tucniak napísal:ja som nad tym tiez dost rozmyslal (prave kvoli narokom na kondicku je to super) ale je to dost violent stale na mna -viem ze zavisi aj prave akych ludi/trenera v danom klube stretnes ale moc sa mi to nechce skusat..
mas blaznov co este aj do sparingu idu naplno jak prepnuti a mas skusenych typkov co sparuju ale ked uz ti maju zadelit presne vedia zastavit/spomalit uder a to je celkom fajn..
jasne ze kym clovek nedostane parkrat direkt tak sa toho bude vecne obavat a nebude v takomto sporte dobry
in fact asi skocim v prahe na nejaky trening hmm..
Napísal si to fakt trefne, ak chytíš prepnutého trénera a aj prepnutých ľudí je to celé zle... Najlepšie je si zistiť či je v poriadku tréner. Ak áno vyskúšaš si pár tréningov a okukneš ľudí. Ak ti sedia ľudia pokračuješ v tréningoch v skupine, a ak je to zlé začneš platiť trénerovi za súkromné tréningy. A ak mám povedať z vlastnej skúsenosti, tak osobný tréning s trénerom ti dá 3-4x viacej ako tréning v skupine. Ale myslím, že ak by si bol začiatočník tak každý klub má skupinu začiatočníkov, prípadne si zistíš kedy robia nábor úplne nových ľudí (je to podmienené návštevnosťou klubu, ak tam chodí veľa chalanov tak sú určite rozdelený na A,B podľa skillu) a tam by si nemal mať žiadnych chalanov čo sú prepnutí a ak aj áno, tak po 3-4 tréningoch už nepríde lebo to nebude zvládať a už môže vonku vravieť že chodí na muay thai
(Takých je v BA strašne veľa). Osobne beriem tieto tréningy ako veľmi EV+ nakoľko si vybiješ nervy, zlosť, energiu, si potom ešte vyrovnanejší a človek sa cíti úplne inak