Kaktus on holdem :-)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Kaktus on holdem :-)

Odoslaťod dzejkej 28 Jún 2010 10:32

Ak mas dobry pocit z Tvojej hry a nebudes pod tlakom, ze sa jedna o viac $$$, tak kludne prejdi. Len sa mozes stat, ze ak v priebehu mesiaca skocis z NL10 na NL50 a budes teda hrat s 5x takym stackom $$$ wise, tak nebudes hrat uvolnene a to moze negativne ovplyvnit aj Tvoj winrate.

30 BI je urcite v pohode. Ja nerozumiem tymto "30 je malo, treba 35" teoriam, pretoze snad nikto nikoho nenuti zostat na danych stakes aj pocas sick downswingu. Ano, 40 BI Ti prinesie mensiu sancu, ze bustnes, ale ak mas v plane po prehre napr. 10 BI si trochu oddychnut a presunut sa na nizsie stakes, aby si ziskal znova nejaku sebadoveru a s prehladom vybudoval bankroll, tak 30 BI samozrejme staci, pretoze stale mas dostatocny roll na nizsich stakes. Ja som prechadzal tiez s 30 BI pripraveny sa vratit a nebol problem :).

Co ja viem, tak NL50 bolo veru o nieco tazsie, ale v zasade neupravuj svoju hru. Urcite nepotrebujes blbnut so zaciatku s light 4betmi a 5betmi. Tieto high-variance tahy si nechaj na cas, kedy budes dostatocne poznat hracov a ich ranges a nebudes mat problem natlacit dnu preflop cely stack, ked budes mat pocit, ze je to +EV.

Kludne mozes prejst po 30K rukach, aj ked vypovednu hodnotu to mat nebude. Su ludia, ktori na kazdom stakes presviedcaju samych seba, ze su good a az potom idu hore a su ludia, ktori vyskocia vyssie hned ako maju na to roll. Ak mas chut hrat vyssie, tak to skus a ked sa nebude darit, tak sa vratis - easy.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali - 2:
Drobec37, mr_kaktus
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod mr_kaktus 28 Jún 2010 11:25

no co sa tyka penazi tak pri safe rolle som nemal problem brat to ako BB/BI. v zivote som este z herne necashoutoval a v dohladnej dobe sa ani nechystam cize pre mna to ako keby zatial nie su realne peniaze :) skor mam pred tou NL50 respekt z toho dovodu ze viem ze napr hraci ako TUKE, horsey, mino, komedia hravaju NL50 alebo relativne nedavno hravali a viem ze co sa tyka skillu tak sa s nimi nemozem ani zdaleka porovnavat. cize mam voci tomu urcity respekt ale na druhej strane by som sa uz chcel hrat s velkymi :D
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

Odoslaťod dzejkej 28 Jún 2010 11:47

mr_kaktus napísal:skor mam pred tou NL50 respekt z toho dovodu ze viem ze napr hraci ako TUKE, horsey, mino, komedia hravaju NL50 alebo relativne nedavno hravali a viem ze co sa tyka skillu tak sa s nimi nemozem ani zdaleka porovnavat

Tak zober si napr., ze mino_o preletel limitmi na NL50 ako saratica traviacim ustrojenstvom a je svetly priklad, ze sa to da.

A to, ze na NL50 hravaju dobri hraci, ktorych poznas, neznamena, ze 90% regov tam hra aj tak dost zle, takze no worries :).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
mr_kaktus
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Horsey7 28 Jún 2010 12:41

mr_kaktus napísal:skor mam pred tou NL50 respekt z toho dovodu ze viem ze napr hraci ako TUKE, horsey, mino, komedia hravaju NL50 alebo relativne nedavno hravali a viem ze co sa tyka skillu tak sa s nimi nemozem ani zdaleka porovnavat. cize mam voci tomu urcity respekt ale na druhej strane by som sa uz chcel hrat s velkymi :D

nemyslim, ze treba zazracny skill na nl50/nl100, ak beatujes a mas jasno v majorite spotoch na nl25 tak ocakavaj the same vyssie :)

a btw. dostat sa z nl2 na nl100 je viac o work ethic ako o mega skille..vid. moj letny grind 3k ruk/mes. 8-)

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
mr_kaktus
Obrázok používateľa
Horsey7

Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod mino_o 28 Jún 2010 13:18

No ja niesom NL50 reg :)
Mozem povedat ze asi viem porazit nl30 vpohode na LA.
Ale nl50 neviem beatnut, tak ze sa tam bez problemov udrzim. Tento mesiac vyzeralo, ze sa to konecne podari, ale potom prisla fish s 96/30 a vybrala vacsinu regov na nl50 LA 800+bb stacky na 2ch stoloch (mne osobne 7BI) neslo porazit kazdu ruku isiel allin a stale mal lepsie a ktomu jedna session s par setupmi a boom spat grindit :)
Mam tam odohranych uz dost ruk a som tam v minuse. Sice svoju hru nemenim vobec( aspon si myslim) , ale necitim sa tam zatial ako na nl30.
Co sa tyka prechodu tak som isiel nl6-10 januar, nl20-30 februar a od marca som zacal skusat nl50 nemal som uplne save roll (1200$) ale veril som si kedze nejak sa nebojim one prist :D Odvtedy sa potacam medzi nl30-50. Moja rada je urcite asi sa neponahlat, ked si spomeniem ako som hral predtym a ako napr teraz tak sa ani necudujem ze som to nedal. Kludne si mesiac este pofarmi nl25 naber sebadoveru a hlavne objem aby si na nl50 mal uz odohrane nejake tie ruky a stym aj skusenosti. Tiez som mal asi heater a rychlo prisiel k $$ a potom ta to len zbytocne zabrzdi a ked budes prehravat budes nervozny a to ovplyvni tvoju hru.
A prehry pridu mozes si verit ako chces, kazdy ma dni ked nevyhras nic, ked tento den pride na novom limite tak to zaboli a zanecha dosledky aj na hre z psychickej stranky( moja skusenost). Zas aj otom to je vediet sa stym vysporiadat.
Kedze doteraz ked sa nedarilo tak co 20$ pohoda. tam uz aspon podla mna su tie swingy prvy krat vacsie co sa money wise tyka.
Ja by som teraz nesiel tak rychlo na nl50 a radsej nabral skusenosti na nl20-30 kludne aj 2 mesiace navyse a potom isiel na nl50. Kedze nic som tym prechodom neziskal skor ma to pribrzdilo.

Za tento príspevok od mino_o poďakovali :
mr_kaktus
Obrázok používateľa
mino_o

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/28 krát

Odoslaťod dzejkej 28 Jún 2010 14:04

mino_o napísal:Ale nl50 neviem beatnut, tak ze sa tam bez problemov udrzim. Tento mesiac vyzeralo, ze sa to konecne podari, ale potom prisla fish s 96/30 a vybrala vacsinu regov na nl50 LA 800+bb stacky na 2ch stoloch (mne osobne 7BI) neslo porazit kazdu ruku isiel allin a stale mal lepsie a ktomu jedna session s par setupmi a boom spat grindit :)

Nevediet beatovat NL50 a nechat sa povysavat 96/30 fishkou su 2 rozdielne veci :). Mas pocit, ze je pre Teba NL50 o dost tazsie a mas s tym problemy alebo skor iba to, ze sa Ti nedari a si najma badbeatovany a setupovany? :)
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod mino_o 28 Jún 2010 14:18

No to prave neviem, asi kombinacia oboch. Piatkovy shot bola klasika trips vs trips s lepsim kickerom, AK v 3bet spote s TPTK vs set, runner runner flush vs moj straight a 2outer na zaver. Na druhu stranu su session ked si to prehram svojou zlou hrou takze, urcite to nieje len variacia a za svoje chyby si patricne zaplatim.
Hlavny rozdiel je aj v regularoch. Na nl30 su to vacsinou niti(15/18vpip) co si cakaju na svoje monstre, ktore im fish zaplati.
NL50 sa hra odost viac loose, uz sa dost 3betuje, barelluje a hlavne table dynamika je tam citit. Na nl30 si hraju vacisnou regovia stale svoje, natej 50tke ked niekto vela 3betuje tak uz su tam aj light 4bety by som povedal, vcelku BvB vojny kde sa aj stackuje light atd. Nieje to tam taky pure fisht hunt z mojho pohladu.
Obrázok používateľa
mino_o

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/28 krát

Odoslaťod mr_kaktus 28 Jún 2010 14:29

inac este otazka. je na NL50 treba uz aj zacat balancovat range, resp. je niekto kto si to uz zacina vsimat? minule som od twiceT z pokerstrategy odkukal bluff move c/c flop donkbet turn a zatial to u mna slavi uspech ale tuto line pouzivam vyslovene ako bluff. zatial si nerobim z toho tazku hlavu ze by si to niekto vsimol ale je mi jasne ze casom to budem musiet balancovat s valuebetmi. alebo mam s tym este cas na NL100+? :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod dzejkej 28 Jún 2010 14:40

mr_kaktus napísal:inac este otazka. je na NL50 treba uz aj zacat balancovat range, resp. je niekto kto si to uz zacina vsimat? minule som od twiceT z pokerstrategy odkukal bluff move c/c flop donkbet turn a zatial to u mna slavi uspech ale tuto line pouzivam vyslovene ako bluff. zatial si nerobim z toho tazku hlavu ze by si to niekto vsimol ale je mi jasne ze casom to budem musiet balancovat s valuebetmi. alebo mam s tym este cas na NL100+? :)

To je trosku zvlastna otazka. Nikto Ti predsa nemoze povedat, ze sa budes alebo nebudes stretavat s regmi, ktori si tieto veci vsimaju. Aj na NL25 a aj na NL10 mozes najst vsimavych regov a taktiez na NL100 mas hromadu autopilotujucich regov, ktorym to nezapne a zasadne si nepozeraju ruky a nepisu poznamky k hracom. Ked si sadnes k stolu a niekto Ti tu liniu prekukne, tak si to poznacis a adjustnes sa. Tu liniu nie je problem robit for value, ak Ti to niekto raisuje alebo Ta peeluje (mu donknes turn, on callne a check/shovnes river ;) ). Skocit na NL50 nie je ako vylet do pralesa, kedy musis mat uz vsetko dopredu premyslene, pripravene a pobalene a inak sa nevratis zivy :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod mr_kaktus 28 Jún 2010 14:42

no ok :) koncim so svojou paranoiov :D
Obrázok používateľa
mr_kaktus

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!