Kde ukladat peniaze ?

Internetové peňaženky a iné spôsoby ako vložiť alebo vybrať peniaze z online pokrových herní

Re: Kde ukladat peniaze ?

Odoslaťod slemo69 21 Okt 2011 02:13

Hodit cast penazi na stavebne sporenie bude celkom dobry napad, sice tam budu fix na 6 rokov, ale zurocenie vyzera byt najoptimalnejsie , zo 700 eur rocne - 66 eur premia + 2% urok rocne. Samozrejme su tam poplatky, treba vybrat v ktorej banke chcete sporit. Dalej sa mi paci aj mozno rozbehnut viac terminovanych vkladov, a podla potreby niektore zrusit.
slemo69

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 30 krát/13 krát

Odoslaťod Boxer38 21 Okt 2011 02:54

2% urok rocne.
:shock: to si myslis ze sa ti oplati?
Boxer38

Založený: Sep 2011
Poďakoval/li: 7 krát/5 krát

Odoslaťod BestPokerPlayer 21 Okt 2011 07:45

Minimálne nestratíš :-)
BestPokerPlayer

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod Mayday 21 Okt 2011 08:15

terminaky su uzitocne akurat tak na to, aby sme videli, aku inflaciu komercna banka do buducnosti ocakava.

a nezabudajte, ze ked vam banka povie, ze dostanete napr. 4%p.a. tak to je este PREDTYM ako vam to zdania 20%.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod slemo69 22 Okt 2011 02:28

2 % rocne su aspon nieco, lepsie ako mat prachy doma pod vankusom. Inak to zdanenie je kruta vec, na mojom beznom ucte mam urok 0,1 %, takze zvycajne na uroku zarobim 3 centy, a z toho mi jeden cent zdania :D Chcem sa vas opytat, ci pouzivate druhy pilier ? alebo chcete/nechcete a dovody preco ano, preco nie...
slemo69

Odoslaťod Boxer38 22 Okt 2011 09:58

ja mam aj druhy aj treti pilier je to urcite lepsie ako len drzat peniaze c SP a nevediet kolko ich mam a co sa s nimi deje a ak by sa minieco stalo tak prepadnu v prospech statu tak aspon vacsina mojich tazko zarobenych drobnych dostane rodina a nie stat....

a ci chceme alebo nechceme pre mladych to bude za chvilu tak ci tak povine ten druhy pilier
Boxer38

Poďakoval/li: 7 krát/5 krát

Odoslaťod slemo69 25 Okt 2011 03:19

Nikto sa uz nechce vyjadrit k druhemu pilieru ? Teraz som akurat pozeral dokument o finnancej krize v amerike v 30tich rokoch minuleho storocia, nasiel som tam az prilis vela paralel s tym co sa deje dnes. Niektore vtedajsie vyroky sa kludne daju aplikovat na terajsiu situaciu... :shock:
slemo69

Odoslaťod popoBA 25 Okt 2011 07:16

Boxer38 napísal:a ci chceme alebo nechceme pre mladych to bude za chvilu tak ci tak povine ten druhy pilier

HAHA.lebo inak co?
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod Kominak 25 Okt 2011 07:38

ja sa este vyjadrim k druhemu pilieru. Myslim si , ze sa urcite oplati. Neodvadzas viac ako keby si daval do prveho ale polovicu z toho co odvedies ti ide na osobny ucet, ktory je tvojim vlastnictvom. Teda ten je predmetom dedenia. Cize ak 30 rokov robis a sporis si na dochodok, potom pridu 62. narodeniny (mozno uz aj 65-te) a na druhy den ta klepne, tak vsetky peniaze z prveho piliera ostavaju statu, a druhy pilier dostanu aspon tvoje deti, co je myslim fajn.

Co sa tyka zhodnocovania, tak tam je teraz trochu problem, lebo ekonom Fico povedal, ze DSSky musia mat kazdy polrok ucet minimalne na nule, teda aby nebol v strate. Lenze on bol nastaveny na investovanie do akcii ako rastovych fondov, ktore z tak kratkodobeho hladiska ako je polrok mozu byt v strate, ale z dlhodobeho by to bol vo vacsine pripadov zisk. Vysledok je, ze akcie nam rastu (staci pozriet denne grafy akciovych indexov), ale druhy pilier sa nezhodnocuje podla predstav, kedze DSSky sa "boja" investovat, aby nemali nejaku stratu. Terajsi/minuly Mihal myslim zrusil tu regulaciu, ale niesom si teraz isty, lenze vraj DSSky spohodlneli a uz im vyhovuje to co bolo za Fica. Mihal mal v plane nejake projekty na ozdravenie, ale bohuzial, vrati sa asi Fico a spol. a v tomto smere by som zlepsenie necakal teda, odporucam studovat a zhodnocovat si peniaze sam radsej a nespoliehat na stat. Tuto studiu robil moj kamarat, a ver mi, ze on nie je politik, ale vyzna sa do toho: http://www.sporitel.sk/

Kazdopadne, inak ten II. pilier odporucam.
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

Odoslaťod yegon 25 Okt 2011 08:50

nedavno mi prisiel vypis z druheho piliera a zistil ze som ze tam mam po neviem kolkych rokoch o 70 EUR menej nez som tam vlozil :)

este ze dostavam len minimalnu mzdu
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s peniazmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!