lovec velryb (teh yegon blog)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: lovec velryb (teh yegon blog)

Odoslaťod magorko 17 Aug 2013 13:41

nemusi mat ATC na to aby sme mali implied odds nie? ak vzdy bude raisovat silne ruky a draws a k tomu aj nejaky air alebo backdoory, napriklad ak blokuje nutfushdraw a potom to tam vybareluje tak je to fajn a hlavne on ma superwide range ked dorovnava z BB

+ sanca ze c/foldne blank turn

a dalsia vec je ze ak ma 10% c/r flop tak to neznamena ze kazdy spot bude mat 10% :), zrovna toto je dobry spot na c/r vs btn tak tu moze mat kludne 20%

Za tento príspevok od magorko poďakovali :
matiapag
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod yegon 17 Aug 2013 15:34

ok tak nebudem foldovat flop :)

----------------------------------------------------------

pustil som sa teda do tych analyz a postnem jednu for info ze ako to robim, mozno sa niekto inspiruje

situacia:
openujem BTN, dostavam 3bet od BB s rozumne vysokym 3b%, ziadne speci ready
defendujem svoju STD range: TT-66, AQs-A2s, AQo-AJo, K5s+, KJo+, Q9s+, QJo, J9s+, T9s, 98s, 87s

flop: Kc 7h 6d

super cbetuje 65 do 84,5

potrebujem defendovat minimalne 56% co je 98 combos z mojich celkovych 173c (mali by sme defendovat trochu viac, lebo tym, ze callujeme nechavame supera freerollovat s blufmi na turn)

call s parmi+: K5s-KQs (22c),KJo (9c),KQo (9), 66 (3), 77 (3), 78s (3), A7s (3), 88-TT (18) = 70c
call s draws: 89s (4)
call s BDFD+BDSD: QJs(3), JTs(3), T9s(3), A8s(3),A5s(3) = 15c
calls s BDFD+SD value: AQs(3),AJs(3) = 6c

spolu 95c co je skoro ok, mali by sme trochu, ale prekrocit tych nasich pozadovanych 98c, teraz je otazka co este pridat, myslim ze AQ ma slusnu SD value a dovoluje nam pokracovat na A a proti barelerom aj Q,J,T turne, ktory mozu betovat, aby vyfoldovali mid pary

ak pridam vsetky AQ tak to je dalsich 13comb a spolu 108c co je tak akurat, raisovat flop nepotrebujeme a nepotrebujeme callovat s vyrazne spekulativnymi rukami

este kontrola ako sa bude vyvijat situacia na roznych turnoch, predpokladam ze villain betne tak, aby mohol shovnut river teda to vychadza na 125 na turne a 268 shove na riveri (cca 60% pot bets) tym padom na turne potrebujeme udefendovat 64% nasej range

turny povedzme:

2s - najkatastrofalnejsi turn pre nasu range
celkom 108c, potrebujeme defendovat 69c (to skoro urcite nedame ale je to jeden z najhorsich turnov pre nasu range, nevyskytne sa casto a zaroven to nie je karta, ktoru by super vzdy bareloval, takze ak budeme overfoldovat nebude to az taky problem)

hmm prekvapivo to az taky problem nie je: TT-66, K5s+, KJo+, 98s je 68c, tu by som sa dost riadil podla stats hlavne s rukami ako 88-TT ktore su asi najotaznejsie cally na turne (exploitacia by mala prebiehat na tej casti range ktora je najmarginalnejsia - da sa hrat tak aj tak - cize ak nebrluje budeme foldovat ak ma vysoky turn cbet budeme callovat)

6s - tiez nic moc, ubera nam sety
celkom 105c, potrebujeme defendovat 67c
TT-66, A7s, K5s+, KJo+, 98s je 68c cize ok
na tomto i predch. boarde by sme mohli mat problem defendovat river ak pride A ale tak hlboko sa mi uz nechce ist takyto hruby nastrel by mal stacit

Jc - malo by byt ok
celkom 102c, potrebujeme defendovat 65c
konzervativna verzia:
2nd pair+: 77-66, AJs, K5s+, KJo+, QJs (47)
FD: AQs, A8s-A7s, A5s, T9s, 98s, 87s (7)
OESD: T9s, 98s (5)

to je spolu 59 combos, cize ak aj zvysok foldneme nebudeme extra exploitable, myslim ze by stalo za to pridat este aspon cast AQ s tym ze exploitativne ich mozeme foldovat (proti nebarelujucim hracom) alebo vsetky callovat (proti agro opiciam) - ta ruka ma SD value proti rukam co budu brlovat ako AT,QT,9T a splituje vs AQ
AQ (15)

