dnes som dostaval cez papulu s QQ

Príspevky zo starej diskusie

uz

Odoslaťod fidelko 14 Nov 2007 12:31

som to pochopil:yegon chce zistit vseobecne pravidlo ako sa zachovat ,ked mame top par po flope po preflop raisoch.
Podla mna pri 6clennych stoloch to asi treba tahat do all-inu(to len teoretizujem,take stoly nehram).
Pri 10clennych stoloch, podobne ako pise vlade,idem do all-inu len s minimalne setom po flope.
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

Re: dnes som dostaval cez papulu s QQ

Odoslaťod TuKE 14 Nov 2007 12:35

Tak vyjadrím sa k rukám aj ja, keďže už som Yegona zjebal, že je yegon, tak mu poviem aj prečo :-)

1 ruka: Súper asi nebude mať AA/KK, to by zahral asi ešte trošku viac aj PF, čiže jediné čo ho mohlo hitnúť je JJ/33, čo je dosť nepravdepodobné, skôr ho tipujem na AJ or AKsuited (pri tomto by bol súper ešte dosť silný), tak či onak, pushnúť do all-inu :-) alebo 77-TT.

2 ruka: tu si sa už pred flopom rozhodol, že ak príde nižší flop, bez farby, bez postupky, tak ideš do toho. Flop prišiel ako na želanie, nemáš nad čím uvažovať. push it :-)

3 ruka: keď chceš foldnúť, foldni na flope :-)
Na turne si už hodne pot commited, ak príde nekonfliktná karta, tak si už asi v all-ine. Bohužiaľ, rozhodol si sa na flope :-).
Inak, sranda by bola, pokiaľ by na turne prišlo Qc :-). Jaska, že to pushneš, ale bolo by funny, pokiaľ by mal on 9cTc :-)
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

toto moje postrehy

Odoslaťod yegon 14 Nov 2007 18:04

HAND 1: pred flopom reprezentujem AK,JJ+. Ak nemam read na supera tak nemozem predpokladat ze je pako a dorovna ma s AJ ved to by proti mojmu rangu bolo uplne samovrazedne. Som zvyknuty ze ludia dorovnaju s AK, JJ+, niektori s nizsimi parmi sa snazia trafit set aj ked nemaju odds. S odretymi usami som ochotny akceptovat AQs. Z tohto rangu na flope bijem len AKs a od toho by som ocakaval skor allin nez minraise. Teda podla mna najpravdepodobnejsie ruky JJ, KK, AA a sem tam AKs preto som foldol. Skutocne AJ neverim - mozno sa mylim ale to by musel byt uplne tupucky ten super :). Ak by som mal uz na neho read ze calluje pred flopom s hocicim tak nevaham ani chvilu a idem do toho. Je otazne ci hraca povazovat za vola kym neukaze opak alebo za solid hraca kym neukaze ze je vol :)

HAND 2: Super je ultratight tutovkar ktory raisuje len 10% ruk pred flopom a tu ma reraisuje cize JJ+,AK mozno este uzsi range (QQ+). Na flope nie je ziaden draw, checkraisujem lebo si myslim ze mam najlepsiu ruku a agresorom pred flopom bol super tak ho necham najprv cbetnut. Super ale ide allin, teda tvrdi ze ma made hand, jedine co z jeho rangu bijem je JJ (pricom je mozne ze takyto tutovkar by JJ vobec nereraisoval pred flopom), prehravam proti KK/AA. Podla mna som mal foldnut. No ale som ovca :)

Super ukazal KK ja som trafil Q na turne - ship it :).

HAND 3: all in pred flopom som zvazoval ale pravdepodobne by dorovnal len s AA/KK a teda ist allin pred flopom s QQ nema zmysel (horsie zlozi a nevyhram nic navyse, lepsie callne prehram vsetko).

Na flope mi trosku usla vyska raisu, podla mna stacilo 18$ ale cela ta handa je o tom rozhodnut sa ci mu verit to AA/KK pred flopom alebo nie. Zo mojej skusenosti v 98% pripadov limp/reraise pred flopom je AA,KK "as seen on tv" :), videl som jedneho hraca ktory to robil v kazdej desiatej ruke a myslel si ze mu to este niekto uveri a toho som obral o vsetko takto ale to som mal read, tu ho nemam.

No ale zjavne som sa ako spravny donkey rozhodol ze mu neuverim a pojdem do toho. Samozrejme on to AA mal ale ja som tradicne trafil Q na turne - ship it again :)

------------------------------------------------------
vsetko su to pred flopom raisovane a reraisovane poty teda podla mna tazko mozeme superom davat take siroke range ako ste tu uvadzali ze AJ, KJ a pod. Aky je vas nazor?
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

cstrike

Odoslaťod yegon 14 Nov 2007 18:12

strike ty to mas skreslene lebo na vyssich limitoch sa reraisuje a calluje pred flopom so suited connectormi a malymi parmi ale na NL50 reraise pred flopom skoro nestretnes a ak ano tak na 95% je to JJ+. Ja mam dni ked reraisnem pred flopom 20-30x a som rad ak ma 1-2x niekto callne.

ak hram proti agresivnemu hracovi ktory ma uz 3x reraisol alebo par krat dorovnal moj reraise pred flopom tak mu dam sirsi range a nemam problem sa s nim pobit a v kazdej jednej ruke by som isiel bez vycitiek allin ale tu na nikoho taky read nemam a NL50 je pomerne pasivne. Reraise na flope len s jednym parom sa tak casto nekona, vacsina hracov len calluje takze ked niekto ozije je velmi pravdepodobne ze nieco ma.

Ja uznavam ze po flope nic moc nehram ved aj tu je vidiet ze aj ked si myslim v HAND 2 a 3 ze som pozadu tak idem hlavou proti muru a len s brutalnym stastim som z toho vyviazol.

no proste lama
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Predchádzajúca

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 20 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!