Heads Up HT SNG - P****Stars

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: From Zero to Hero

Odoslaťod kubo251 18 Jún 2011 11:45

urcite to bolo +EV, tiez obcas nechapem ako pocita hm EV ked minule som isiel pf allin s AA a ukazolo mi ze to bolo -EV :o
kubo251

Založený: Jún 2010
Poďakoval/li: 3 krát/28 krát

Odoslaťod matiapag 18 Jún 2011 11:49

Lucky566 napísal:Zdravým, chcem sa spýtať že či táto handa bola zahraná EV+? Pretože Holdem Manager mi ukazuje, že nie.

Nerozumiem tejto vete. Mne HEM neukazuje, ze kedy som co zahral EV+ a kedy nie. Ak to tebe ukazuje, tak mi daj na seba kontakt a hned to od teba kupim za rozumnu sumu, lebo obv mas nejaky zacarovany soft :D

Na tom flop by som to urcite raisoval a snazil sa to dostat dnu. Kedze hras proti dvom fishiam, tak ich range je tam imo ovela sirsia ako AQss alebo nejaky overpar. Proste oni tam mozu mat Jx, mozu mat slabsiu draw, mozu mat nejaku combodraw, proste kopec veci. V najhorsom pripade stojis proti setu, co je iba 7 kombinacii kariet, a aj na tie mas solidny redraw, takze tuto sa urcite nemusis bat to tam natlacit. Aj keby to boli dvaja regulari, tak by som to tu asi nedokazal zahodit, lebo tam mas proste 3 tony equity.

A aj ked si to najskor iba callol, tak si to potom uz zahodit urcite nemohol, takze v pohode call, nech ti HEM ukazuje cokolvek :D
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Lucky566 18 Jún 2011 12:12

matiapag napísal:
Lucky566 napísal:Zdravým, chcem sa spýtať že či táto handa bola zahraná EV+? Pretože Holdem Manager mi ukazuje, že nie.

Nerozumiem tejto vete. Mne HEM neukazuje, ze kedy som co zahral EV+ a kedy nie. Ak to tebe ukazuje, tak mi daj na seba kontakt a hned to od teba kupim za rozumnu sumu, lebo obv mas nejaky zacarovany soft

No, ak si dáš graf tvojej session a nastaviš si AI EV tak ti ukazuje krivku, po odohratí tejto hry som sa pozrel na graf a profit šiel up krivka down. Z toho som vydedukoval že je to EV-.

K tomu callu, chcel som tak zahrať pretože sme boli 3way.
Lucky566

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 21 krát/5 krát

Odoslaťod matiapag 18 Jún 2011 12:40

Lucky566 napísal:K tomu callu, chcel som tak zahrať pretože sme boli 3way.

Toto vysvetli, nerozumiem.

Co sa AI EV krivky tyka, tak sa pozri v tvojom blogu iba par postov dozadu, cele som to vysvetlil imo. Ta krivka je maximalne irelevantna. Hocikedy, ked mas pri all-in situacii inu equity ako 100%/0%, sa ti bude AI krivka odlisovat od winnings. To znamena, ze ak je pot 100$ a ty mas AA a super KK a idete AI, tak aj ked vyhras, tak tvoje winnings budu nad AI krivkou (pretoze ty vyhras iba nejakych 80% tych situcii, tak winnings budu 20% nad AI krivkou...). A teda AI krivka absolutne nezobrazuje, ci je dany move +EV alebo nie, pretoze my nehrame proti konkretnej ruke supera, ale proti celej range, a teda sa bezne stava. Predstav si, ze mas pri stole fishku so statmi 80/80 po 100 rukach. Vies, ze sa stackuje kadejako light, nerobi jej problem pushnut PF aj 98s. Teraz si ty najdes na ruke AKo a tesis sa, ako to tam poslete cele (tesis sa preto, lebo vies, ze bijes jeho range a urcite to bude +EV move). Situacia ide podla tvojich predstav, fishka raisne, ty 3betnes, fishka 4betne AI, ty dorovnas a fishka ukaze AA. V tomto momente ti AI krivka ide rapidne dole, lebo s AKo proti AA vyhras iba 6% casu. Bol teda tvoj move -EV? Urcite nie.

Tak sa pls prestan pozerat na AI krivku. Ano, niekedy ti EV krivka naznaci, ze sa ti dari viac, ako by sa malo, alebo naopak ze vyhravas v AI situaciach menej casto, ako obycajne. Tieto odchylky su bezne na malej vzorke, na vacsej vzorke sa to vacsinou vyrovnava (AI EV = cca winnings), aj ked to vobec nie je zarucene. Ale absolutne ani nahodou to nezobrazuje, ci je tvoj move +EV alebo nie ;)

Za tento príspevok od matiapag poďakovali :
Lucky566
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Lucky566 18 Jún 2011 18:23

matiapag napísal:
Lucky566 napísal:K tomu callu, chcel som tak zahrať pretože sme boli 3way.