cize toto udefendujeme a mozeme foldovat veci ako 88-TT no prob

Ah - malo by byt ok
celkom 101c, potrebujeme defendovat 65c
malo by to byt uplne bezproblemove
KJ a lepsie: 77-66, AQs-AJs, A8s-A7s, A5s, AQo, KJs+, K7s-K6s, KJo+ (53c)
FD: K8s+, K5s, QJs, JTs, T9s, 98s (10)
OESD: 98s (3)

spolu 66 combos

--------------------------------------------
takze vyzera ze ta flop defending range je reasonable a nemali by sme mat zasadne problemy na vacsine turnov, s vynimkou tych najhorsich a najsuchsich na ktorych budeme musiet callovat 88-TT aby sme nefoldovali prilis casto

poznatky:
- backdoor flushdraws are nuts
- na suchych vyvojoch a hlavne ked turn karta nepridava ziadne silne ruky ani ziadne draws do nasej range je problem udefendovat turn a je potrebne callovat 2nd pair
- ked mame rozumne skonsutruovanu range nie je problem foldnut na turne aj to co bolo TP na flope - vid priklad s Ah turnom kde foldujeme napriklad KdTd, nie preto ze by sme sa bali ze super trafil to eso, ale proste preto ze mame v range dostatok silnejsich ruk na bluffcatch

Za tento príspevok od yegon poďakovali - 6:
kapor, matiapag, nabokow, sudden, tomm, vlade
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod yegon 17 Aug 2013 15:39

scasti to sem davam lebo som dostal z viacerych stran info ze ludia nerozumeju moc tomu co TLN hovori vo videorozhovoroch - tak toto je ono :)

netvrdim ze je to vsetko tip top prejdite si to a zamyslite sa nad tym, napiste pripadne otazky

ak by sme chceli ist dalej tak dalsi krok by bol, ze oznamime superovi nasu strategiu a on ju skusi nejako zneuzit, teda expotovat nas ci uz prilisnym bluffovanim, alebo prilis nizkym bluffovanim, alebo tym ze dokaze rozsirit pf 3bet range (toto asi neodhalime lebo nikto nevie co je ok pf 3b range) a hrat ju proti nam profitabilne - ak nieco take dokaze tak to znamena ze nasa strategia ma nejake slabiny

tak pripadne skuste ci najdete sposob ako tuto strategiu exploitnut a napiste mi, mozno prideme na nejake jej vylepsenie
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod matiapag 17 Aug 2013 19:53

Tak to teda skusim :)

V pripade, ze super je rozumny regular a vsetko toto, co vieme my, vie aj on, tak na niektorych turnoch, na ktorych od nas bude cakat bet ked on checkne moze c/shovenut a nas postavit do velmi tazkej situacie. Ked je tento flop takto velmi dry, tak asi je iba malo turnov, ktore budeme betovat light (kedze aj ta nasa flop continuing range je skonstruovana prevazne tak, ze mame SD equity). V tom pripade prave turny, ktore nasu range triafaju dostatocne na to, aby sme po villainovom checknuti my mali betovat by boli asi prevazne nejake sparovane turny/ine bricks, ked my na taku weak akciu budeme reagovat betom asi nebudeme callovat c/shove s TPNK a podobne veci a s velkou castou nasej range sa nam bude velmi tazko pokracovat. Ak to villain slusne vybalancuje tak by to mozno bola cesta, ako to exploitnut, nie?

Na druhej strane asi nebudeme valuebetovat TPNK, ked sa turn sparuje, alebo ano? Imo toto je ruka z limitu, ktory hravate s magorkom a obaja sem postujete veci, pri ktorych mi stoji rozum a naozaj netusim, ci to ma hlavu a patu co tu hovorim, len napriek tomu, ze je toto maximalne over my skill som sa chcel nad tym zamysliet a vypocut si kritiku :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod yegon 17 Aug 2013 20:30

matiapag napísal:Tak to teda skusim :)

V pripade, ze super je rozumny regular a vsetko toto, co vieme my, vie aj on

ber to tak ze my sme mu oznamili vopred celu tuto nasu strategiu, cize pozna nase range a vie na ktorom turne ako budeme bluffcatchovat, exploitacia ktoru moze vykonat je dvojaka

a. ma niekde profitabilny bluff? Teda povedzme moze 3betovat pf 100% range a potom cbetnut tento board a zarobit na tom peniaze? (inymi slovami foldujeme na tomto boarde prilis casto na cbet?) Alebo na turne? Alebo na riveri? Samozrejme je to zjednodusene lebo on musi pozerat ako sa budeme spravat na vsetkych boardoch nielen na takomto ale urcity obrazok nam to da.

