Komin blog
Re: Komin blog
no ale zabudol si mu tam dat rozne 2 pair kombinacie pripadne nejake combodraws, ci?
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
ale tak zase nie je to az taka fish co hra any two a nebude tam mat T5, T4 a maximalne tak 54 by mohol a ano kombo draw by mohol mat nieco ako 63dd a podobne, ale to mi vychadza, ze som stale minimalne tesny favorit.
- Kominak
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 36 krát/9 krát
dnes to za mna tahala red line Ludia callovali squezzy a zahadzovali pravidelne na flope, turne a podobne. Hral som sustredene a na dobrych stoloch. Cely cas som si predstavoval, ze jednotlive situacie vysvetlujem (nie imaginarnemu) kamaratovi co a preco robim a celkom ma to takto bavilo. Nedal som predflopom ani jeden light 3b, snazil som sa nevymyslat a hrat len for value a len tam, kde ta value bola.
SB: $7.43
BB: $14.76 69/15/1,9
Hero (UTG): $10.00
CO: $13.69 19/13/2,0
BTN: $10.34 32/15/1,9 / WTS 22 /3b 3,4
Pre Flop: ($0.15) Hero is UTG with Q A
Hero raises to $0.40, CO calls $0.40, BTN calls $0.40, 1 fold, BB calls $0.30
Flop: ($1.65) Q K T (4 players)
BB checks, Hero bets $1.00, CO folds, BTN calls $1, BB folds
chcem sa spytat ci je tu vhodny cbet v takomto multiway pote. Cbetol som preto, lebo stale je tam kopec horsich a nedokoncenych ruk, ktore budu platit a plus stale mame nejaku equity v podobe nejakych backdorov a SD. Ak by som to neurobil, nemusel by som vobec vediet proti comu stojim na dalsich streets.
Turn: ($3.65) 5 (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.90, Hero calls $1.90
River: ($7.45) 8 (2 players)
Hero checks, BTN checks
SB: $7.43
BB: $14.76 69/15/1,9
Hero (UTG): $10.00
CO: $13.69 19/13/2,0
BTN: $10.34 32/15/1,9 / WTS 22 /3b 3,4
Pre Flop: ($0.15) Hero is UTG with Q A
Hero raises to $0.40, CO calls $0.40, BTN calls $0.40, 1 fold, BB calls $0.30
Flop: ($1.65) Q K T (4 players)
BB checks, Hero bets $1.00, CO folds, BTN calls $1, BB folds
chcem sa spytat ci je tu vhodny cbet v takomto multiway pote. Cbetol som preto, lebo stale je tam kopec horsich a nedokoncenych ruk, ktore budu platit a plus stale mame nejaku equity v podobe nejakych backdorov a SD. Ak by som to neurobil, nemusel by som vobec vediet proti comu stojim na dalsich streets.
Turn: ($3.65) 5 (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.90, Hero calls $1.90
River: ($7.45) 8 (2 players)
Hero checks, BTN checks
- Kominak
za jeden zo svojich najvacsich leakov povazujem, ze casto neviem urcit superovu range dostatocne dobre a nie som si isty potom svojim rohodnutim.
Mam tu dva priklady:
BTN: $3.74
SB: $11.15
BB: $2.14
UTG: $5.63 18/15/2.2 / cbet 63-33-0 / WTS 26 / 3b 4,9 / 502 ruk
Hero (CO): $4.46
Pre Flop: ($0.06) Hero is CO with 3 3
UTG raises to $0.16, Hero calls $0.16, 3 folds
Flop: ($0.38) 3 Q 5 (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.28, UTG raises to $0.56, Hero raises to $1.60, UTG folds
Na flope som sa obaval, ze stojim proti lepsiemu setu, alebo kompletnej farbe uz. Po zamysleni sa ale set sa asi da vylucit, lebo by betoval for value a for protection. Co ale moze na takomto flope kompetentny hrac check raisovat? Vychadza mi to, ze bud to skusa s nejakym Qx, alebo ma uz nejaku silnu farbu alebo snad nejake AhQ, KhQ. Aku range by ste mu urcili vy?
