Komin blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Komin blog

Odoslaťod dzejkej 04 Júl 2011 20:15

No len je rozdiel 500 ruk a 10K ruk :).

Moj prvy postreh by bol, ze ak mas za 3 dni 10K ruk, tak sa zamysli, ci nehras prilis vela stolov a hras weak-tight autopilot (ten graf tak vyzera) alebo hras velmi dlhe session, si unaveny a nie su to uz uzasne vykony.

Skus na chvilu hrat 4-5 stolov a kazdu hodinku si sitoutnut, dat si aspon 5-10 (20, 30, ..) minut pauzu a potom pokracovat s cistejsou hlavou.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Kominak 05 Júl 2011 14:18

stoly hram 5-6 vacsinou, ale skusim ich znizit na 4 aby som hral menej autopilotne, samotny autopilot sa mi zapina pri siestich stoloch si myslim. Skusim hrat aj kratsie session teda ako to pojde a po nejakom zaujmavom profite to vypinat na nejaky cas. Diky za rady
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

Odoslaťod Kominak 16 Júl 2011 12:22

Vcera som zasiel do Benluxu na studentsky 3e rebuy turnaj. Viem, ze to ani nie je poker poriadne, ale su tam prijemni ludia a je tam sranda. Hralo nas asi 23. Prisiel som hodinu po zaciatku, prve tri rebuyove levely 30 minutove, starting stack 2000. Kratko po usadeni sa stacknem na UTG AJs proti 77, na flope dostavam FD, turn 7, river blank a davam rebuy. V rebuy faze zahram este jednu zaujmavu ruku a to 3b all in s KK, dostavam dva krat call od AQ a nejakeho Ax a ustojim. Este v rebuy faze potom vypadava hlavna hviezda Jan Bendik :) Po rebuy faze si davam addon a mam asi 12 000 pri blindoch 200/400. Problem vidim po mojej lavici, kde je cez 50 000ova fishka, ktora callne uplne vsetko. Pri 200/400 raisujem na 1000 z HJ asi QTo, krupier to ale nepocuje a povazuje to za call, naco BTN izoluje dvoch na 1200. Keby som regularne raisol, a on by ma 3betol tak to zlozim, lebo jemu som daval kredit, takto mi ostavalo 200 na dorovnanie plus ta big fish isla s nami takze call. Flop baller a.k.a AKJ, btn cbet, ja raise, stackli sme sa - on AA, ja straight. Turn J :bad: a padam na 2500 chipov, teda 3xBB :D Šomrem ako stale v rozhodujucej chvili nemam stastie ked sa mozem uz nachipovat, ale skusam to hrat dalej. Najprv pushnem 77, dostava call od big fish s 84s a ustojim, hned ruku nato pushujem zase 77, dostavam call od big fish so 77 a splitujem, potom pushujem 33, dostavam call od big fish asi s J7 alebo takym niecim a ustojim, Potom push s QQ, dostavam call od big fish s TT a ustojim 8-) To uz mam celkom hratelny stack. Potom prva handa po breaku a posledna pred final table otvaram KQo na CO, big fish rychlo prisada a calluje bez toho aby sa pozrel na karty. Flop 44J viem ze je jasny cbet, ale nechcel som sa odhadzat a nechcel som aby na mna robil nejake moves, tak check - check, turn 4 check - check, river 8 check - on bet 6000 (asi pot size bet), pytam sa ci si pozrel karty bo nie som si isty, on ze asi hej, ale tak bol som rozhodnuty callnut, takze call, on insta muck, ja ukazujem K high a kedze mam asi tight image kamos vedla nechape :) Presuvame sa na final table. Mam asi 24 000. Hned prva handa, UTG open all in nieco menej ako ja, ja na UTG + 1 all in, este jeden call. QQ proti AK a AQ ustojim a triple up :) Potom vacsinu casu betonujem, a cakam ze sa trochu preriedi pole, kde bolo kopec shortstackov. Ulohy vyhadzovaca sa chopil jeden miesty hrac, ktory zacal raisovat kazdu jednu ruku a vacsinou vsetkych vytlacil cbetmi alebo dorovnaval all iny s totalnymi trashmi a vsetko uflipoval. Asi v 7 handed si to opat otvoril, dostal 3b all in, dalsi call od short betonara a dorovnava all in so 72o proti AJ a QQ. Board 2xxx2 a dva krat sit open. Potom ho restealujem z blindov s KJo naco zahadzuje a trochu sa zacne krotit. S bliziacimi troma platenymi miestami zacali hrat vsetci dost weak co som zacal vyuzivat ja, a zacal som tlacit na vsetky strany a vo stvorici som vybudoval masivny stack ked bola u mna asi polovica vsetkych chipov. Typci si to veselo limpovali, completovali ma,ziadny 3bet maximalne call, co som pobral cbetom vacsinou. Nakoniec som siel do headsupu s priblizne rovnakym stackom ako dotycny vyhadzovac. Po kratkej chvili mam nejake K6o na flope 44Q sa ho snazim vytlacit z jeho cbetu allinom, calluje s AA a som vybaveny. Druhe miesto a masivnych 55 eur. Sice malo, ale za tu srandu to stalo.
Naposledy upravil Kominak dňa 17 Júl 2011 08:15, celkovo upravené 2 krát.

