73cent
Re: 73cent
Zamyslenie zrana...
Som OOP s AK.
Brutalne agresivny a ked nic tak hral CS, so stat 43/28 po viac ako 80 handach, raisuje na 3bb. Vsetci fold. Hero? Normalne by som dal raise na 3nasobok. Ale viem, ze ho z potu nedostanem, pripadne by na 3bet mohol reagovat all-inom (dost casto to spravil s dvojicou XX).
Mne sa nechce ist s AK proti nejakej dvojici 44.
Ale ak trafim, tak mi to preplati az az...Videl som ho ist na flope 975 all-in s 9Q. Tlacidlo fold mu asi nedodali. Ani raz nefoldol, vzdy to odcheckoval-odcalloval az do konca.
Volili by ste 3bet? Vacsi pot v pripade, ze trafime.
Ci len call, vsak aj tak preplati pripadny overbet na flope.
1.krat som ho 3betol, flop 982, som dostal overbet ja za 1.5banku myslim, musel som foldovat.
2.krat som to len call a check/raise na flope. (+1BI )
Vas nazor? Pripadne aky plan vytvorit na takeho hraca?
Som OOP s AK.
Brutalne agresivny a ked nic tak hral CS, so stat 43/28 po viac ako 80 handach, raisuje na 3bb. Vsetci fold. Hero? Normalne by som dal raise na 3nasobok. Ale viem, ze ho z potu nedostanem, pripadne by na 3bet mohol reagovat all-inom (dost casto to spravil s dvojicou XX).
Mne sa nechce ist s AK proti nejakej dvojici 44.
Ale ak trafim, tak mi to preplati az az...Videl som ho ist na flope 975 all-in s 9Q. Tlacidlo fold mu asi nedodali. Ani raz nefoldol, vzdy to odcheckoval-odcalloval az do konca.
Volili by ste 3bet? Vacsi pot v pripade, ze trafime.
Ci len call, vsak aj tak preplati pripadny overbet na flope.
1.krat som ho 3betol, flop 982, som dostal overbet ja za 1.5banku myslim, musel som foldovat.
2.krat som to len call a check/raise na flope. (+1BI )
Vas nazor? Pripadne aky plan vytvorit na takeho hraca?
- meomir
- Založený: Dec 2009
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
3bet OOP nie je iba na trojnasobok jeho raisu, ale idealne viac.
Ak je niekto overaggro, tak mozes s AK callnut OOP a check/raisnut, ked hitnes svoje TPTK alebo check/callnut na vhodnych (suchsich) boardoch a nechat, nech do Teba barreluje svoje hluposti. Dolezite je ale proti niekomu velmi aggresivnemu mat potom sebakontrolu a foldnut na vela flopoch to svoje AK, ak nehitlo. Netreba sa ukecavat, ze ved mas preflop premium ruku a floatovat OOP, lebo ak niekto je velmi aggro, tak Ti ten showdown lacno neda a nebudes mat moznost sa na neho dostat.
Ak je niekto overaggro, tak mozes s AK callnut OOP a check/raisnut, ked hitnes svoje TPTK alebo check/callnut na vhodnych (suchsich) boardoch a nechat, nech do Teba barreluje svoje hluposti. Dolezite je ale proti niekomu velmi aggresivnemu mat potom sebakontrolu a foldnut na vela flopoch to svoje AK, ak nehitlo. Netreba sa ukecavat, ze ved mas preflop premium ruku a floatovat OOP, lebo ak niekto je velmi aggro, tak Ti ten showdown lacno neda a nebudes mat moznost sa na neho dostat.
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
dzejkej dobre hovori, ja by som si mozno este vsimal jeho 4betovacie tendencie. Totiz ak ta bude PF 4betovat dajme tomu s nejakymi lepsimi broadway rukami a PP mozno 77+, tak mas velmi slusnu equity a mozes ho 3betnut a stacknut sa PF. V niektorych pripadoch budes flipovat, v niektorych budes paradne popredu (vs AT+ a KT+ mozno) a poraza ta vyrazne iba KK/AA, co tvori minimum jeho range. Ak ale 3bety iba calluje, tak je lepsie potom PF iba callnut jeho raise. Nechces dat PF do potu tolko, aby si mu dal na missnutom flope sancu na to jeho overbetovanie, ktore si nebudes moct dovolit zaplatit.
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
No ak 4bet shovuje nieco ako 44+, AT+, KT+, tak AK je 60 : 40 vs jeho range, co teda nie je nic uzasne, i ked samozrejme v longrune na tom zarabame. Ak je to typek, ktory vela barreluje a ak nieco slusnejsie aj trafi, tak sa stackne, tak bude call a nieco lepsia moznost, i ked treba pocitat s tym, ze niekedy bude mat na K72ss 27o a budeme mat infarktove stavy .
