim vyberom bol cca tyzden. Takze sa na nich kaslem a skusim tam mesiac hrat SnGcka a DoN aj ked su o nicom, uvidime co z toho vznikne. Cash neviem hrat a ani ma nebavia. Ako si ale zvolit bankroll manazment? Doteraz som nebral hranie nejak vazne a hravam cca rok a pol. Teraz by som to rad zobral vazne.

Stanovil som si, ze budem zasadne hrat 100 nasobok buy-in. Teda ak je buy-in 1,10 $ musim mat minimalne 110 $ asi je to prehnane, mozno by stacilo aj 50 nasobok, ale nechcem zbytocne riskovat. Na vyssi limit pojdem jedine ak budem mat 100 nasobok vyssieho buy-in Samozrejme ak klesnem pod 100 nasobok buy-in o co i len 1 $ prejdem na nizsi limit. Chcem hravat 4 stoly na raz. Nemam problem aj 6, ale na LuckyAce je maximum 4 a na notasi su uz aj tie 4 dost. Jedine zaujimave SnGcka okolo 1 $ su tam DoN Turbo za 1,10 $ a 6 Handed SnG za 1,20 $ Dnes som skusal aj kombinovat, teda hrat 2 DoN a 2 SnG ale zistil som, ze je to totalne blbost. Teda budem hrat bud 4 SnGcka naraz alebo 4 DoNka a nebudem kombinovat. Ako si zvolit kolko prehrat? Urcite je to blbost, ale ja som si to zvolil takto. Dajme tomu, ze dnes som zacinal zo 150 $ chcem sa udrzat minimalne mesiac a teda som 150 $ vydelil 30, vzniklo 5, teda si mozem dovolit prehrat 5 $ denne, ale ked sa priblizim k tej hranici uz nehram, teda aj ked klesnem na 146 $ nehram, ak by som si totizto zahral este jeden turnaj a prehral, mal by som uz len 144,90 $ S tym, ze tych 5 $ odpocitavam z aktualneho bankrollu. Teda ak zacinam den z 150 $ a postupne behom dna to vytiahnem na 160 $ uz si nedovolim klesnut pod 155 $ Na dalsi den znova upravim bankroll manazment podla bankrollu, teda ak dnes zacinam zo 150 $ a behom dna to vytiahnem na 160 $, na druhy den vydelim 160 znova tridsiatimi a teda pre aktualny den si mozem dovolit prehrat 5,33 $

Co by ste zmenili, alebo akoby ste ho volili vy?
Kerbeus

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Bankroll SnG ako zvolit?

Odoslaťod emjayko 08 Feb 2010 23:50

zasadna vec naco idem budovat bankroll ked ho v buducnosti nebudem moct cashoutnut? najprv by som si poriesil tieto problemy...
anyway 100BI pri styroch stoloch na mikro limitoch je zbytocne vela... ale tak kazdy ako mu vyhovuje ak sa ti to zda byt safety tak ok...
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod morfeusko 08 Feb 2010 23:59

no imo tie stoploss limity mas dost nizko nastavene, viem ze je to pre teba kvazi safe...ale ak chces hrat 4SNG naraz a mas limit 5$ tak to si vela nezahras pravdupovediac... a niekedy mozes prehrat a pritom hras dobre, len to proste nevyjde..a co potom? skoncis session? resp. ukoncis cely hraci den?
morfeusko

Založený: Máj 2009
Poďakoval/li: 1 krát/1 krát

Odoslaťod dawidsvk 09 Feb 2010 00:02

myslim, ze ak porazas limity ktore hrajes a chces napredovat, tak 100BI (ak mas teraz 150$ a hrajes 1$ sngs tak 150BI) je IMO ultra safe. Ja by som zvolil 30-50BI cize so 150$ mozes kludne hrat 2-3$ sngcka.

Ohladom toho denneho stoplossu ti asi velmi neporadim (pretoze ho nepouzivam, moj stoploss je ked uz citim ze hram zle a viem ze prehram este viac ako som prehral, tak vtedy zatvaram). Ale stanovit si takych 5BI denne by bolo v poriadku si myslim.(mozno je to sprostost - kludne ma niekto moze opravit :))
dawidsvk

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 3 krát/1 krát

Odoslaťod Proky 09 Feb 2010 00:06

ak vies po anglicky tak odporucam pokrovu skolu pokerstrategy.com sekciu "Strategy" a postudovat co to o BRM, nieco od nich:

Krok 1: $1 turnaje

Ak máte menej ako 100 dolárov, budete hrať turnaje s buy in 1$ (mimo rake).