dalsia situacia:
BB: $6.34 51/17
UTG: $10.81
Hero (CO): $13.82
BTN: $10.84 19/13/7,0 / 3b 0 / ftcb 0 / raise to cbet 100 (2) / WTS 15 / 55 ruk
SB: $10.73
Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with K A
1 fold, Hero raises to $0.40, BTN calls $0.40, 1 fold, BB calls $0.30
Flop: ($1.25) 4 K 9 (3 players)
BB checks, Hero bets $0.80, BTN raises to $2, BB folds, Hero calls $1.20
teraz ked som sa zamyslel nad jeho statmi tak bude tam mat Kx, flush draw pravdepodobne a zopar vyssich pp`s - s tym som sa uz stretol, ze callne niekto a potom aj pri overkarte na flope pozera len na svoje karty a raisuje a cbetuje turn. mal som poznamku, ze raisuje na set na flope. rozmyslal som, ci to bude robit v FD, ak ma za sebou dobru fishku. Dost casto tam zda sa bude mat aj air.
Turn: ($5.25) J (2 players)
Hero checks, BTN bets $3.60, Hero raises to $11.42, BTN folds
nakoniec som to pushol, a cakal som call od FD a horsich K, ekvita by mala byt na mojej strane si myslim. Ta vzorka ruk je dost mala na celkove posudenie asi, ale tak aku range davate superovi na flope a aku na turne?
dakujem
Mam tu dva priklady:
BTN: $3.74
SB: $11.15
BB: $2.14
UTG: $5.63 18/15/2.2 / cbet 63-33-0 / WTS 26 / 3b 4,9 / 502 ruk
Hero (CO): $4.46
Pre Flop: ($0.06) Hero is CO with 3 3
UTG raises to $0.16, Hero calls $0.16, 3 folds
Flop: ($0.38) 3 Q 5 (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.28, UTG raises to $0.56, Hero raises to $1.60, UTG folds
Na flope som sa obaval, ze stojim proti lepsiemu setu, alebo kompletnej farbe uz. Po zamysleni sa ale set sa asi da vylucit, lebo by betoval for value a for protection. Co ale moze na takomto flope kompetentny hrac check raisovat? Vychadza mi to, ze bud to skusa s nejakym Qx, alebo ma uz nejaku silnu farbu alebo snad nejake AhQ, KhQ. Aku range by ste mu urcili vy?
dalsia situacia:
BB: $6.34 51/17
UTG: $10.81
Hero (CO): $13.82
BTN: $10.84 19/13/7,0 / 3b 0 / ftcb 0 / raise to cbet 100 (2) / WTS 15 / 55 ruk
SB: $10.73
Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with K A
1 fold, Hero raises to $0.40, BTN calls $0.40, 1 fold, BB calls $0.30
Flop: ($1.25) 4 K 9 (3 players)
BB checks, Hero bets $0.80, BTN raises to $2, BB folds, Hero calls $1.20
teraz ked som sa zamyslel nad jeho statmi tak bude tam mat Kx, flush draw pravdepodobne a zopar vyssich pp`s - s tym som sa uz stretol, ze callne niekto a potom aj pri overkarte na flope pozera len na svoje karty a raisuje a cbetuje turn. mal som poznamku, ze raisuje na set na flope. rozmyslal som, ci to bude robit v FD, ak ma za sebou dobru fishku. Dost casto tam zda sa bude mat aj air.
