matiapag napísal:Ak sa ale dostanes na flop, kde mas top pair, tak ako zistis, ci je push ziskovy?
To je asi taka otazka ako "ale ked 4bet shovne a ty mas AK, tak ako zistis, ci nema AA alebo KK?"

. Rozpravame sa o jeho range a o jeho tendenciach. Ak si myslime, ze 4bet shovuje viac, tak ano, call shovu je urcite ziskovy.
Ak si ale myslime, ze postflop je tiez crazy, tak ma siroky range a dovolim si tvrdit, ze versus jeho barrelovaci/stackovaci range mame urcite lepsiu equity s TPTK ako je 60 : 40 preflop. Samozrejme ak to postflop nevieme hrat, tak vybavit to preflop je jednoduchsie, ale tak ja si napr. skromne myslim, ze postflop mam vacsi edge s AK nad takym superom a mal by ho mat aj meomir

.
Ak super vela barreluje postflop a trafime TPTK a board nie je velmi drawy, kludne mozeme check/call 2 streety (zalezi ako prilis drawy to pride na turne) a check/shove river. Ak je flop nejaky viac drawy, tak mozeme check/raise flop s tym, ze ak ma solidnu SD value alebo draw, tak nikam neodchadza. Etc., etc.
matiapag napísal:Ale postflop je to take divoke, ze s hocicim horsim ako 2pr sa musis citit nepohodlne.
Wat? Ja sa s TPTK budem citit extremne pohodlne. Aj si zafistpumpujem, aj si zaspievam a zatancujem.
matiapag napísal:Urcit jeho range je imo nemozne, a tak nevies, ci je ten push chyba alebo nie. Podla mna pride viacej flopov, kde budes mat tendenciu zhodit ako dorovnat/raisovat.
Nemozne? Zahodit? O com sa teraz rozpravame?

Pozri si este raz meomirov opis supera a jeho staty. Ja naozaj nechapem, preco by som mal mat tendenciu zahodit, ak hitnem a kto tu rozprava, ze musis pushovat flop? Hrame tu predsa 100bb+ (predpokladam) cash game, sme lepsi, nasa ruka po hitnuti jeho range poraza a pozname jeho tendencie. Nehovorime tu o SNG s 15bb stackom.
Ty tu volis jednoduchsiu cestu, co ale nemusi nutne znamenat, ze je lepsia a mal by si sa snazit dostavat do spotov, kde sa vyzaduje hrat poker a rozmyslat. Tak sa zlepsis. Ked meomir pise, ze super 4bet shovuje dost wide, tak si sice favorit, ale on so svojim range nebude robit giganticku chybu, co sa tyka equity. Ak sa dostaneme na flop, kde ho dominujeme tak casto, tak bude mat podstatne viac priestoru urobit chybu.
Tieto zavery samozrejme robim na zaklade meomiroveho opisu supera.