-
dobre, ale ak sa na to pozries z hladiska robenia chyb: on spravi chybu takmer urcite, cize v longrune sme profitovi. Ak ma vysoky 4bet a ty ho 5betnes AI, tak vs. jeho range si stale favorit, cize AI PF je ziskovy => ty si chybu nespravil, aj ked teda 3:2 nie je velmi velka vyhra. Ak sa ale dostanes na flop, kde mas top pair, tak ako zistis, ci je push ziskovy? PF mas aspon istotu, ze je to spravna hra a do potu tlacis peniaze ako favorit. Ale postflop je to take divoke, ze s hocicim horsim ako 2pr sa musis citit nepohodlne. Urcit jeho range je imo nemozne, a tak nevies, ci je ten push chyba alebo nie. Podla mna pride viacej flopov, kde budes mat tendenciu zhodit ako dorovnat/raisovat. Cize pre mna je to mozno tak 4 pripady z 5 PF AI (ak ma teda vysoky 4bet).
-
matiapag napísal:Ak sa ale dostanes na flop, kde mas top pair, tak ako zistis, ci je push ziskovy?
To je asi taka otazka ako "ale ked 4bet shovne a ty mas AK, tak ako zistis, ci nema AA alebo KK?" . Rozpravame sa o jeho range a o jeho tendenciach. Ak si myslime, ze 4bet shovuje viac, tak ano, call shovu je urcite ziskovy.
Ak si ale myslime, ze postflop je tiez crazy, tak ma siroky range a dovolim si tvrdit, ze versus jeho barrelovaci/stackovaci range mame urcite lepsiu equity s TPTK ako je 60 : 40 preflop. Samozrejme ak to postflop nevieme hrat, tak vybavit to preflop je jednoduchsie, ale tak ja si napr. skromne myslim, ze postflop mam vacsi edge s AK nad takym superom a mal by ho mat aj meomir .
Ak super vela barreluje postflop a trafime TPTK a board nie je velmi drawy, kludne mozeme check/call 2 streety (zalezi ako prilis drawy to pride na turne) a check/shove river. Ak je flop nejaky viac drawy, tak mozeme check/raise flop s tym, ze ak ma solidnu SD value alebo draw, tak nikam neodchadza. Etc., etc.
matiapag napísal:Ale postflop je to take divoke, ze s hocicim horsim ako 2pr sa musis citit nepohodlne.
Wat? Ja sa s TPTK budem citit extremne pohodlne. Aj si zafistpumpujem, aj si zaspievam a zatancujem.
matiapag napísal:Urcit jeho range je imo nemozne, a tak nevies, ci je ten push chyba alebo nie. Podla mna pride viacej flopov, kde budes mat tendenciu zhodit ako dorovnat/raisovat.
Nemozne? Zahodit? O com sa teraz rozpravame?
Pozri si este raz meomirov opis supera a jeho staty. Ja naozaj nechapem, preco by som mal mat tendenciu zahodit, ak hitnem a kto tu rozprava, ze musis pushovat flop? Hrame tu predsa 100bb+ (predpokladam) cash game, sme lepsi, nasa ruka po hitnuti jeho range poraza a pozname jeho tendencie. Nehovorime tu o SNG s 15bb stackom.
Ty tu volis jednoduchsiu cestu, co ale nemusi nutne znamenat, ze je lepsia a mal by si sa snazit dostavat do spotov, kde sa vyzaduje hrat poker a rozmyslat. Tak sa zlepsis. Ked meomir pise, ze super 4bet shovuje dost wide, tak si sice favorit, ale on so svojim range nebude robit giganticku chybu, co sa tyka equity. Ak sa dostaneme na flop, kde ho dominujeme tak casto, tak bude mat podstatne viac priestoru urobit chybu.
Tieto zavery samozrejme robim na zaklade meomiroveho opisu supera.
-
okej, pekne vysvetlivky, diky za to Som rad, ze je tu konecne nejaka diskusia, lebo v poslednom case som tu toho moc nenarozoberal co sa handov a pod. stuffu tyka.
To mi vyplyva z toho, ze ty trafis TPTK na flope cca 50% krat (vsak?) + ked priratas nejake scary boardy pre teba, ked naozaj nemozes pokracovat, tak dostanes cislo mensie ako 50 si myslim (btw, ty ked vravis, ze nad superom mame edge, tak do toho napr. nemozes zahrnut floatovanie alebo semi/bluffovanie, lebo si nemyslim, ze to ma proti nemu nejaky vacsi efekt...). A ty ked netrafis TPTK na nejakom nesparovanom boarde (ratam s tym ze napr. na QQ4 mas dost casto navrch), tak si velmi casto underdog (super bude mat mozno nejaky par alebo draw + 2 karty, ktore mozu spravit winning hand aj ked hitnu par).
