Vyvoj Mien

Internetové peňaženky a iné spôsoby ako vložiť alebo vybrať peniaze z online pokrových herní

Re: Vyvoj Mien

Odoslaťod Mayday 08 Jan 2011 11:08

slemo69 napísal:Ako vidite pravdepodobnost klebiet, ze sa vratime ku korune ?

zanik eura? limitne bliziaci sa k 100%. tento rok? kto ho vie, skor nie...aj ked why not? navrat k narodnym menam? mozno. nova mena, nebodaj celosvetova...dufam ze nie, ale mozne to je imo.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod matiapag 08 Jan 2011 11:23

SadPraetor napísal:
slemo69 napísal:Ako vidite pravdepodobnost klebiet, ze sa vratime ku korune ?

ziadna

BTW: najblizsi kvartal, predpoklada sa oslabenie eura a posilnenie dolara, cielove pasmo sa vidi aj niekde pri 1.1 dolara za euro

uaaaaaa, musim clearovat bonus na P****Stars, nech to stihnem a mozem cashoutnut :D
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod SadPraetor 08 Jan 2011 11:27

Navrat k narodnym menam sa urcite nestane v kontrolovanom postupe
Nebude politicka vola nieco ake vykonat dost skoro (este pred padom eura), a i zrobit to je hodne tazke (pripravy). Takyto prechod by navyse poskodil ekonomiku strasne
Preto navrat ku korune nebude

ale... euro padne, cize nejaka nova mena bude, mozno i nova Slovenska koruna, avsak to iba po poriadnom bordeli, ked prideme takmer o vsetky uspory a pod, takze to nas trapit nemusi

Portugalsko, Spanielsko predpoklada sa ze poziadaju o pomoc este tento kvartal (v Spanielsku maju mat volby, vsetka spina vyplava na povrch pred a po volbach) Grecko nie je schopne splacat poziciane peniaze. Je politicky neprijatelne takejto krajine poziciavat, aby sa to zakrylo tak sa zrobia europske dlhopisy, to kupi euru nejaky cas.
ECB sa nedari stahovat peniaze z obehu (repo operacie) ktore tam pusti nakupom dlhopisov krajin PIGS = inflacia

Momentalne je popularny vyraz z filmu Pelisky: Davam bolsevikovi rok, nanajvys dva

Myslim ze to bol Mayday ktory propagoval investicie, do fyzickeho striebra/zlata. Bol som "proti" ze este nenadisiel cas, ze sa peniaze este daju vyuziet niekde a prilepsit si. Teraz sa vsak uz priklanam k tomu ze je vhodne uz zacat takto investovat.
Obrázok používateľa
SadPraetor

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/7 krát

Odoslaťod tucniak 08 Jan 2011 11:54

Neviem ci som mimo ale repo je na casovo obmedzene riadenie menovej bazy (tym myslim standardne 2w, 3m a max rok), takze nejake systemove riesenie zo strany ECB by som v tom nehladal.. :)

bude to este zaujimave imo, necakam ze euro nejak crashne ako vy (snad este aj do roka), rovnako tak mi nepride prevdepodobna existencia nejakej novej svetovej meny(i mean vacsie pokrytie statov ako euro) vzhladom na rozne dispozicie statov/cenove hladiny atd..uz v ramci eu je celkom vidiet /citit rozdiel my vs DE, neviem si predstavit mat rovnaku menu s napr nejakym juho azijskym statom kde je cenova hladina 5x nizsie ako u nas :) ..ci je to real? :D

edit:
so sweet
http://ekonomika.sme.sk/c/5711696/cina- ... uropu.html
btw cinania si nechceli dovolit ani nejaky silny pad dolara nakolko ho maju v rezervach asi tak mrte, celkom funky to bude imo :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Mayday 08 Jan 2011 12:37

inac bude vtipne, ked cinania v snahe zabranit kolapsu spotreby v USA a EU naleju ich devizove rezervy do statnych dlhopisov USA a EU a skrachuju spolocne s nami :lol2: ale nieco mi hovori, ze predsa len budu inteligentnejsi...najvyssi cas zacat sa ucit po cinsky? :)

btw viem, ze sa opakujem, ale: kto este nema ziadne rezervy v zlate a striebre, je najvyssi cas zacat.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod Chlpo1989 08 Jan 2011 12:55

Mayday napísal:btw viem, ze sa opakujem, ale: kto este nema ziadne rezervy v zlate a striebre, je najvyssi cas zacat.

