lovec velryb (teh yegon blog)
Re: lovec velryb (teh yegon blog)
hmm ked som sa tak pozeral na ten graf tak ma napadlo ze preco vlastne pouzivame v Hem EV hodnotu na takych malych vzorkach?
hem/pt3 atd pouziva klasicky vypocet z 54 kariet kedy nevie ktore outy boli zive a ktore nie .. pre priklad hem vypocita ze mate 40% ale keby vidime vsetky karty superov tak toto cislo moze byt napr 25% ... a to drasticky meni vyvoj grafu na vzorke napr 5k ruk ... resp jedna/dve ruky mozu celu session posunut do minusu...
to cele by malo zmysel pri vzorke dajme tomu 500k-1m+ ruk ... urcite nie jedna session ..
o cash game neviem nic ale myslim ze by ti dost pomoholo keby ju proste vypnes a sustredis sa na ine dvolezitejsie veci v hre... zbytocne to rozptyluje a nema ten udaj ziadnu preukazatelnu hodnotu v tychto podmienkach...
len taky postreh, inak
edit: 52kariet sry
hem/pt3 atd pouziva klasicky vypocet z 54 kariet kedy nevie ktore outy boli zive a ktore nie .. pre priklad hem vypocita ze mate 40% ale keby vidime vsetky karty superov tak toto cislo moze byt napr 25% ... a to drasticky meni vyvoj grafu na vzorke napr 5k ruk ... resp jedna/dve ruky mozu celu session posunut do minusu...
to cele by malo zmysel pri vzorke dajme tomu 500k-1m+ ruk ... urcite nie jedna session ..
o cash game neviem nic ale myslim ze by ti dost pomoholo keby ju proste vypnes a sustredis sa na ine dvolezitejsie veci v hre... zbytocne to rozptyluje a nema ten udaj ziadnu preukazatelnu hodnotu v tychto podmienkach...
len taky postreh, inak
edit: 52kariet sry
Naposledy upravil MiskoKvo dňa 18 Jún 2010 22:21, celkovo upravené 1 krát.
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
ja sa tym nejak nezaoberam len som chcel demonstrovat ako vyzera ten graf ked prehras par krat za session allin preflop s vyssim parom do nizsieho
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
aj som si myslel ze tak skuseny hrac to nebude brat do uvahy ... len dost ludi co vidim po forach berie tu ciarku az moc vazne resp pocita $ o ktore ho herna v ten den obrala... co zbytocne ovplyvnuje hru hraca v mnohych smeroch
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
MiskoKvo napísal:aj som si myslel ze tak skuseny hrac to nebude brat do uvahy ... len dost ludi co vidim po forach berie tu ciarku az moc vazne resp pocita $ o ktore ho herna v ten den obrala... co zbytocne ovplyvnuje hru hraca v mnohych smeroch
Toto je urcite pravda. Ja som uz inde pisal, ze jediny dovod existencie EV je, aby ludia mali co pouzit pri vyplakavani, co im doda pocit nespravodlivosti a mali co zamlcat pri hotrune .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
MiskoKvo napísal:aj som si myslel ze tak skuseny hrac to nebude brat do uvahy ... len dost ludi co vidim po forach berie tu ciarku az moc vazne resp pocita $ o ktore ho herna v ten den obrala... co zbytocne ovplyvnuje hru hraca v mnohych smeroch
to je sice pravda ze to az moc ovplyvnuje hracov (napriklad mna ), ale na druhu stranu keby si bol idealne zmyslajuci pokrista tak ta praveze nezaujima winnings ale EV, lebo ev zodpoveda kvalite tvojich rozhodnuti nie winnings.
To s tymi outami co drzia ini hraci je nezmysel lebo oni drzia/foldli randomne dve karty. (v longrune by to malo byt ok)
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
Miskokvo , dolezite je co si uz pisal , sustredit sa na hru. Vysledky by ta mali ovplyvnovat co najmenej. Ja sa snazim uz viac ako mesiac nestazovat sa. Uvidim dokedy mi to vydrzi .
To je vec co najviac obdivujem na yegonovi ako to sa dokaze preniest cez downswingy a podobne. Normalne ma stym tiltuje aky je v tom dobry !
Jednu vec ev nezobrazuje, aj ked som asi 110BI pod ev , mozno som lucker inde. Mozno som omnoho viac krat mal set over set (ja vyssi), mozno som viac krat turnol, riverol set a az nasledne vyhral pot. Mozno som mal viac krat AAvs KK, KK vs QQ ako opacne a podobne. Mozno som niekedy ked som mohol zvolit allin uz na flope , alebo turne floatoval a trafil az tam a vyhral big pot. Toto vsetko Ev nevie zobrazit.
Takze treba drzat hubu a hrat
BTW prvy , kto ma uvidi najblizsie plakat o ev, ma odomna 10usd na PS
To je vec co najviac obdivujem na yegonovi ako to sa dokaze preniest cez downswingy a podobne. Normalne ma stym tiltuje aky je v tom dobry !
Jednu vec ev nezobrazuje, aj ked som asi 110BI pod ev , mozno som lucker inde. Mozno som omnoho viac krat mal set over set (ja vyssi), mozno som viac krat turnol, riverol set a az nasledne vyhral pot. Mozno som mal viac krat AAvs KK, KK vs QQ ako opacne a podobne. Mozno som niekedy ked som mohol zvolit allin uz na flope , alebo turne floatoval a trafil az tam a vyhral big pot. Toto vsetko Ev nevie zobrazit.
Takze treba drzat hubu a hrat
BTW prvy , kto ma uvidi najblizsie plakat o ev, ma odomna 10usd na PS
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
buschle napísal:ma odomna 10usd na PS
LOL, pussy, ponúkni aspoň kilo, bojíš sa, že bustneš?
-
TuKE - Príspevky: 3548
- Poďakoval/li: 13 krát/58 krát
buschle napísal:... aj ked som asi 110BI pod ev ...
ja som už pri 16BI downe hľadal spôsob ako sa odpraviť z tohto sveta
- zetko61
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 8 krát/0 krát
buschle napísal: aj ked som asi 110BI pod ev
hidden whine imo
ps account yegon
-
yegon - Príspevky: 8010
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
No mne EV zily netrha, lebo ako si potom dodal, tak nezobrazuje vsetko. Zobrazi Ti jeden maly aspekt, ale rozhodnutia robis na zaklade rangeov a to Ti samozrejme soft nikdy neukaze. Dolezitejsie ako winnings a EV pri hodnoteni hry je vlastny pocit alebo niekto, kto okritizuje (konstruktivne) Tvoju hru. Winnings su fajn pri plateni uctov a EV je uplne nanic .
A inak ten dodatok o 10 USD na PS bol az po hidden cry-ovani, takze to sa asi nepocita .
A inak ten dodatok o 10 USD na PS bol az po hidden cry-ovani, takze to sa asi nepocita .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.