Za tento príspevok od Kominak poďakovali :
haman
Kominak

Odoslaťod haman 16 Júl 2011 19:17

Kominak napísal:Pri 400/800 raisujem na 1000 z HJ asi QTo, krupier to ale nepocuje a povazuje to za call, naco BTN izoluje dvoch na 1200. Keby som regularne raisol, a on by ma 3betol tak to zlozim, lebo jemu som daval kredit, takto mi ostavalo 200 na dorovnanie

:wizdo:
Kominak napísal:Flop 44J viem ze je jasny cbet, ale nechcel som sa odhadzat a nechcel som aby na mna robil nejake moves, tak check - check, turn 4 check - check, river 8 check - on bet 6000 (asi pot size bet), pytam sa ci si pozrel karty bo nie som si isty, on ze asi hej, ale tak bol som rozhodnuty callnut, takze call, on insta muck, ja ukazujem K high a kedze mam asi tight image kamos vedla nechape :)

pekne! toto aj ja chcem niekedy dokazat.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod Kominak 17 Júl 2011 08:20

haman napísal:
Kominak napísal:Pri 400/800 raisujem na 1000 z HJ asi QTo, krupier to ale nepocuje a povazuje to za call, naco BTN izoluje dvoch na 1200. Keby som regularne raisol, a on by ma 3betol tak to zlozim, lebo jemu som daval kredit, takto mi ostavalo 200 na dorovnanie

diky, uz som to opravil :)
Kominak

Odoslaťod Kominak 19 Júl 2011 11:03

caute, mam tu nejake handy, ktorymi si nie som isty.

prva situacia, je typek, na ktoreho mam poziciu na viacerych stoloch a stale mu robim zle, ma velky cbet na vsetkych streets a tak ho stale calldownujem, raisujem a podobne, teda mozme ocakavat, ze uz mu to zacina liezt na nervy. Mojmu imageu sa ten flop hodi a teda na turne ked ma raisne mozem sa stackovat a aj ten cbet bol dobry? alebo by ste to hrali inak?

UTG: $21.67
CO: $20.00
BTN: $36.62 inak hraje 23/21/ AF 4,7 / cbet 80 - 63 - 67
Hero (SB): $28.13
BB: $6.92

Pre Flop: ($0.30) Hero is SB with 6 :diamond: 6 :spade:
2 folds, BTN raises to $0.60, Hero calls $0.50, 1 fold

Flop: ($1.40) 5 :club: 6 :club: 8 :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.00, Hero raises to $3.20, BTN calls $2.20

Turn: ($7.80) A :club: (2 players)
Hero bets $4.20, BTN raises to $11, Hero raises to $24.23, BTN calls $13.23

River: ($56.26) 7 :diamond: (2 players)

- Potom ak ma fishka na 100 rukach asi 13 percent 3b je to fajn sa s nou stacknut s AQs, alebo radsej fold preflop na 3b? Ja som sa stackol.