Toto vysvetli, nerozumiem.

No tak keď sme v HU na flope, tak je menšia pravdepodobnosť že je ruka čo je lepšia. Keď sme 3way tak je viacej kariet ktoré ma porážajú preto to ešte nechcem na flope hrať o všetko. Snažil som sa o po kontrol. Ale stalo sa to čo som nechcel. Môj passívny prístup vyvolal agresiu od hráča na MP. Mal som takú predstavu že jeden môže mať set alebo top pár a druhý draw.

Okej už svoju EV krivku nespomeniem. ;)
Lucky566

Odoslaťod matiapag 18 Jún 2011 19:06

No to mas pravdu, ze ked je tam o jedneho hraca viac, tak o to vacsia je sanca, ze drzi cosi lepsie. Lenze ty si v konecnom dosledku aj tak dorovnal, cize si bol rozhodnuty to tam poslat a akurat si sa obral o value, ktoru si mohol ziskat (je tam tona veci, ktore oni len checknu back ked to checknes ty, no na druhej strane sa tej ruky nevzdaju, ak by si to betol). A co sa tyka toho, ze by si sa mal bat ich ruk - urcite nie v tomto pripade, ked tam mas take ovce. Ano, napr. su situacie, ked HU cbetujes flop 100% casu, no 3-way to iba checknes a give-upnes. Lenze tuto si tak neskutocne popredu voci obom tym range, ze az! A to, ze su tam dvaja, sposobi sice pokles tvojej equity vo vacsine pripadov, no na druhej strane ten pot je o 50% vacsi, ako keby si bol HU. Napriklad ak mas 75% equity v HU pote, kde je 8$ a "iba" 65% equity v pote, kde je 12$, tak si to skus sam zratat, co je pre teba vynosnejsie :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Lucky566 18 Jún 2011 20:18

Matiapag, ďakujem za rady. :gl:

V tejto hande mi ide o River bet. Chcel by som vedieť či som to nemal check-núť alebo ...

Party Poker $4.00 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 1346585
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $5.72 fish, 49/29
BTN: $4.00
SB: $4.52
Hero (BB): $4.00

Pre Flop: ($0.06) Hero is BB with A :club: T :club:
CO raises to $0.16, 2 folds, Hero calls $0.12 [

Flop: ($0.34) T :diamond: 7 :club: 3 :diamond: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.16, Hero raises to $0.48, CO calls $0.32 reraise for value, ochrana handy, súper mohol mať Flash draw ale aj middle pair a samozrejme aj T with worse kicker. Jeho bet-call vylučuje Over páry, či?

Turn: ($1.30) 8 :spade: (2 players)
Hero bets $0.93, CO calls $0.93 plán bol dostať čo najviac value od jeho handy

River: ($3.16) J :diamond: (2 players)
Hero bets $0.88, CO calls $0.88 Bet for thin value. Pretože súper mohol skompletizovať Flush ale stále tma bola možnosť že mal lower pair alebo lower kicker

Spoiler:
Final Pot: $4.92
CO shows T :spade: J :club:
Hero shows A :club: T :club:
CO wins $4.68
(Rake: $0.24)

Takže?
Lucky566

Odoslaťod matiapag 18 Jún 2011 20:35

Podla mna az prilis thin. Jednak dorazila ta FD, a jednak su na boarde 4 karty do postupky, takze ozaj moze mat velmi vela veci, ktore ta biju a hoci je pravda, ze zrejme takyto chalan zaplati aj tu horsiu desinu alebo nizsi par, velka cast jeho range ta tu uz bije, kedze takmer vsetky draws boli skompletovane.
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 18 Jún 2011 20:40

Zalezi na akej vzorke su tie staty. Myslim, ze handa je okej. Na turne by som kludne nalozil za 1,15. River si vyriesil super, podla mna staci kludne aj 0,5, splni to presne ten isty ucel. Kvoli vysledku sa netrap :)

matiapag napísal:...

Okej, ale co spravime ak betne? Ch/foldneme? Podla mna tam taky typek moze mat kludne A7, QT...necudoval by som sa ani tretiemu paru. Preto si myslim, ze bet/fold river je good.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 18 Jún 2011 21:00

Chlpo1989 napísal:Okej, ale co spravime ak betne? Ch/foldneme? Podla mna tam taky typek moze mat kludne A7, QT...necudoval by som sa ani tretiemu paru. Preto si myslim, ze bet/fold river je good.

A myslis, ze tie ruky on betne? Akoze aj podla mna tam ma on nejake ruky v tej range, ktore bijeme a s ktorymi on callne nas river bet, ale zasa je tam paradne vela veci, ktore biju nas a ktore on na tom riveri raisne (alebo by mal)..
Obrázok používateľa
matiapag

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!