b. je nasa range niekde tak slaba ze moze super thin valuebetovat a tym padom bluffovat celu svoju range? Teda ze nase bluffcatchery su tak slabe (lebo sme defendovali pf prilis wide) ze ma tolko ruk na valuebetovanie ze mu nestacia bluffy na to aby bol balancovany a teda moze betovat celu svoju range a aj tak este zaraba

matiapag napísal:, tak na niektorych turnoch, na ktorych od nas bude cakat bet ked on checkne moze c/shovenut a nas postavit do velmi tazkej situacie. Ked je tento flop takto velmi dry, tak asi je iba malo turnov, ktore budeme betovat light (kedze aj ta nasa flop continuing range je skonstruovana prevazne tak, ze mame SD equity). V tom pripade prave turny, ktore nasu range triafaju dostatocne na to, aby sme po villainovom checknuti my mali betovat by boli asi prevazne nejake sparovane turny/ine bricks, ked my na taku weak akciu budeme reagovat betom asi nebudeme callovat c/shove s TPNK a podobne veci a s velkou castou nasej range sa nam bude velmi tazko pokracovat. Ak to villain slusne vybalancuje tak by to mozno bola cesta, ako to exploitnut, nie?

ja som pisal o nasej bluffcatching strategii, to co budeme robit ak checkne turn som nedefinoval ale budiz :)

1. aky ma super dovod checknut turn na takto suchom boarde? nase ruky maju vacsinou SD value, draws tu skoro nemame takze jediny dovod pre check na turne by bol ak by sme svoje marginalne ruky betovali for protection, cize povedzme TT na 2s turne - to by sme ale robili malickym sizingom a na x/r viac value nedostane + on silnejsie ruky protektovat proti nasim 2 outom nepotrebuje - cize z jeho pohladu hrat x/r nedava zmysel for value. Teraz otazka je ci by sme mali betovat for protection alebo nie - nie som si isty, zavisi asi aj od turnu, povedzme na J turne myslim ze to nema moc zmysel lebo ruky ktore proti nam maju 6+ outov by super najskor brloval takze super ma vacsinou len 1 overcard, na 2s turne uz to asi zmysel dava (zamyslim sa nad tym, popytam sa mudrejsich a dam vediet)

2. ak super checkne turn tak my chceme betnut svoje sety/2pairy a pridat k nim nejake bluffy tak aby sme boli balancovani (tym padom na x/r foldujeme bluffy a callujeme 2pair+ a nemame problem). Nasa betting range bude vacsinou polarizovana a value pre supera sa tam neda velmi vytvorit - nebudeme overfoldovat

3. jeho check na turne ho pripravuje o jednu street na ktorej moze bluffovat, ked vynecha jednu street tak nemoze bluffovat tak casto ani na flope ani na riveri, cize giveupne vacsiu cast airu nez ked by bet-bet-betoval a to je pre nase bluffcatchery velmi dobre cize tym checkom robi dobre nam a nie sebe

teda ak by sme vymysleli balancovanu strategiu v ktorej budeme hrat vacsinou podla bodu 2 proti jeho turn checku tak zase jeho x/shove nas vobec nestavia do tazkej pozicie, prave naopak
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod matiapag 17 Aug 2013 21:36

Oukej, vidim, ze sa toho este musim vela ucit :) dik za odpoved a rozsiahlu analyzu, citim sa o dost mudrejsi :)

Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod yegon 18 Aug 2013 06:12

- rozanalyzovat do hlbky aspon jednu situaciu z poznacenych ruk - dlho som to nerobil a odmuiera mi pokrovy mozog, hlavne co sa tyka foldovania TP na riveri - toho som momentalne skoro uplne neschopny, vobec neberiem do uvahy ci super ma bluffing range alebo nie, potrebujem sa zresetovat

done - vid post vyssie

- 1-2k ruk na zoome (nie je priorita)

odohrate, na ZOOM200 vynikajuca session, umyselne som si dal par sekund pauzu pred vacsinou rozhodnuti aby som nehral roboticky a mal som z toho velmi dobry pocit, tiez som runoval velmi dobre

ZOOM500 session skoncila po asi 100 rukach kvoli problemom s netom (musim nejako vyriesit), tam som runoval dost zle a skoncil aj za taku kratku dobu asi 2BI v minuse

- posunut sa kusok dalej v uceni prace s cardrunnersev

fail, necitil som sa na to ale rozpozeral som aspon video na CR od Dintyo ako hra ZOOM500 - su tam nejake zaujimave myslienky

----------------------------------------------------------------

Plan na dnes:

- dopozerat Dintyove video a popisat si poznamky
- HH review
- vyriesit dalsi board - planujem sa venovat hlavne 3bet potom ktore su dost vyznamne
- cardrunnersEV - aspon nieco malo nastudovat, mozno skusit vyriesit ten board v tomto programe
- 1-2k hands

taky dlhodobejsi plan je updatnut svoje tabulky s pf rangami - doporucujem vsetkym. Len pre info ja hravam normalne ako skolkar s otvorenou tabulkou s presnymi handami ktore kde openujem, ktore 3betujem, 4betujem, s ktorymi callujem 3bety atd. Od tejto tabulky sa samozrejme odchylujem v spotoch kde sa snazim exploitovat ale myslim ze to je velmi dobra vec take nieco mat. Uz som sa dost naucil svoje opening range a nemusim tabulku konzultovat, takisto OOP 3bety mam viacmenej zvladnute, co ale mam problem je defendovanie vs 3bet na BTN a SB (niekedy sa zabudnem a autofoldnem ruku ktoru by som mal branit) a tiez defendovanie vs 4bet ked som OOP - tam mam v rangoch navrhnute aj nejake cally 4betov ale len malokedy sa k tomu odhodlam, rovnako myslim ze prilis zriedkavo 5bet bluffujem co budem musiet vylepsit lebo mam dost vysoky fold to 4b
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod yegon 20 Aug 2013 13:26

2. časť - Matusko

Za tento príspevok od yegon poďakovali - 6:
kapor, M4r3kk1, matiapag, nabokow, WolfiKxx, Zeltzn
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod yegon 21 Aug 2013 19:07

lahky shitrun na ZOOM200 takze shoty na 500 som poslednych par dni odlozil, kym sa z toho nejako nevyhrabem

pocit z hry mam dobry len sa mi zda ako keby som nevedel vyhrat allin poty, nestazujem sa, skoro 2 mesiac som mal zapnuty godmode takze sa to len vyrovnava

shitrun.png
shitrun.png (84.74 ) Zobrazená 4191 krát
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod yegon 22 Aug 2013 19:35

robim si review a narazil som na zopar fun hands - len pre ilustraciu ako mi ide :)

mindset je dobry, hra ma bavi aj ked dnes som nestihol hrat, ale aspon si konecne prechadzam a analyzujem handy - este jednu a idem si s krpcom pouriet fantomasa s funesom :)

Poker Stars, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $113.70 (56.9 bb)
SB: $218.20 (109.1 bb)
Hero (BB): $204 (102 bb)
UTG: $230.84 (115.4 bb)
MP: $103.11 (51.6 bb)
CO: $205.83 (102.9 bb)

Preflop: Hero is BB with JObrázok JObrázok
UTG raises to $6, 4 folds, Hero raises to $17, UTG raises to $35, Hero calls $18

Flop: ($71) 3Obrázok TObrázok 9Obrázok (2 players)
Hero checks, UTG bets $50, Hero raises to $169 and is all-in, UTG calls $119

Turn: ($409) 2Obrázok (2 players, 1 is all-in)
River: ($409) KObrázok (2 players, 1 is all-in)

Results: $409 pot ($2.80 rake)
Final Board: 3Obrázok TObrázok 9Obrázok 2Obrázok KObrázok
Hero showed JObrázok JObrázok and lost (-$204 net)
UTG showed QObrázok 9Obrázok and won $406.20 ($202.20 net)

Poker Stars, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (BTN): $209.38 (104.7 bb)
SB: $233.43 (116.7 bb)
BB: $362.74 (181.4 bb)
UTG: $269.23 (134.6 bb)
MP: $218.96 (109.5 bb)
CO: $249.29 (124.6 bb)

Preflop: Hero is BTN with AObrázok AObrázok
UTG raises to $6, MP folds, CO calls $6, Hero raises to $25, 2 folds, UTG calls $19, CO calls $19

Flop: ($78) 2Obrázok 8Obrázok 7Obrázok (3 players)
UTG bets $10, CO folds, Hero calls $10

Turn: ($98) 7Obrázok (2 players)
UTG bets $80, Hero calls $80

River: ($258) 5Obrázok (2 players)
UTG bets $102, Hero calls $94.38 and is all-in

Results: $446.76 pot ($2.80 rake)
Final Board: 2Obrázok 8Obrázok 7Obrázok 7Obrázok 5Obrázok
Hero showed AObrázok AObrázok and lost (-$209.38 net)
UTG showed 5Obrázok 5Obrázok and won $443.96 ($234.58 net)
Obrázok používateľa
yegon

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 26 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!