haman - rakeback pro again

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: haman - NL20 +10BI vlnka II

Odoslaťod Johny40 10 Jún 2012 17:45

prvej veci chápem - tiež ma niekedy štve, že za tým treba presedieť hodinu - dve bez prestávky, ale čo sa týka tých suckoutov - tomu nerozumiem :D ak dajme tomu hrám SNG za 1,50USD - tak mi ten suckout odpečie 1,5 ... ak hrám CG NL2 tak mi odpečie aj 4USD ... samozrejme je to iné ak pri MTT, ktoré hrám 4 hodiny vypadnem na bubble - tam už hrá rolu samozrejme aj čas
Obrázok používateľa
Johny40

Založený: Máj 2009
Poďakoval/li: 42 krát/3 krát

Re: haman - NL20 +10BI vlnka II

Odoslaťod nabokow 11 Jún 2012 18:08

pozeram, ze na entraction traffic vyssie ako NL20 moc nie je, nechystas sa inam?
Obrázok používateľa
nabokow

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 213 krát/105 krát

haman - 2012 Maj - NL50 - reality check

Odoslaťod haman 13 Jún 2012 14:16

Maj 2012 report

april2012 napísal:Takze April som zakoncil double up rollom z 810e na 1740e. Vybral som 500e, lebo mi vypadol jeden job mesacny, ktory mi robil +500e a potrebujem ten vypadok pokryt. Uvidime, ci budem generovat 500e do plusu kazdy mesiac...

Cize April zakonceny 1740E rollom a nakolko mi isla karta koncom mesiaca, vrhol som sa NL50, ktora ma privitala otvorenou narucou a hned som spravil +6BI. Hned som od radosti cashoutol 500e, ktore som potreboval a hral dalej NL50. Potom to uz zacalo byt horsie, casto som hral vs. 1 agresivny reg a metody, ktore platili na agro regov na nl20 na neho nejak neucinkovali. Ked som otvoril, tak ma 3betol, ked som 4betol tak mi to poslal. Ked som dorovnal 3bet, tak ma vybarreloval. Ked som ho ja 3betol, tak bud ma 4betol alebo flatol a floatoval. Posledna nasa ruka bola, ked som mu od nervov 5bet poslal AJs a on ma snapol s 22. Po cca 10k rukach som to vzdal, lebo som tam strasne bleedoval. Skrz neuspech na NL50 som hral aj na Nl20 C game a isiel prudko dole. V polke mesiaca som sa trosku prefackal a zastabilizoval az mi napadlo koncom mesiaca znova skusit shot na NL50 (dalsi fail). Takze tento mesiac Maj bol huge minus a prezil som ho len vdaka bonusom.

Moju hru neskor v mesiaci ovplyvnilo aj to, ze som cital CG knihu (Fullring sa vola, ale vela veci tam plati aj na 6max). No a tam kladu doraz na to hrat minimax (ked mozem byt horsi, prehrat co najmenej, a ked som dobry, tak valuebetovat). A delia hracov co robia calling chyby a betting chyby. Tato strategia sa mi lubila a osvojil som si ju tak, ze som proste zacal menej cbetovat (podla logiky, zaplati ta len lepsia karta, na raise musis zahodit atd, chces lacny showdown) a viacej pasivne callovat superove bety s top parom (s tym, ze viem o superovi, ze barreluje casto air (betting chyba), kde sa mi stavalo, ze superovi dosiel draw alebo vylepsil ruku na dalsich street). Pochopil som, ze to prehanam a musim jednak spravne spoty cbetovat a jednak hrat postflop aktivnejsie, zapojit x/raise, raise cbet, raise turncbet a pod. Mam v plane pridat aj samostatne vlakno o zopar rukami na tuto temu.

