Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Pivo in action

Odoslaťod trikoza 25 Jún 2009 19:01

Mayday napísal:
chytil som sice top par so slusnym kickerom, ale vyuzivam poziciu na pot control, kedze sa zrovna nehrniem k tomu to tam natlacit na turne, som mayday, nie trikoza.

tomuto som nejak nepochopil... ja by som checkoval tiez, nevidim tam dovod betovat

Mayday napísal:toto je nieco s cim v poslednej dobe experimentujem a zatial som spokojny s vysledkami. preco check behind? otazka je, ze co dorovna moj cbet? na tomto boarde ruky typu QK, QJ, Q10 mozno, alebo ak sa tam vyskytlo nieco typu 10 8. pointa v mojom check behind je reprezentovat air. viem o tomto hracovi, ze nie je zrovna najbystrejsi, cize zrejme nebude rozmyslat nad tym, preco ja ako 3bettor na takomto relativne suchom boarde necbetujem.

tato myslienka sa mi prilis nepozdava - moze to fungovat proti specifickym hracom ako nejake ultraagresivne ryby ktore check supera vyprovokuje k blaznivym bluffom... na druhej strane aspon trochu normalnemu hracovi je v tejto situacii jasne, ze mas vo vacsine pripadov nuts alebo handu s vynikajucou showdown value, pretoze tak nejak sa od teba cbet ocakava v 80% pripadov, a hlavne v 99% pripadov ked mas air
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod Mayday 26 Jún 2009 08:39

trikoza napísal:
tomuto som nejak nepochopil... ja by som checkoval tiez, nevidim tam dovod betovat

no to bol chaby pokus o vtip, kedze ty hras viac LAGgy a swingy ako ja. v skutocnosti nemam sajnu, ci by si betoval taky turn, sorry ak sa ta to nejako dotklo :crazy:

trikoza napísal:tato myslienka sa mi prilis nepozdava - moze to fungovat proti specifickym hracom ako nejake ultraagresivne ryby ktore check supera vyprovokuje k blaznivym bluffom... na druhej strane aspon trochu normalnemu hracovi je v tejto situacii jasne, ze mas vo vacsine pripadov nuts alebo handu s vynikajucou showdown value, pretoze tak nejak sa od teba cbet ocakava v 80% pripadov, a hlavne v 99% pripadov ked mas air

preto vravim, ze s tym experimentujem. skusam netradicne linie a tato sa mi zatial pekne vyplaca. netvrdim, ze je preto automaticky dobra, preto to davam sem. a ja viem, ze sa odo mna ocakava cbet hlavne ked nehitnem, ale aj ked hitnem, ale ako som vravel, tento hrac ma pozoruhodne zlu postflop hru, takze som mu prisudil level zmyslania, pri ktorom mu to divne nepride a ocividne to fungovalo. nemyslim, ze by svoje 33 calloval na flope a uz vobec nie na turn cbet.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod ferkan 26 Jún 2009 08:59

AQ ruka> myslim ze check na flope je dost zly... Q97 relativne suchy board ? Ok nieje tam flush draw ale inak je to zrovna typ "najvlhsieho" flopu aky moze byt :) Asi neexistuje ruka okrem nizkych parov ktora by tam nieco nechytila (inside, openend,...)
ferkan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 5 krát/28 krát

Odoslaťod Mayday 01 Júl 2009 11:41

vcera som bol hrat 20 EUR rebuy + addon a nastala nasledovna situacia a chcem vediet nazory.

Final table, sme cerstvo in the money, je nas 5. nalavo odo mna sedi velmi agresivny hrac, s ktorym som skoro cely turnaj sedel pri stole a pocas rebuy fazy som ho videl ist all in pred flopom s 93o, 22, nejakou dalsou podobnou koninou a aj po flope blafoval a betoval ako o zivot.

Blindy su 400 - 1500/3000 mam 42 000. chalanisko ma o cosi viac ako ja (zhruba 50 000), sedi tam este Orbit s podobne velkym stackom, jeden dalsi cca. 50K stack a chipleader s mozno 100 000. chalan za posledne 2-3 orbity isiel tak kazdu druhu ruku all in pred flopom, s tym ze ho nikto necalloval. takto teraz ide tretiu ruku po sebe all in z UTG, vsetci fold po mna na BB, kde si nachadzam AKo.

v hlave prebehne nasledovny myslienkovy proces: som in the money a mam istych 113 euro cisteho profitu, kedze vstup do turnaja som vyhral. medzi 5, 4 a 3 miestom nie je moc velky rozdiel, 3 je za nejakych 180. cize je mi prakticky jedno, ci skoncim 5, 4 alebo 3. na druhej strane, ak sa mi teraz podari double up, s velkou pravdepodobnostou sa dostanem do heads up, kde mozem vyhrat 300, alebo 500 euro. o par minut sa zvysuju blindy na 500 - 2000/4000 a je nas 5. to znamena, ze kazdy orbit pridem o 2BB a v stacku ich mam nieco cez 10. Cize vyckavanie na lepsiu situaciu je riskantne vzhladom na vysoke blindy. staci jeden neuspesny pokus o kradnutie blindov a som na tom zle. okrem toho chalan ked chodi tak casto all in, pravdepodobne bude mat 2 zive random karty, mozno ho dokonca budem aj dominovat, ked ma Ax, Kx, prinajhorsom to bude flip ked ma par. cize moja equity je podstatne vyssia ako 50% a vzhladom na to, ze hram na vyhru, alebo aspon ten heads up, tak aj 1:1 sanca je dobra. co by ste robili v mojej pozicii?

dal som call, chalan otocil QQ, mne nic nedoslo a vypadol som
Mayday

Odoslaťod Horsey7 01 Júl 2009 11:49

AK s 14bb stackom uz ITM nemozes zahodit nikdy v zivote
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod palo1973 01 Júl 2009 12:05

-ja si pred kazdym turnajom davam zavazok,ze nebudem dorovnavat all iny superov,ani s AK,ale toto si musel dorovnat,vzhladom na podrobny popis situacie,wp
Obrázok používateľa
palo1973

Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod 7castle 01 Júl 2009 13:42

Mayday, ako napisal Horsey, s 14BB AK ITM nepotrebujes ziaden myslienkovy pochod, AK = AI PF bez ohladu na akciu (da sa foldnut v extremnych situacia obv).

Ak budes foldovat AK pripravis sa o kopu penazi v podobnych situaciach.

AK je proste monster. To ze ide niekto viac krat po sebe AI PF zvysuje sancu ze ma silnu ruku, ale KK+ mozes aj tak skoro iste vylucit, spravidla bude mat par alebo horsie A, proti takemu rangu si velmi dobry, plus je v pote mrte dead money.

palo1973 napísal:-ja si pred kazdym turnajom davam zavazok,ze nebudem dorovnavat all iny superov,ani s AK

Nechces si radsej davat nejake EV+ zavazky?
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod palo1973 01 Júl 2009 13:53

-neboj castlik aj tak ich nesplnim :D ,v posl. 3 turnajoch som vypadol tak ze som dorovnal s AK,raz mal JJ,2x AQ
Obrázok používateľa
palo1973

Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod Mayday 03 Júl 2009 10:02

tak som rad, ze som sa rozhodol spravne. musel som si to vsak vydedukovat, kedze ja som skor keshovy ako turnajovy :)
Mayday

Odoslaťod yegon 03 Júl 2009 10:29

v hlave prebehne nasledovny myslienkovy proces:

AK omg - call call caaaaaaaaaaaaaaaallll
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!