Turn: ($5.25) J (2 players)
Hero checks, BTN bets $3.60, Hero raises to $11.42, BTN folds
nakoniec som to pushol, a cakal som call od FD a horsich K, ekvita by mala byt na mojej strane si myslim. Ta vzorka ruk je dost mala na celkove posudenie asi, ale tak aku range davate superovi na flope a aku na turne?
dakujem
- Kominak
h1:
c/r od pf raisera je malo pouzivany move a oplati sa zbystriet, necakam ze to tam robi so setmi, mozno haluzi komplet flush(ale aj to je divne), pripadne nejake Ax..Inu moznost ako raisnut ho tam spat imo nemas nakolko mu free karty davat nechces a moze sice vymyslat pure bluff ale hralo by sa ti to zrejme dost meh
h2:
par problemov na zamyslenie
si OOP
ak flatnes tak flush nechces vidiet a stale si OOP
btn tam flatuje IP a ten board ho moze dost triafat co sa drawov tyka, neviem ci tam bude raisovat nejake slabsie Kx-imo to moze IP skor flatovat a drzat fishku v pote(kedze ty tam do dvoch air asi nebetujes), rovnako tak cisty air tam mat bude asi len tazko imo (kvoli fishke v pote-casto calluje).
takze to tam robi asi so setmi a s draws (nieco ako over+fdraw, GS+fdraw)
problem uvahy na turne je imo, ze vela horsich Kx sa ti tam nestackne-nakolko to je nejake KQ(ktore tam imo zdaleka nemusi raisovat) a KT-to uz je dost low a nekoresponduje to velmi s flop raisom, ci?KJ ta uz bije..
suma sumarum je mozne ze si trafil prave tu semi bluffing cast range-ono to J completuje aj nejaku tu str8 draw, nechal si ho zahrat aggro a pobral dead moneyz..
\otazka je ci to je okej move na tejto karte, aky mas plan na flush kartach a aky na uplnych tehlach, ak betuje?
navyse btn je pomerne nitka ako tak pozeram, necakam od neho nejake take pozicne kreativne moves s draws az tak casto, takze nie som si isty ako na tom si s tou equity hmm:)
c/r od pf raisera je malo pouzivany move a oplati sa zbystriet, necakam ze to tam robi so setmi, mozno haluzi komplet flush(ale aj to je divne), pripadne nejake Ax..Inu moznost ako raisnut ho tam spat imo nemas nakolko mu free karty davat nechces a moze sice vymyslat pure bluff ale hralo by sa ti to zrejme dost meh
h2:
par problemov na zamyslenie
si OOP
ak flatnes tak flush nechces vidiet a stale si OOP
btn tam flatuje IP a ten board ho moze dost triafat co sa drawov tyka, neviem ci tam bude raisovat nejake slabsie Kx-imo to moze IP skor flatovat a drzat fishku v pote(kedze ty tam do dvoch air asi nebetujes), rovnako tak cisty air tam mat bude asi len tazko imo (kvoli fishke v pote-casto calluje).
takze to tam robi asi so setmi a s draws (nieco ako over+fdraw, GS+fdraw)
problem uvahy na turne je imo, ze vela horsich Kx sa ti tam nestackne-nakolko to je nejake KQ(ktore tam imo zdaleka nemusi raisovat) a KT-to uz je dost low a nekoresponduje to velmi s flop raisom, ci?KJ ta uz bije..
suma sumarum je mozne ze si trafil prave tu semi bluffing cast range-ono to J completuje aj nejaku tu str8 draw, nechal si ho zahrat aggro a pobral dead moneyz..
\otazka je ci to je okej move na tejto karte, aky mas plan na flush kartach a aky na uplnych tehlach, ak betuje?
navyse btn je pomerne nitka ako tak pozeram, necakam od neho nejake take pozicne kreativne moves s draws az tak casto, takze nie som si isty ako na tom si s tou equity hmm:)
-
tucniak napísal:.....