Ale mas pravdu, pisal si, ze treba akasi sebakontrola a neverit hlupo v to, ze super ma iba draw a som favorit a ze dokazem vyhrat handu iba s A-high. Jasne je aj to, ze ak sa super nedokaze nikdy vzdat nejakeho paru, tak je to pre nas velmi jednoduchy +1BI, ak sme my trafili volaco. Predpokladam aj, ze super sem-tam volaco zahodi na neskorsich streetoch alebo ze nebude bluffovat kazdu jednu kartu, ktora pride a my sa mozeme lacnejsie pozriet na showdown, ked mame iba AK-high, pricom proti jeho range ma ten hand dostatocnu SD value.
Co si o tom myslis?
matiapag napísal:Podla mna pride viacej flopov, kde budes mat tendenciu zhodit ako dorovnat/raisovat.
To mi vyplyva z toho, ze ty trafis TPTK na flope cca 50% krat (vsak?) + ked priratas nejake scary boardy pre teba, ked naozaj nemozes pokracovat, tak dostanes cislo mensie ako 50 si myslim (btw, ty ked vravis, ze nad superom mame edge, tak do toho napr. nemozes zahrnut floatovanie alebo semi/bluffovanie, lebo si nemyslim, ze to ma proti nemu nejaky vacsi efekt...). A ty ked netrafis TPTK na nejakom nesparovanom boarde (ratam s tym ze napr. na QQ4 mas dost casto navrch), tak si velmi casto underdog (super bude mat mozno nejaky par alebo draw + 2 karty, ktore mozu spravit winning hand aj ked hitnu par).
Ale mas pravdu, pisal si, ze treba akasi sebakontrola a neverit hlupo v to, ze super ma iba draw a som favorit a ze dokazem vyhrat handu iba s A-high. Jasne je aj to, ze ak sa super nedokaze nikdy vzdat nejakeho paru, tak je to pre nas velmi jednoduchy +1BI, ak sme my trafili volaco. Predpokladam aj, ze super sem-tam volaco zahodi na neskorsich streetoch alebo ze nebude bluffovat kazdu jednu kartu, ktora pride a my sa mozeme lacnejsie pozriet na showdown, ked mame iba AK-high, pricom proti jeho range ma ten hand dostatocnu SD value.
Co si o tom myslis?
-
matiapag napísal:To mi vyplyva z toho, ze ty trafis TPTK na flope cca 50% krat (vsak?) + ked priratas nejake scary boardy pre teba, ked naozaj nemozes pokracovat, tak dostanes cislo mensie ako 50 si myslim (btw, ty ked vravis, ze nad superom mame edge, tak do toho napr. nemozes zahrnut floatovanie alebo semi/bluffovanie, lebo si nemyslim, ze to ma proti nemu nejaky vacsi efekt...).
TPTK trafime tak tretinu casu, nie 50%.
Zabudas na velmi vyznamne detaily:
- Ak trafime TPTK, tak je takmer 0 flopov, na ktorych nemozeme pokracovat.
- Sme na BB a on raisne 3bb. Investujeme 2bb s tym, ze ak trafime, tak casto ziskame podstatne viac.
Je chybne mysliet si, ze musime trafit 50%+ casu, aby sme mohli pokracovat. Ak investujes iba 1/50 stacku a vies, ze on velmi malo sklada a velmi vela blbne, tak si mozes byt isty, ze sa Ti to vrati viac ako sa hadzat do 60 : 40 situacii o stack.
-
dzejkej napísal:Je chybne mysliet si, ze musime trafit 50%+ casu, aby sme mohli pokracovat. Ak investujes iba 1/50 stacku a vies, ze on velmi malo sklada a velmi vela blbne, tak si mozes byt isty, ze sa Ti to vrati viac ako sa hadzat do 60 : 40 situacii o stack.
to je tiez pravda, moje myslenie ostalo v situacii PF AI, kde ide o to, ci a kolko je to nad 50%. dakujem pekne za usmernenie mojich myslienkovych pochodov.
-
Vdaka chalani za rozbor. Tiez si myslim, ze je lepsie zapracovat na trafenom flope.
Je zbytocne riziko ist AK all-in, napriklad proti 66.
Je zbytocne riziko ist AK all-in, napriklad proti 66.
- meomir
- Založený: Dec 2009
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 3 hostí.