Diamanty?
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod tucniak 08 Jan 2011 13:02

a to nakupujes na burze alebo fyzicky retiazky v zalozni? (semijoke) :)
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod SadPraetor 08 Jan 2011 13:09

ad Tucniak
ECB robi 7dnove repo, v podstate kazdych 7 dni stahuje likviditu z trhu. Banky su vsak v tom dobrovolne, cize nemusia, a ECB zacina mat problem najst dostatok zaujemcov, 28.12. uz bola situacia ked sa im nepodarilo stiahnut 13miliard eur :poklona: , z 4.1. sice sa to polepsilo, no stale je tam klesajuci trend ( a to je na tom situacia na trhoch relativne priazniva)

svetova mena je vcelku realna, take zlato, ci commodity based (nieco v style akciovych indexov, zaklad drahe kovy, priemyselne kovy, ropa) a myslim zeby to i svetu prospelo, kedze by slo o "hard" money nie papier
ak by vsak politici pretlacili papierovu menu spolocnu, tak to pojdeme do kytek. prilis velke rozdiely ako si poznamenal, bordel

....

preco Cinania tak skupuju USA a teraz i EU mi nie je uplne jasne. Vidim dovody, ale som si isty ze este maju nejaky motiv ktory nam zatial unika, na to su prilis vyhytraly aby to robili len preto aby nas drzali nad vodou. Oni sami maju taku bublinu, a zacali zvysovat sazby, takze to asi praskne

Chlpo na diamanty zabudni. Nevyznas sa v hodnote, ci su prave atd, silne monopolizovany trh, kupis diamant, a keby si ho chcel obratom predat, tak ti ponuknu len 50% toho co si zaplatil. Ak by si toto zrobil so zlatom tak ti ten isty predajca ponukne 95% minimalne. Navyse unca zlata je unca zlata, kvalita je rovnaka, nemusis rieisit sfarbenie a pod, daleko likvidnejsia investicia, a i dostupnejsia
Obrázok používateľa
SadPraetor

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/7 krát

Odoslaťod poldinhoo 08 Jan 2011 13:15

a neni to fok, investovat teraz do zlata, ked je na historickom maxime?
ci ono je to zo zlatom tak, ze ono si to hist.maximum stale stabilne zvysuje? a nehrozi pad, ked to zacnu vsetci hrrr skupovat?
nerozumiem tymto veciam, tak sa pytam, ked vidim, ze par ludi tu do toho vidi ;)
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod tucniak 08 Jan 2011 13:34

hmm praetor myslis ze ked 40 rokov dozadu sa konecne opustil bretonwood ze sa k tomu moze smerovat znovu vyvoj? ad ropa mi nepride realna nakolko jej ceny su dost skreslene a volatilita obrovska-vid historicky vyvoj..
kazdopadne si nemyslim ze ten vyvoj bude tak horuci ze do pol roka budem hladat tie retiazky-skor to vidim v dlhsom obdobi, ak sa to niekam pohne a ma to byt systemove. Co som zachytil dost sa hovori aj o juane, ze moze prebrat na seba ulohu rezervnej meny, akurat si to neviem dost dobre predstavit vzhladom na politicky podtext:)

edit: nepises o rope ako takej ale indexe, beriem spat..ale aj tak by s tym imo mavala:D

poldi: podla teorie skor hrozi rast ked to hrr zacnu vsetci skupovat, kedze dopyt prevysi ponuku a mnozstvo je obmedzene, cena by mala rast:)
Obrázok používateľa
tucniak

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s peniazmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!