Diky, presne od teba som si predstavoval koment
h2: Na tom turne si ja este viem predstavit stack od neho s KQ, s KT je to uz horsie a mas pravdu, ten J jeho range moze velmi dobre triafat. Na flush kartach by som asi zahodil a uznavam, ze ten shove by bol lepsi na vacsej tehle ako bol J. Asi som sa naozaj trafil do nejakej FD+GS range a predpokladam, ze ten J mu mohol dat par.
do poker stove som mu dal takyto range: 99,44,KQs,QTs+,JTs,KQo na flope a mam 58:42 cca. S tym istym rangom som uz ale na turne pozadu 45:55. Z toho mi vyplyva, ze najlepsi move by bol stack off na flope alebo push na trochu vhodnejsom turne.
Ako by si to teda zahral ty?
- Kominak
niekde som tu prave pisal o tom tvoreni modelu, tazko to zavisi na tom co do neho das a na stole si s nim sedel predsa len ty-neda sa vsetko popisat v cislach a statoch.
kazdopadne ak si myslim ze tam vie raisovat tie draws a ma ich dost tak to s nim rad poslem na flope, ak je to nejaka nitka (haha:) ) tak sme na tom celkom biedne.
da sa to asi aj callnut OOP ale chce to plan, na akych kartach chcem dalej pokracovat (ale asi skor c-c, on zrejme casto neda treti barrel s airom hm..)
vzhladom na to ze je btn a moze to tam mat sirsie a moze mat aj nejake to KQ asi by som to riesil na flope(teoreticky):D
este edit: na turne si na tom horsie podla zadanych rangov ale zase mas v pote viac 'dead' money takze tvoj shove moze byt EV+ za istych okolnosti..
sorry ze ti neviem dat konkretnu odpoved ale ja tiez len uvazujem, ako by som nejak uvazoval, keby to hram
kazdopadne ak si myslim ze tam vie raisovat tie draws a ma ich dost tak to s nim rad poslem na flope, ak je to nejaka nitka (haha:) ) tak sme na tom celkom biedne.
da sa to asi aj callnut OOP ale chce to plan, na akych kartach chcem dalej pokracovat (ale asi skor c-c, on zrejme casto neda treti barrel s airom hm..)
vzhladom na to ze je btn a moze to tam mat sirsie a moze mat aj nejake to KQ asi by som to riesil na flope(teoreticky):D
este edit: na turne si na tom horsie podla zadanych rangov ale zase mas v pote viac 'dead' money takze tvoj shove moze byt EV+ za istych okolnosti..
sorry ze ti neviem dat konkretnu odpoved ale ja tiez len uvazujem, ako by som nejak uvazoval, keby to hram
-
kustik hot run ma dneska pochytil. To su tri session spojene dokopy Stale som tento mesiac 8BI pod EV takze uz bolo na case. Keep it cumming
- Kominak
najprv jedna lahodka s dvoma rybkami:
BB: $9.90
UTG: $10.26
CO: $39.49
Hero (BTN): $12.02
SB: $10.05
Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with T 9
1 fold, CO raises to $0.50, Hero calls $0.50, 1 fold, BB calls $0.40
Flop: ($1.55) 8 5 J (3 players)
BB checks, CO checks, Hero bets $0.90, BB calls $0.90, CO calls $0.90
Turn: ($4.25) Q (3 players)
BB bets $0.50, CO calls $0.50, Hero raises to $3.40, BB calls $2.90, CO raises to $9.90, Hero calls $6.50, BB calls $5.10 all in
River: ($32.55) K (3 players - 1 is all in)
CO bets $8.10, Hero calls $0.72 all in
Final Pot: $33.99
BB mucks A 3
CO shows A 4
Hero shows T 9
Hero wins $4.22
CO wins $7.38
Hero wins $27.98
(Rake: $-5.59)
a teraz ta tahsia cast:
mam tu jeden tazky spot, ktory sa odohral na anonymnom stole, takze neviem povedat uplne presne staty iba viem, ze UTG hral asi 32/15 a MP 17/11. Kedze je v pote dost vela dead money tak raisujem a dostavam push od coldcallera. Tazko povedat, ci mu mam dat do range AA, KK lebo to by raisoval asi pred flopom, aj ked sam to velmi casto nerobim ak otvara niekto na UTG a ja som MP. Kazdopadne jeho range je dost silna Do pokerstove som mu dal QQ+, AK a vyslo mi ak som to dobre spocital, ze je to jednoznacne +EV spot na call. Ak mu dam iba QQ+, AKs, stale je to +EV, este aj ak mu dam KK+,AKs tak je to +EV vraj.