Krok 2: $2 turnaje

Budete potrebovať aspoň 100 dolárov, aby ste začali hrať 2$ turnaje.

Krok 3: $2,50 (alebo $3) turnaje

Budete potrebovať aspoň 125 dolárov na $2,50 turnaje. Niektoré pokerové herne ponúkajú $3,00 turnaje, na ktoré budete potrebovať minimálne 150 dolárov.

Krok 4: $5 (alebo $6) turnaje

Ak sa vám podarilo vybudovať si bankroll na $250, môžete ísť hrať $5 turnaje. Opäť platí, niektoré pokerové herne ponúkajú $6 turnaje, kde je potrebných aspoň $300.

IMHO 100 BI je prilis safe ale budis, proste dodrzuj pravidlo "Nikdy neminut viac ako 2% svojho bankrollu na vstup do single SNG turnaja" a malo by to byt v pohode...

edit: google translator :x rake = hrable :lol2:
Obrázok používateľa
Proky

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 13 krát/16 krát

Odoslaťod 7castle 09 Feb 2010 00:26

100 SNG je ultra safe, ak si winning player (co zrejme este nevies), tak staci 70BI, na tychto nizkych limitoch urcite.

Stoploss je imo konina, teda ak vies netiltovat, ja som pocas session bezne dole 15-20BI a neriesim to, ak tu uz raz Yegon napisal poker je jedna dlha session takze je uplne jedno kedy hras.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod Hrk 09 Feb 2010 01:11

Me co u LA prekvapilo ze jsem si tam chtel penize vlozit a ty dokonce odmitli s tim ze mam zvolit jinou platebni metodu :wall: WTF jako jak mam mit nejakou duveru k takovehle herne pokud ani nechteji moje penize??? jak to pak bude asi vypadat pri vyberu? :shock: no osobne sem tam nevlozil ani korunu ale taky se mi podarilo umistit ve freerolu a pak v MMT 2dolarovem. mel jsem tam nejakych 200dolaru. nabidka a trafic her jsou nic moc tak i pres totalni nedodrzeni BM sem se presunul na 10dolarve DoNy ty celkem sli ale pak sem udelal osudnou chybu kdy sem si nasel na sharscope ze 50dolacovy don hrajou same fishky tak sem se prihlasil. samozrejme hra podle toho vypadala total fishy :fish: no ale co se nestalo aby me to vylecilo ze mam dodrzovat bankrool :-D s ATs sem narazil do AA fisky a sel sem a od te doby letam nahoru a dolu. sem zvedav kdy to tam vse projedu. protoze nic jineho jak ty 10$ turba mi nevyhovuje. protoze nizsi lvl jsou normal DoN kde hra trva hodinu!!! coz je dle me EV-. a co se tyce poctu stolu nwm kde si prisel na to ze jdou hrat pouze 4? normalne hravam kolem 6-8stolu naraz. ;) kazdopadne hlavni je dodrzovat BM a nedelat takove koniny jako ja. ale pokud chces hrat 1$ tak urcite by ti mel stacit ten 50nasobek protoze je to tam fakt dost preplnene :fish:
Hrk

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 13 krát/1 krát

Odoslaťod Kerbeus 09 Feb 2010 10:24

emjayko napísal:zasadna vec naco idem budovat bankroll ked ho v buducnosti nebudem moct cashoutnut? najprv by som si poriesil tieto problemy...
anyway 100BI pri styroch stoloch na mikro limitoch je zbytocne vela... ale tak kazdy ako mu vyhovuje ak sa ti to zda byt safety tak ok...

