Pravděpodobnost AA
Počet príspevkov: 38 • Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Xtreme
me uz se taky stalo ze jsem mel KK dvakrat za sebou... a jednou se mi i stalo ze jsem mel otevreny 3 stoly a u vsech tri jsem dostal do ruky 47 a pak dalsi hru jsem dostal na tom jednom stole znovu 47.. taky asi mala pravdepodobnost ze se to stane :)
- mysak(bon3fish)
- Založený: Okt 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
RE
tak dajme tomu :) ze mate prabvdu aj ked s cisto matematickeho hladiska je vzdy sanca podla mna ta ista :) a je samozrejme ze z pokroveho to tak neni : )
Raz som cital peknu otazku :
"ak pride 50 krat po sebe KK na ruku ,aka je sanca ze pride 51. ruka zasa KK? "
a boli tam tri odpovede aj s " urcenim "
A/ ak ste odpovedali "asi velka" ste upne priemrny clovek ...
B/ ak ste odpovedali uplne rovnaka ako 50 krat pred tym ste matematicky zalozeny clovek
C/ak ste odpovedali ze musi byt nieco s kartamy/dealerom ste pravy pokrista ! :))
Raz som cital peknu otazku :
"ak pride 50 krat po sebe KK na ruku ,aka je sanca ze pride 51. ruka zasa KK? "
a boli tam tri odpovede aj s " urcenim "
A/ ak ste odpovedali "asi velka" ste upne priemrny clovek ...
B/ ak ste odpovedali uplne rovnaka ako 50 krat pred tym ste matematicky zalozeny clovek
C/ak ste odpovedali ze musi byt nieco s kartamy/dealerom ste pravy pokrista ! :))
-
w4444x - Príspevky: 2473
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/64 krát
no
neviem co myslis tym matematickym hladiskom ale teoria pravdepodobnosti a statistika hovoria nasledovne napriklad k tomu KK co si napisal priklad
pravdepodobnost ze dostanes KK na ruku je 1:220 a tak to je vzdy teda ak si dostal 50x po sebe na ruku KK a spytas sa sam seba aka je sanca ze mi znova pride KK? Tak si odpovies ze je to 1 ku 220.
Ked sa ale opytas aka je sanca ze KK pride na ruku 51x po sebe tak odpoved je 1 ku 220^51
ono totiz sa pytas uplne inu otazku nez v prvom pripade
to ze ti pride na ruku KK nie je nijako ovplyvnene tym co si mal na ruke predtym, ak vsak chces dostat na ruku KK n krat po sebe tak musi byt splnenych viacero podmienok a ich pravdepodobnosti sa medzi sebou musia vynasobit
pravdepodobnost ze dostanes KK na ruku je 1:220 a tak to je vzdy teda ak si dostal 50x po sebe na ruku KK a spytas sa sam seba aka je sanca ze mi znova pride KK? Tak si odpovies ze je to 1 ku 220.
Ked sa ale opytas aka je sanca ze KK pride na ruku 51x po sebe tak odpoved je 1 ku 220^51
ono totiz sa pytas uplne inu otazku nez v prvom pripade
to ze ti pride na ruku KK nie je nijako ovplyvnene tym co si mal na ruke predtym, ak vsak chces dostat na ruku KK n krat po sebe tak musi byt splnenych viacero podmienok a ich pravdepodobnosti sa medzi sebou musia vynasobit
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
off topic: "neco kloudneho
"neco kloudneho" je nadherne slovne spojenie, skoda ze stale pribuda slovakov ktori nerozumeju cestine (a naopak)
operativne som sa rozhodol ze mojmu dietatu dam zakaz pozerat televizne programy a filmy v slovencine, nech radsej pozera po cesky prip v inom jazyku a budem ho lamat na citanie ceskych knih
operativne som sa rozhodol ze mojmu dietatu dam zakaz pozerat televizne programy a filmy v slovencine, nech radsej pozera po cesky prip v inom jazyku a budem ho lamat na citanie ceskych knih
-
Re: off topic: "neco kloudneho
radsi mi to vypocitej a nechej decka at umi aspon slovensky ;-)
ja neumim poradne ani cesky ani slovensky :-D
ja neumim poradne ani cesky ani slovensky :-D
-
APminer - Príspevky: 5335
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 178 krát/100 krát
jezimarja to si nevies vypocitat sam? :)
7/52 + 7/51 teda cca bajockom 25%
-
Počet príspevkov: 38 • Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.