Problem mam ale s UTG raiserom ktory calluje moj squeez a som s nim 250 BB deep. Jeho call bude najskor znamenat nejaky silnejsi pocket pair, nieco ako 99-JJ, ktoreho sa nechce zbavit pred flopom. Neviem, ale ako to mam zahrat po tom pushi, ci som mal dat all in alebo call. Trochu ma desilo, ze mame take velke stacky. Fakt zapeklita situacia. Mate nejake napady ako sa na to divat?
BB: $6.22
UTG: $31.55
MP: $9.49
CO: $8.88
BTN: $5.70
Hero (SB): $28.19
Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with A K
UTG raises to $0.30, MP calls $0.30, CO calls $0.30, BTN calls $0.30, Hero raises to $1.75, 1 fold, UTG calls $1.45, MP raises to $9.49, 2 folds, Hero calls $7.74, 1 fold
Flop: ($21.43) 4 9 6 (2 players)
Turn: ($21.43) 8 (2 players)
River: ($21.43) 7 (2 players)
BB: $9.90
UTG: $10.26
CO: $39.49
Hero (BTN): $12.02
SB: $10.05
Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with T 9
1 fold, CO raises to $0.50, Hero calls $0.50, 1 fold, BB calls $0.40
Flop: ($1.55) 8 5 J (3 players)
BB checks, CO checks, Hero bets $0.90, BB calls $0.90, CO calls $0.90
Turn: ($4.25) Q (3 players)
BB bets $0.50, CO calls $0.50, Hero raises to $3.40, BB calls $2.90, CO raises to $9.90, Hero calls $6.50, BB calls $5.10 all in
River: ($32.55) K (3 players - 1 is all in)
CO bets $8.10, Hero calls $0.72 all in
Final Pot: $33.99
BB mucks A 3
CO shows A 4
Hero shows T 9
Hero wins $4.22
CO wins $7.38
Hero wins $27.98
(Rake: $-5.59)
a teraz ta tahsia cast:
mam tu jeden tazky spot, ktory sa odohral na anonymnom stole, takze neviem povedat uplne presne staty iba viem, ze UTG hral asi 32/15 a MP 17/11. Kedze je v pote dost vela dead money tak raisujem a dostavam push od coldcallera. Tazko povedat, ci mu mam dat do range AA, KK lebo to by raisoval asi pred flopom, aj ked sam to velmi casto nerobim ak otvara niekto na UTG a ja som MP. Kazdopadne jeho range je dost silna Do pokerstove som mu dal QQ+, AK a vyslo mi ak som to dobre spocital, ze je to jednoznacne +EV spot na call. Ak mu dam iba QQ+, AKs, stale je to +EV, este aj ak mu dam KK+,AKs tak je to +EV vraj.
Problem mam ale s UTG raiserom ktory calluje moj squeez a som s nim 250 BB deep. Jeho call bude najskor znamenat nejaky silnejsi pocket pair, nieco ako 99-JJ, ktoreho sa nechce zbavit pred flopom. Neviem, ale ako to mam zahrat po tom pushi, ci som mal dat all in alebo call. Trochu ma desilo, ze mame take velke stacky. Fakt zapeklita situacia. Mate nejake napady ako sa na to divat?