Najvacsi uspech je, ze sa mi podarilo vybavit 40% rakeback od 1.6.2012. Keby som sa skor rozhybal, mohol som ho mat o 1-2 mesiace skor, pripravil som sa o minimalne 500e ;)

Maj 2012 stats
playing time: 188 hours
winnings: -880E
rake: 1950E
rakeback 30%: 585E
rakerace: 550E
endurance promo: 100E (hrat v kuse kazdy den 2 tyzdne, nikdy viac, neoplaca sa to hrat nasilu, v Juni to uz aj zrusili)
total profit/loss: 355E
hourly winrate: to nebudem ani pocitat :)

playing stats
Kód: Vybrať všetko
    stake    hands VPIP PFR 3bet WTSD W$SD bb/100
    overall  77k   25.3 18.3 6.7 31.6 46.6 -3.08
    NL20     65k   24.8 17.8 6.4 31.8 51.4 -1.27
    NL50     12k   27.8 20.5 7.8 30.3 46.6 -11.23 spewy

Overall graf v EUR, lebo som mixoval NL50 a NL20, 77k ruk, prepocitane na NL20 -44BI
Zo zaciatku mesiaca a na konci mesiaca som skusal NL50 - katastrofa, okrem slabej hry, ma vobec netriafalo a luck uplne vypnuty.
doxx-2012-05-77k-minus44BI.png
doxx-2012-05-77k-minus44BI.png (62.75 ) Zobrazená 3297 krát

2012 Maj - NL50 12k ruk, -14BI - fail
nabuduce to skusim s vacsim rollom, lebo miestami som bol money scared. Dalej som nedodrzal stoploss, lebo som pri showdownoch mal uplne otvorene oci, ze co sa deje a snazil sa hrat dalej.
doxx-NL50-2012-05-12k-minus14BI.png
doxx-NL50-2012-05-12k-minus14BI.png (59.46 ) Zobrazená 3293 krát

2012 Maj - NL20 65k ruk, -8BI
NL20 moj klasicky graf, oscilacia okolo nuly, tentokrat zakoncena minusom.
doxx-NL20-2012-05-65k-minus8BI.png
doxx-NL20-2012-05-65k-minus8BI.png (61.09 ) Zobrazená 3299 krát

Live poker
600e trefa 6ty z 288 hracov v Rakusku na 36E 10K gtd. Zla hra v ITM, pasivne cakanie na money jumpy.

Vyvoj rollu
(v zatvorke ciste cisla bez cashoutov)
1. Januar 100E? NL4 (neviem presne, ale proste NL4 rebuild)
1. Februar 490E NL10 (po 250E na NL4 presun na NL10)
1. Marec 750E NL10,NL20, cashout 600E
1. April 810E(1410E) NL20, NL10 (doplnkovo, neslo to spolu), cashout 500E
1. Maj 1240E (2340E) NL20, NL50 long shot, cashout 200E (ozralecka chata ;)
1. Jun 1400E (2700E) NL20 - skusime porazat

Ruka Mesiaca
Nepamatam si detaily, ale super bol mega ryba a mal betsize tell, ze donkoval pol potu s draw a rivel shove ked blufoval. Ruka ukazuje moju zalubu v bluff catchovani.
Entraction $20.00 No Limit Hold'em - 6 players

BB: $20.00
UTG: $20.00
MP: $74.70 - mega ryba
CO: $50.98
Hero (BTN): $33.74
SB: $39.61

Pre Flop: ($0.30) Hero is BTN with KObrázok AObrázok
1 fold, MP raises to $0.70, 1 fold, Hero raises to $2.40, SB calls $2.30, 1 fold, MP calls $1.70

Flop: ($7.40) 5Obrázok 8Obrázok QObrázok (3 players)
SB checks, MP bets $3.70, Hero calls $3.70, SB folds

Turn: ($14.80) 2Obrázok (2 players)
MP bets $7.40, Hero calls $7.40

River: ($29.60) QObrázok (2 players)
MP bets $22.20, Hero calls $20.24 all in

Final Pot: $70.08
Spoiler:
MP shows AObrázok JObrázok
Hero shows KObrázok AObrázok
Hero wins $67.08

Toto je 2.ruka s tym istym typkom, odohrala sa o par ruk neskor.
Spoiler:
Entraction $20.00 No Limit Hold'em - 6 players

BTN: $20.00
SB: $21.38
BB: $62.60
UTG: $50.28
Hero (MP): $72.60
CO: $4.91

Pre Flop: ($0.30) Hero is MP with AObrázok JObrázok
1 fold, Hero raises to $0.60, 3 folds, BB raises to $1.90, Hero calls $1.30