- a potom tato situacia kde som bol proti dvom fishkam sa da zahrat na rivri inak ked prisla flushova karta a on ma 8 behind? fish je 61/12 / fold to cbet 25

BTN: $23.18
SB: $20.10
BB: $10.52
UTG: $27.46
Hero (MP): $31.96
CO: $14.20

Pre Flop: ($0.30) Hero is MP with T :spade: A :club:
1 fold, Hero raises to $0.80, CO calls $0.80, 2 folds, BB calls $0.60

Flop: ($2.50) 2 :diamond: Q :spade: J :spade: (3 players)
BB bets $0.20, Hero raises to $1.40, CO calls $1.40, BB calls $1.20

Turn: ($6.70) K :club: (3 players)
BB bets $0.20, Hero raises to $4, CO calls $4, BB folds

River: ($14.90) 5 :spade: (2 players)
Hero bets $14.20, CO calls $8 all in
Kominak

Odoslaťod dzejkej 19 Júl 2011 11:29

K tomu 3bet 13% za 100 ruk. Hint: Pozri sa, kolkokrat to vlastne 3betol a porozmyslaj, ci to ma vypovednu hodnotu. PFR (a ready, ofc) su na tej vzorke podstatne dolezitejsie. Tiez 3bet sizing, Tvoja pozicia, atd. Moc vela info si sem nedal.

K poslednej ruke - urcite river bet >>>> river check/call. Dostanes value z hromady horsich ruk.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Kominak 19 Júl 2011 11:49

dzejkej napísal:K tomu 3bet 13% za 100 ruk. Hint: Pozri sa, kolkokrat to vlastne 3betol a porozmyslaj, ci to ma vypovednu hodnotu. PFR (a ready, ofc) su na tej vzorke podstatne dolezitejsie. Tiez 3bet sizing, Tvoja pozicia, atd. Moc vela info si sem nedal.

K poslednej ruke - urcite river bet >>>> river check/call. Dostanes value z hromady horsich ruk.

hej no k tej 3bet ruke pozrel som na to a zistil som, ze to bola blbost. Mal som pocit, ze to robi castejsie, ale robil to hlavne z blindov a daval standardny sizing vacsinou teda nie nejaky minraise alebo co a nie tak casto ako som si myslel.

K tej prvej ruke mi nemas co poradit?

Diky
Kominak

Odoslaťod dzejkej 19 Júl 2011 12:04

Kominak napísal:hej no k tej 3bet ruke pozrel som na to a zistil som, ze to bola blbost. Mal som pocit, ze to robi castejsie, ale robil to hlavne z blindov a daval standardny sizing vacsinou teda nie nejaky minraise alebo co a nie tak casto ako som si myslel.

Mna by zaujimalo, co si mam predstavovat pod "robil to hlavne" a "vacsinou", kedze pri tej vzorke ruk a 3bet % nemohol 3betovat zrovna casto :).

K tej prvej ruke: Tak ty musis vediet, aku mate dynamiku a coho je podla Teba schopny. Ale taky default: Vela silnych ruk ide na flope do AI a teda jeho callovaci range pozostava z draws a weak-ish ruk na tomto boarde (pary). Na tom turne vela jeho weak ruk foldne a pokracuju hitnute draws. Vela dobrych OVP + FD tam asi nema, kedze ak blbnete, tak na flope asi callovat KcKx alebo QcQx 100% casu nebude. Cize ta turn karta sucks, pretoze bud hitol a si pozadu alebo si popredu a on nebude moc pokracovat. Cize tam dava zmysel check s planom callnut a check/shovnut, ak sa board sparuje a ak sa board nesparuje, tak check/fold, pokial nie je na riveri prilis blaznivy a nema tendenciu obracat vsetko mozne na bluff :). Moc sa mi ale nepaci ten bet/3bet turnu. Ocakavas, ze v tom spote ma snad dostatok horsich ruk, ktore sa Ti tam stacknu? Podla mna je jeho raisovacia range strasne flush heavy a cakat, ze tam ma dost casto semibluff, co callne shove je uberoptimisticke :).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
Kominak
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Kominak 22 Júl 2011 21:56

ked sa break even hunting zmeni za par sekund na nocnu moru :) (nl10)
Prílohy
dnes.png
dnes.png (40.53 ) Zobrazená 2740 krát
Kominak

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 23 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!