Vies chcem skusit poctivo mesiac hrat, ale pochybujem, ze to nejak extra rozmnozim. Ratam tak maximalne o stovecku. A cca 250 $ ma z biedi nevytrhne. Ja si osobne myslim, ze my neumoznili vyber aj kvoli tomu, ze sice medzi tymi dvoma vybermi ubehol isti cas a ten prvi vyber my bol odoslani na kreditku, ale este neprisiel a ak si to nejak overuju, mohlo sa im zdat podozrive, ze ziadam o dalsi vyber a pri tom my este nepriesiel ani prvi. Ja som im inak ihned pri vklade a uplne dobrovolne zasielal sken obcianskeho a kreditky cez ktoru som vkladal. Stale tu je moznost skusit vyber cez moneybookers, dalsiu kartu tentoraz debetnu, tusim sa tam da posielat aj na iny hracsky ucet, teda kamaratovi a v najhorsom pripade sa dohodnut z kamaratom a postupne behom par tyzdnov to dobrovolne prehrat v jeho prospech.
Kerbeus

Odoslaťod Kerbeus 09 Feb 2010 10:29

7castle napísal:100 SNG je ultra safe, ak si winning player (co zrejme este nevies), tak staci 70BI, na tychto nizkych limitoch urcite.

Stoploss je imo konina, teda ak vies netiltovat, ja som pocas session bezne dole 15-20BI a neriesim to, ak tu uz raz Yegon napisal poker je jedna dlha session takze je uplne jedno kedy hras.

Urcite ten bankroll prehodnotim. 100 nasobok BI je naozaj prehnane. 50 BI sa my zase zda malo, zvolim teda strednu cestu a budem sa riadit 70 BI. Ja dokazem hrat bez tiltu. Ono ked vidim, ze ma zacina premahat, idem sa vyburit na freeroll pokial je nejaky k dispozicii, alebo play money. Po pol hodinke som dostatocne vybureni a dokazem hrat znovu z chladnou hlavou.
Kerbeus

Odoslaťod Kerbeus 09 Feb 2010 10:53

Hrk napísal:Me co u LA prekvapilo ze jsem si tam chtel penize vlozit a ty dokonce odmitli s tim ze mam zvolit jinou platebni metodu :wall: WTF jako jak mam mit nejakou duveru k takovehle herne pokud ani nechteji moje penize??? jak to pak bude asi vypadat pri vyberu? :shock: no osobne sem tam nevlozil ani korunu ale taky se mi podarilo umistit ve freerolu a pak v MMT 2dolarovem. mel jsem tam nejakych 200dolaru. nabidka a trafic her jsou nic moc tak i pres totalni nedodrzeni BM sem se presunul na 10dolarve DoNy ty celkem sli ale pak sem udelal osudnou chybu kdy sem si nasel na sharscope ze 50dolacovy don hrajou same fishky tak sem se prihlasil. samozrejme hra podle toho vypadala total fishy :fish: no ale co se nestalo aby me to vylecilo ze mam dodrzovat bankrool :-D s ATs sem narazil do AA fisky a sel sem a od te doby letam nahoru a dolu. sem zvedav kdy to tam vse projedu. protoze nic jineho jak ty 10$ turba mi nevyhovuje. protoze nizsi lvl jsou normal DoN kde hra trva hodinu!!! coz je dle me EV-. a co se tyce poctu stolu nwm kde si prisel na to ze jdou hrat pouze 4? normalne hravam kolem 6-8stolu naraz. ;) kazdopadne hlavni je dodrzovat BM a nedelat takove koniny jako ja. ale pokud chces hrat 1$ tak urcite by ti mel stacit ten 50nasobek protoze je to tam fakt dost preplnene :fish:

Aj mne sa podarilo vlozit na treti krat :evil: Mna na tej herny vedia na.rat fishky :evil: Clovek ma nieco dobre, trebars aj trojicu KKK a fishka vysklada farbu :wall: a to uplnou nahodou, ani nevie ako sa jej to podarilo. Alebo clovek ma full house a fishka stvoricu :shot: Mne osobne ta herna nedovoli spustit viac ako 4 stoly. Co ma tam, ale zaujalo su tie 6 Handed stoly. Je to nieco ako kombinacia SnG a DoN. Je to 6 max turnaj, 3 vyherne miesta, ale ty traja maju stale o co hrat. Len nevyhoda je u najnizsieho limitu a to 0,50 $ + 0,10 $ ze su tam len 3 minutove blindy a 1000 chipou. Mam rad akcni poker, ale toto je aj na mna prilis. U limitou 1 $ + 0,20 $ je zase nevyhoda, ze za tretie miesto je len 1,20 $ teda ziadny zisk. Ono sa to oplati hrat jedine od limitu 2,50 $ + 0,30 $ tam je uz za tretie miesto 3 $ Teda sa asi pokusim postupne dostat na 70 nasobok tohto BI a budem hrat len tieto 6 Handed stoly.
Kerbeus

Ďalšia

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!