Flop: ($3.90) 6Obrázok AObrázok JObrázok (2 players)
BB bets $1.95, Hero raises to $7.80, BB calls $5.85

Turn: ($19.50) 5Obrázok (2 players)
BB checks, Hero bets $14.62, BB calls $14.62

River: ($48.74) KObrázok (2 players)
BB bets $38.28, Hero calls $38.28

Final Pot: $125.30
BB shows AObrázok KObrázok
Hero shows AObrázok JObrázok
BB wins $122.30

Hned vzapati napisal 'bye' a odlogoval sa.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Re: haman - 2012 Maj - NL50 - reality check

Odoslaťod sudden 13 Jún 2012 15:59

First of all, vykasli sa na shotovanie NL50 ked zatial nebeatujes NL20 - nauc sa beatovat sucasny limit a potom moveupni. Netvrdim, ze je idealne zdrziavat sa na NL20 nejako velmi dlho, ale mas tam uz odohratu solid vzorku a je to viacmenej BE, ze ?

Tie staty z NL50, ktore tam mas vyzeraju dost fishy. Small sample, ale 28/20 nemoze byt nikdy dobre imo. Tiez strasne vysoky WTSD na vsetkych limitoch (obrovske cisla pri takych loose preflop statoch) - musis sa naucit foldovat, inak to nepojde :) Celkovo tie VPIP/PFR su dost loose na tieto limity a myslim, ze by bolo pre teba ovela lepsie hrat viac tight&solid. Aj VPIP/PFR gap je velky a tak nejak mi z toho vyplyva, ze velmi rad a zbytocne casto callujes aj preflop.

Dokazes za mesiac odohrat obrovske volume co je super, ale ak chces tento potencial nejako zmysluplne vyuzit tak zacni poriadne studovat/reviewovat/postovat handy/rozmyslat o hre. Uz na NL50 by si mohol s tvojim volume produkovat dost slusny profit a rakeback za mesiac, ale s takouto hrou to nepojde a len tak z nicoho nic sa nezlepsis. Tym, ze hras velke volume a nevenujes sa zlepsovaniu hry poriadne tak si tie svoje leaky jedine trenujes a automatizujes imo :) Zniz volume na 1-2 mesiace a snaz sa co najviac studovat a zlepsovat hru - clanky, knihy, videa, je toho plno len sa tomu treba venovat. Vidim, ze uz sa aj o nieco snazis a ak sa tomu studovaniu budes venovat tak intezivne ako hraniu tak ti to urcite dost pomoze dlhodobo.

:gl:

Za tento príspevok od sudden poďakovali :
haman
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Re: haman - 2012 Maj - NL50 - reality check

Odoslaťod Hendo999 13 Jún 2012 19:17

kde si si kúpil tú knihu? nejak sa mi nedarí to nájsť
Obrázok používateľa
Hendo999

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 83 krát/15 krát

Report live turnaj 15E+15E GTD 2000E v CCC 11/55

Odoslaťod haman 01 Júl 2012 18:27

Na PokerStrategy 5000E GTD freerolle som vela vody nenamutil, z 12k starting stacku, co bolo viac ako avg som padol na 8k, aby som si nakoniec narazil s QQ do KK a prihlasil sa na vecerny turnaj 15E + 1 reb 15E 2000Egtd.

Sadam na stol, robim si read na hracov, hned predo mnou sedi agro typek, 2-3 ruky raise za orbit, otvara 3x a viac. Robi aj light 3bety. Hovorim si, toto bude moj bankomat. Za mnou sedi Filip Polasek, ktory minuly turnaj insta 3betoval kazdeho hraca, takze nechcem otvarat light. Dneska ale hra kludnejsie.

Ruky nechodia, foldujem, resp. ked otvorim, tak mi to vysvetlia rovno donkbetom na flope a ja som vobec neni connectnuty s boardom tak foldujem. Ked asi level a pol nehram, vymyslim si hru, izolujem 2 limperov pri 75/150 na 600 z CO alebo BTN. Viem ze nefoldnu, tak je zbytocne davat vela a zas menej keby som dal, napriklad 3x, tak uz sa zapoja aj blindy. Dalsia vec, preco nechcem davat viac, je to, ze mam na ruke 8:heart:3:heart: Obaja call.

