uff no mam za sebou neuspesny experiment
kedze mi uz ostava kvalifikovat sa len na EMOP na Malte tak som si povedal ze skusim zmenu a k tymto kvalifikacnym turnajom nebudem pustat dalsie MTTcka ale dam si k tomu 3 stoly cash games
no dopadlo to asi takto
- oops.jpg (57.05 ) Zobrazená 3208 krát
je pravda ze vacsinou slo o coolery ale citil som ze nehram s takym sustredenim ako ked hram ciste len cash alebo ciste len MTT, nevsimal som si niektore veci ktore by som si vsimat mal a celkovo som z toho mal taky nedobry pocit, takze v buducnosti urcite tieto discipliny uz nebudem skusat mixovat
dnes som sa po prvykrat serioznejsie hral s crEV softom a modeloval som situaciu kedy som na BTN a za mnou su dvaja 20BB shortstackeri, ktori proti BTN stealu 3betuju 20% ruk (toto je cislo vychadzajuce z konkretnych shortov proti ktorym hravam), najprv som hladal optimalnu calling range na ich shove a dospel som k niecomu medzi 10-16% budem teda proti nim v buducnosti callovat zhruba A9+/KJ+/44+
dalej ma zaujimalo aka cast mojej opening range sa stava -EV ked mam za sebou 2 takychto drzych superov, kupodivu sa zda ze raisovat 100% ruk je stale +EV
vid
- openrange.jpg (107.63 ) Zobrazená 3179 krát
samozrejme rozumna hranica je pod 40% ale to je myslim aj taka bezna opening range na buttone.
Nemam este uplne jasno ako presne interpretovat tie vysledky, budem sa s tym este musiet blizsie zoznamit. Nie je mi jasne ci to EV je priemerne na handu alebo nejak spocitane za celu range a ak je to spocitane ako presne, ci je to vazene vzhladom na meniaci sa pocet ruk v range atd.
Kazdopadne sa zda ze ani dvaja hraci s tak vysokym 3betom (nemylsim ze som sa stretol v praxi s takou situaciou ze by som za sebou mal 2 hracov s 20% 3betom) neznamenaju ze by sme vyslovene museli vyhadzat z nasej range handy, ktore su +EV v pripade ze nas jeden z blindov callne. Teraz hovorim o situacii ked su za nami dvaja uberaggro regovia s plnymi stackmi a 3betuju kazdy 20%. Tym ze tolko 3betuju nemaju sancu pre nas z 89s spravit -EV open vzdy to bude prinajhorsom mikroskopicky -EV teda v podstate na nule. Jedina moznost ako by sa z 89s mohol stat -EV open je ze ju nedokazeme hrat ziskovo IP proti ich callu.
Ked teda kvoli agresivite blindov okresavame nasu opening range mali by sme vyhodit marginalne handy zijuce z pf fold equity ako 64s, 67o, Q4s a podobne ktore pravdepodobne bez tejto fold equity sa prehupnu do -EV ale vsetko pekne by sme mali byt schopni hrat ziskovo aj nadalej
planujem sa s tymto modelom dalej hrat, uvidime co z toho este vylezie