30 BI je urcite v pohode. Ja nerozumiem tymto "30 je malo, treba 35" teoriam, pretoze snad nikto nikoho nenuti zostat na danych stakes aj pocas sick downswingu. Ano, 40 BI Ti prinesie mensiu sancu, ze bustnes, ale ak mas v plane po prehre napr. 10 BI si trochu oddychnut a presunut sa na nizsie stakes, aby si ziskal znova nejaku sebadoveru a s prehladom vybudoval bankroll, tak 30 BI samozrejme staci, pretoze stale mas dostatocny roll na nizsich stakes. Ja som prechadzal tiez s 30 BI pripraveny sa vratit a nebol problem

Co ja viem, tak NL50 bolo veru o nieco tazsie, ale v zasade neupravuj svoju hru. Urcite nepotrebujes blbnut so zaciatku s light 4betmi a 5betmi. Tieto high-variance tahy si nechaj na cas, kedy budes dostatocne poznat hracov a ich ranges a nebudes mat problem natlacit dnu preflop cely stack, ked budes mat pocit, ze je to +EV.
Kludne mozes prejst po 30K rukach, aj ked vypovednu hodnotu to mat nebude. Su ludia, ktori na kazdom stakes presviedcaju samych seba, ze su good a az potom idu hore a su ludia, ktori vyskocia vyssie hned ako maju na to roll. Ak mas chut hrat vyssie, tak to skus a ked sa nebude darit, tak sa vratis - easy.