Flop A:diamond:7:club:7:heart: cbetujem v hre ostava 1 hrac. Zatial vzdy donkoval ked ho trafilo, dokonca donkoval 7cku na Q77 cize teraz som ho daval na nejaky small pocket par alebo float.

Turn dosiel blank a ja mu pridavam nejake Eso bez kickeru, ktore chce lacny showdown. Davam 2.barrel. On insta call.

River mi pride moja 3ka :) a ja rozmyslam, po snap calle turnu, mi zaplati aj river, moja 3ka na vela % nestaci, ale ostava mi hratelny stack, takze vzdavam ruku a hovorim, ze mam 3ku. On ju chce vidiet, tak ukazujem svoju ruku a on ukazuje Q:club:5:diamond: :shock: Hovori: "Vedel som, ze to Qhigh je dobre! Mal som betnut river."

Potom,ale prehravam flip JJ vs AK a som short. a 3bet shovujem 25BB KTo do toho Q5o hraca lebo aj on otvaral casto a izoloval. Slavni hraci ako palo1973 hovoria, ze 3bet s Kx je lepsi ako s Ax, lebo mas vacsinou 2 zive. On samozrejme mozno z tiltu snapuje s A6s a ustoji to. Ja beriem rebuy 10k chips.

Zas som card dead, az padam na 10BB a bankomat silno otvara CO 3,5x ci kolko, az tak silno, ze moje A4o na btn sa mi nezda good, ale hovorim, si on tak casto otvara, ze to posielam. BB nesleduje dava call, nevidel moj allin, musi doplatit. Som nasraty, lebo proti 2 A4o asi nevytocim. Flop Ahigh, good. na turne prichadza minbet z BB a call, river 4 - good :)

Showdown: BB CS K2o betoval turn - 2nd pair, CO mal QJ, chytal gutshot. Zrazu mam 30BB a v middle faze OK stack.

A konecne prisla hra s bankomatom, ked si vynimocne openlimpol button, inak furt raisoval. ja Q9o SB complete, tight BB check.
flop Q:club:T:diamond:5:diamond: flushdraw, leadujem nad pol pot. BB fold, bankomat call. turn Q, rozmyslam, ze checknem, aby som zakryl silu ruku, prinutil ho blufnut atd, ale ma v rangi tolko draws, ze mu nechcem davat free kartu, tak davam dalsi silny barrel 4500 do 6000 potu. on dava minraise 9000. Mame obaja este dost za ciarou, rozmyslam co moze mat. Minraise je vacsinou monster, ale ked je schopny otvorit z CO QJs, tak urcite nema na ruke QT+, 55, TT. Som trosku ale strateny v reade, co moze mat na ruke, davam call, lebo do toho potu to neni vela a budem spekulovat na riveri, podla jeho reakcie.

River dosiel blank a on sa hra s cipmi a dava 13k do 25k potu, nechava si cca 15k za ciarou. Videl som ho overbet allinovat nut farbu na turne, cize toto mi nepripada ako value bet. Davam mu vysluch, mlci ako hrob. Ked callnem a prehram, ostane mi cca 10BB a hram shortstack, co mi nerobi problem. Callnem a ukaze A:diamond:4:diamond: missed fd.

Mam zrazu 60k stack - 50BB a sefujem stolu. Bankomat mi uz druhykrat raisuje zo SB na moj BB, mam K2o on 16BB stack, rozhodujem sa to 3bet poslat. on rozmysla a po chvili calluje A9s a vytaca. Vyrovnali sa nam stacky. Co uz.

Na stole mam 2 hracov, starsieho hraca a hracku, ktory limpuju a overlimpuju silne ruky ako JJ, AK, AJ, KK atd. Priklad: EP hrac limp, hracka overlimp, Adam G. allin ako short, hracka snap, mu vravim, ze vies ze ona limpuje monstre? Adam hovori, ze mu je to srdecne jedno, ze chce odtial odist, lebo mu je zle. Jeho K8o neni good vs KK.

