Kde ukladat peniaze ?
Počet príspevkov: 39 • Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kde ukladat peniaze ?
Hodit cast penazi na stavebne sporenie bude celkom dobry napad, sice tam budu fix na 6 rokov, ale zurocenie vyzera byt najoptimalnejsie , zo 700 eur rocne - 66 eur premia + 2% urok rocne. Samozrejme su tam poplatky, treba vybrat v ktorej banke chcete sporit. Dalej sa mi paci aj mozno rozbehnut viac terminovanych vkladov, a podla potreby niektore zrusit.
- slemo69
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 30 krát/13 krát
to si myslis ze sa ti oplati?2% urok rocne.
- Boxer38
- Založený: Sep 2011
- Poďakoval/li: 7 krát/5 krát
Minimálne nestratíš :-)
- BestPokerPlayer
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
terminaky su uzitocne akurat tak na to, aby sme videli, aku inflaciu komercna banka do buducnosti ocakava.
a nezabudajte, ze ked vam banka povie, ze dostanete napr. 4%p.a. tak to je este PREDTYM ako vam to zdania 20%.
a nezabudajte, ze ked vam banka povie, ze dostanete napr. 4%p.a. tak to je este PREDTYM ako vam to zdania 20%.
- Mayday
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 31 krát/24 krát
2 % rocne su aspon nieco, lepsie ako mat prachy doma pod vankusom. Inak to zdanenie je kruta vec, na mojom beznom ucte mam urok 0,1 %, takze zvycajne na uroku zarobim 3 centy, a z toho mi jeden cent zdania Chcem sa vas opytat, ci pouzivate druhy pilier ? alebo chcete/nechcete a dovody preco ano, preco nie...
- slemo69
ja mam aj druhy aj treti pilier je to urcite lepsie ako len drzat peniaze c SP a nevediet kolko ich mam a co sa s nimi deje a ak by sa minieco stalo tak prepadnu v prospech statu tak aspon vacsina mojich tazko zarobenych drobnych dostane rodina a nie stat....
a ci chceme alebo nechceme pre mladych to bude za chvilu tak ci tak povine ten druhy pilier
a ci chceme alebo nechceme pre mladych to bude za chvilu tak ci tak povine ten druhy pilier
- Boxer38
- Poďakoval/li: 7 krát/5 krát
Nikto sa uz nechce vyjadrit k druhemu pilieru ? Teraz som akurat pozeral dokument o finnancej krize v amerike v 30tich rokoch minuleho storocia, nasiel som tam az prilis vela paralel s tym co sa deje dnes. Niektore vtedajsie vyroky sa kludne daju aplikovat na terajsiu situaciu...
- slemo69
Boxer38 napísal:a ci chceme alebo nechceme pre mladych to bude za chvilu tak ci tak povine ten druhy pilier
HAHA.lebo inak co?
-
popoBA - Príspevky: 2214
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 49 krát/235 krát
ja sa este vyjadrim k druhemu pilieru. Myslim si , ze sa urcite oplati. Neodvadzas viac ako keby si daval do prveho ale polovicu z toho co odvedies ti ide na osobny ucet, ktory je tvojim vlastnictvom. Teda ten je predmetom dedenia. Cize ak 30 rokov robis a sporis si na dochodok, potom pridu 62. narodeniny (mozno uz aj 65-te) a na druhy den ta klepne, tak vsetky peniaze z prveho piliera ostavaju statu, a druhy pilier dostanu aspon tvoje deti, co je myslim fajn.
Co sa tyka zhodnocovania, tak tam je teraz trochu problem, lebo ekonom Fico povedal, ze DSSky musia mat kazdy polrok ucet minimalne na nule, teda aby nebol v strate. Lenze on bol nastaveny na investovanie do akcii ako rastovych fondov, ktore z tak kratkodobeho hladiska ako je polrok mozu byt v strate, ale z dlhodobeho by to bol vo vacsine pripadov zisk. Vysledok je, ze akcie nam rastu (staci pozriet denne grafy akciovych indexov), ale druhy pilier sa nezhodnocuje podla predstav, kedze DSSky sa "boja" investovat, aby nemali nejaku stratu. Terajsi/minuly Mihal myslim zrusil tu regulaciu, ale niesom si teraz isty, lenze vraj DSSky spohodlneli a uz im vyhovuje to co bolo za Fica. Mihal mal v plane nejake projekty na ozdravenie, ale bohuzial, vrati sa asi Fico a spol. a v tomto smere by som zlepsenie necakal teda, odporucam studovat a zhodnocovat si peniaze sam radsej a nespoliehat na stat. Tuto studiu robil moj kamarat, a ver mi, ze on nie je politik, ale vyzna sa do toho: http://www.sporitel.sk/
Kazdopadne, inak ten II. pilier odporucam.
Co sa tyka zhodnocovania, tak tam je teraz trochu problem, lebo ekonom Fico povedal, ze DSSky musia mat kazdy polrok ucet minimalne na nule, teda aby nebol v strate. Lenze on bol nastaveny na investovanie do akcii ako rastovych fondov, ktore z tak kratkodobeho hladiska ako je polrok mozu byt v strate, ale z dlhodobeho by to bol vo vacsine pripadov zisk. Vysledok je, ze akcie nam rastu (staci pozriet denne grafy akciovych indexov), ale druhy pilier sa nezhodnocuje podla predstav, kedze DSSky sa "boja" investovat, aby nemali nejaku stratu. Terajsi/minuly Mihal myslim zrusil tu regulaciu, ale niesom si teraz isty, lenze vraj DSSky spohodlneli a uz im vyhovuje to co bolo za Fica. Mihal mal v plane nejake projekty na ozdravenie, ale bohuzial, vrati sa asi Fico a spol. a v tomto smere by som zlepsenie necakal teda, odporucam studovat a zhodnocovat si peniaze sam radsej a nespoliehat na stat. Tuto studiu robil moj kamarat, a ver mi, ze on nie je politik, ale vyzna sa do toho: http://www.sporitel.sk/
Kazdopadne, inak ten II. pilier odporucam.
- Kominak
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 36 krát/9 krát
nedavno mi prisiel vypis z druheho piliera a zistil ze som ze tam mam po neviem kolkych rokoch o 70 EUR menej nez som tam vlozil
este ze dostavam len minimalnu mzdu
este ze dostavam len minimalnu mzdu
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Počet príspevkov: 39 • Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.