BB: $6.22
UTG: $31.55
MP: $9.49
CO: $8.88
BTN: $5.70
Hero (SB): $28.19
Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with A K
UTG raises to $0.30, MP calls $0.30, CO calls $0.30, BTN calls $0.30, Hero raises to $1.75, 1 fold, UTG calls $1.45, MP raises to $9.49, 2 folds, Hero calls $7.74, 1 fold
Flop: ($21.43) 4 9 6 (2 players)
Turn: ($21.43) 8 (2 players)
River: ($21.43) 7 (2 players)
- Kominak
JANUÁR
Tak januar mam za sebou a musim povedat, ze na mna to je dost spokojnost. Je to moj nauspesnejsi mesiac od kedy hram. Zacalo to celkom peknym runom, ale potom ma chytil neprijemny downswing kde sa mi kazdym dnom zvacsoval rozdiel medzi All in krivkou. Viem, ze som tu vyplakaval casto zbytocne, za co sa ospravedlnujem, ale aj od toho je mat blog, aby sa mohol clovek v zlom obdobi komu vyplakat no nie? Casto po neuspesnej session som sa siel prejst a rozmyslal som nad tym, robil som session review a snazil som sa dalej hrat tak ako mam a nepodliehat tiltu, co sa mi v zavere mesiaca aj celkom dobre darilo. Stale je vsak na com pracovat. V polke mesiaca som si zobrazil uspesnost mojich ruk a absolutne suverenne viedlo ako najhorsia kombinacia AA Spravil som hand review aj sweetku s Chlpom, za co mu dakujem a len sme sa na tom smiali co mi variacia robila s danou rukou. Nakoniec sa AA prepracovalo na 4. miesto v najlepsom profite, za co mu tiez dakujem Momentalne mam uz tesne pod 25 BI na nl20 a uz si zapinam obcas nejake dobre stoly a zatial to tam vyzera dost stavnato. Dosiahol som prvy krat aj Gold status, za co mam additional cash bonus vo vyske 16 percent. Dal som si inak tento rok plan, ze by som chcel mat zarobok do konca roka 2000€ z pokru tak uvidim ci sa mi to podari. Stvrtinu uz mam
winnings: 158 €
rakeback: cca 100 €
Celkom: +258 €
Dnes som to inak pekne zakoncil. Posledna handa na nl20. Ja flopnuty poker s 33 a fish na rivri flush
GL to all
Tak januar mam za sebou a musim povedat, ze na mna to je dost spokojnost. Je to moj nauspesnejsi mesiac od kedy hram. Zacalo to celkom peknym runom, ale potom ma chytil neprijemny downswing kde sa mi kazdym dnom zvacsoval rozdiel medzi All in krivkou. Viem, ze som tu vyplakaval casto zbytocne, za co sa ospravedlnujem, ale aj od toho je mat blog, aby sa mohol clovek v zlom obdobi komu vyplakat no nie? Casto po neuspesnej session som sa siel prejst a rozmyslal som nad tym, robil som session review a snazil som sa dalej hrat tak ako mam a nepodliehat tiltu, co sa mi v zavere mesiaca aj celkom dobre darilo. Stale je vsak na com pracovat. V polke mesiaca som si zobrazil uspesnost mojich ruk a absolutne suverenne viedlo ako najhorsia kombinacia AA Spravil som hand review aj sweetku s Chlpom, za co mu dakujem a len sme sa na tom smiali co mi variacia robila s danou rukou. Nakoniec sa AA prepracovalo na 4. miesto v najlepsom profite, za co mu tiez dakujem Momentalne mam uz tesne pod 25 BI na nl20 a uz si zapinam obcas nejake dobre stoly a zatial to tam vyzera dost stavnato. Dosiahol som prvy krat aj Gold status, za co mam additional cash bonus vo vyske 16 percent. Dal som si inak tento rok plan, ze by som chcel mat zarobok do konca roka 2000€ z pokru tak uvidim ci sa mi to podari. Stvrtinu uz mam
winnings: 158 €
rakeback: cca 100 €
Celkom: +258 €
Dnes som to inak pekne zakoncil. Posledna handa na nl20. Ja flopnuty poker s 33 a fish na rivri flush
GL to all
- Kominak
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 22 hostí.