Otvaram si 3x male pary 44, 88, 22 a furt setnem. Kazdy set zahram inak, 1. x/call suchy flop, turn drawy lead, river lead skoro cely moj stack, zaplatene. 2.set 22 na TJ2 vs 2 som cbetol, lebo som dufal, ze niekoho to lizlo a potiahne draw. obaja fold.
Treti set som hral IP vs cicvor a na T4x flushdraw som checkol behind. Videl som na nom, ze sa mu ten flop lubi, mozno by ma x/raisol do allinu, ja som sa rozhodol pre check behind. Turn leadol 1/4 svojho zvysneho stacku, cca 1/2 potu a ja som mu dal allin.
Som myslel, ze uz nezahodi, ale zahodil. Ukazal som set a to som vyuzil mozno v nasledujucej hre:

Otvoril som si A3s a na Ahigh som OOP necbetol vs najvacsia preflop CS. nevidel som ju foldnut preflop nic. Mala potom zvyk stabovat, ked nebol cbet. aj preto som checkol. To bol hrac, co ma skoro zdublil pri tom prvom sete. Takze aj tu betol a ja som mu dal x/raise, bola tam flushdraw, zaplatil. turn dosla dalsia flushdraw a ja som mu dal overbet allin. Mal velky stack, ale aj ja a vobec nedal silnu liniu, takze som cakal fold. Spekuloval a zahodil.

Potom ta slowplayer hracka, limpla utg, ja mam J:club:Q:club: a velky stack a chce sa mi to hrat, nebudem to ale pussy overlimpovat, tak si ju izolujem na BTN na 2,5x uz su vysoke blindy 600/1200, dal som 2800 myslim ci kolko. Aby som neminul vela, keby mi supla allin (mala velky stack, uspesne trapovala hracov so svojou slowplay hrou). tight hracka na BS big stack dala call (dal som ju okamzite na stredne silnu ruku, ktoru chce hrat cez flop, inak by raisla), ultra shortstack cicvor allin a slowplayerka utg folda - co som potreboval (ze vraj pocket 55). Repushol som svoje QJs, SB hracka podla ocakavania folda 99 face up a cicvor vytocil A8o. 2.hrac zdablovany.

3.zdablovany hrac bol Dusan U. Otvaram minraisom 66 utg a Dusan dalsi mega short, hovori, ze je dobry a preto iba call na BB. na AKx cbetujem a on mi posiela a uz musim platit lebo mal 10BB total. Ukazuje JK, ze Eso mi neveril. Vytaca a ja som sa stal short.

Zacinam davat alliny ako na beziacom pase, 3x za sebou aj sa podarilo, vzdy bez callu. zrazu uz mam aj stack na otvaranie, vyhram nieco cbetom a som sa vlastne zdublil, od kedy som sa stal shortom. Rusi sa stol a sme last 2 stoly, presadzaju nas.

Prichadza mega hra:

som na buttone dealer mi flashne Eso pri rozdavani, ja mam krivy usmev, kukam 2.kartu som dostal Kona, nadavam v duchu, ze som mohol mat AK a pushnut to. Ale ako nahradnu kartu za to eso mi dava dalsieho kona, takze uz som spokojnejsi. Bankomat otvara pri 1500/3000 na 7000 utg a za nim call dalsi vacsi stack. Ja mam dajme tomu 15BB ale nechcem to poslat, viem ze na vela percent foldnu. Nechcem ale dat ani call, lebo tam nalezu blindy a 5way to urcite hrat nechcem. Rozhodujem sa pre zvlastnu liniu, davam 3bet na 18k pri stacku 40k, cize cca 50%.
Bankomat to pochopil ale fish za nim nie a calluje. Flop 346rainbow a dostavam donk allin, co snapujem a super ukazuje A:spade:5:spade: a hovori: "Poznas to pravidlo, ze ked mas menej outov, tak tym skor pridu" Naraza na spalene moje Eso preflop.
Jeho OESD ani Eso nedorazilo a ja som monster stack zrazu.

Last 16, mam 95k pri avg 70k.

Sme Last 11, 7ITM, hrame 6max, na 2.stole 5max. Na stole mam za sebou bigstack, ale tight hrac, predo mnou Bizzy semishort. oproti mne Grek Diplomat bigstack a potom cg hrac semi bigstack, co ale caka na body do ligy a potrebuje sa dostat na FT, cize nic nehra. Este je tam slowplayerka. 1.miesto over 600eur, nebolo by zle, tento tyzden som uz 2x bol na FT (pondelok a stredu) vzdy ale mincash z dovodu chyb ) tak som si to chcel vynahradit dnes.

6max mi sedi, hlavne ked je bubble a vsetci su scared a ja mam big stack, tak hram aktivne, otvaram 66 pri 2000/4000 na 9000. Grek defend BB a na A:diamond:K:spade:J:diamond mi donkne 7000. ma big stack, neverim ze foldne na raise, mam 2 outy, tak vzdavam a foldujem.

EDIT: Prichadza funny hra: slowplayerka minraise z UTG, 1. ruka kedy raisla v celom turnaji!!! a ja na btn QQ a mozno som mrtvy, davam iba call. Shortstack Dusan U. na BB hovori, ze to sa mu oplati pozriet. Keby to pushol a ona repushne, tak easy fold. flop Thigh. obaja check, ja betnem nieco pod pol potu, obaja foldnu, ukazujem QQ a slowplayerka sa smeje, ze len nieco skusala.

Bizzy mi completuje SB, ja na BB mu posielam allin Khigh, folduje nahnevany, ze s tym neratal, ze mal v plane mi to poslat na moj raise :)

Otvaram K:spade:J:spade: znova na 9000 tentoraz defenduje BB Bizzy a na J:club:7:diamond:4:heart: mi donk allinuje Q:club:7:club: co snapujem. Ked vidi, ze mam top par, neni vesely, ale hovori, ze veri v backdoor flush. turn Q to riesi a sa nam vyrovnali stacky.

Nachadzam AA, otvaram minraise 8000 na Grekov BB, najprv som rozmyslal, ze dam viac, ze on defenduje loose. Ale potom prevazil dovod, ze nechcem aby foldol, tak som dal menej. On studuje svoje karty nakoniec folduje :shock: Ukazujem AA.

Otvaram J:club:9:club: a Bizzy opat defenduje BB. na A42rainbow musim cbetnut, on defenduje taku siroku range, ze toto by som mal vyhrat cbetom vela krat. on dava rychly call a tvari sa spokojne. turn 5 mi dokonca LEADNE! ja samozrejme foldujem a on sa ma pyta, ci chcem vidiet jeho ruku a ukazuje: 5:heart:3:heart: !!!

Robim niekde chybu? To naozaj v late faze, ked maju ludia 15-20BB stacky, mam otvarat 3x aby ludia nedefendovali crap !?!? :shock:

Posledna hra: mam 8BB stack a pocket 22 na BB a Bizzy mi znova limpuje SB. Ja ho s 22 nemozem pustit na flop a posielam. On hovori, ze je dobry, ze preco mu to zase robim, ked zisti, ze ma 3x pokryva, tak calluje s KQo a triafa Q a ja idem domov na 11.mieste z 55entries o 3 rano, zas trosku mudrejsi z BA live pokru.

Za tento príspevok od haman poďakovali - 2:
Ceasears, cicvor
haman

Re: Report live turnaj 15E+15E GTD 2000E v CCC 11/55

Odoslaťod WNT 01 Júl 2012 23:30

s tym q5 sa asi chcel zahrat na blaska.... :D a este jedna rada nikdy neukazuj karty superom ked foldnu...esa uz vonkoncom nie...
WNT

Založený: Nov 2011
Poďakoval/li: 26 krát/41 krát

Odoslaťod ramzey 01 Júl 2012 23:47

Sorry ale najviac som sa nudil pri tom citani :D
ramzey

Poďakoval/li: 111 krát/96 krát

Odoslaťod haman 02 Júl 2012 10:22

ramzey napísal:Sorry ale najviac som sa nudil pri tom citani :D

Aj pri citani skolskych ucebnic sa clovek nudi, efekt sa dostavi az neskor, v podobe aplikovania ziskanych vedomosti.
Pre mna je najvacsia poklona to, ze si to precital cele :)
haman

Odoslaťod Hendo999 02 Júl 2012 13:59

dalo zabrať dalo :) ale ja som sa nenudil fajn čítaníčko ;)
Obrázok používateľa
Hendo999

Poďakoval/li: 83 krát/15 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!