matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog - co nebolo moze byt :)

Odoslaťod matiapag 03 Aug 2011 22:52

dzejkej napísal:Neotvarat/necallovat ruky, ktore neviem hrat ziskovo = GOOD.

Tak som to myslel. Ze tie ruky sa obv daju otvarat, zasa neotvaram uplny trash, ale tam sa skor mozu najst nejake tough spoty, na ktore sa vobec necitim a budem rad, ak sa im budem vyhybat :) Samozrejme neplanujem hrat 18/14, ale niekedy sa necham uniest pohladom na big stack fishky na blindoch a mam pocit, ze mozem otvorit vsetko profitable. Trosku to zmiernim...

A tiez sa pohram s HH v HEM, urcite tam najdem nejake zaujimave veci, mam tam momentalne vzorku asi 80k ruk z NL10/NL20 za poslednych par mesiacov, tak z toho uz volaco vycitam...
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod dzejkej 03 Aug 2011 22:59

matiapag napísal:Samozrejme neplanujem hrat 18/14

Neplanujes? Ja som nedavno videl nieco podobne pri Tvojom nicku, ehm .. :-D

matiapag napísal:A tiez sa pohram s HH v HEM, urcite tam najdem nejake zaujimave veci, mam tam momentalne vzorku asi 80k ruk z NL10/NL20 za poslednych par mesiacov, tak z toho uz volaco vycitam...

Skus pripadne Leakbuster. Netusim, kolko to teraz stoji pre small stakes. Alebo mi potom mozes tie ruky poslat a ja to leakbusternem za Teba (buduci tyzden).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod matiapag 03 Aug 2011 23:04

dzejkej napísal:Neplanujes? Ja som nedavno videl nieco podobne pri Tvojom nicku, ehm ..

Meh, to iba Chlpo manipuloval s databazou :D

A thx, skusim sa na to pozriet, popripade poslem, thx za ochotu :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 04 Aug 2011 22:47

Jupiiii, 1/2 rollu down :) Ale spravil som velmi inteligentny krok - nahral som video! Ak sa mi ho podari este aj nakomentovat, tak to bude zabavy! Sa zasmejete imo, tak sa teste! Ja budem rozpravat vtipy, aby ste nezacali plakat, ked uvidite moju hru! Ale nie, srsly je tam pomerne dost zaujimavych spotov, kde sa mozu ukryvat moje leaky + 2 velmi zaujimave! Mozno spravim kratky preview ako trailer :D

Btw, uz sa vo mne definitivne prebudila stara tuzba studovat, dnes som precital polku toho Verneera, pozrel jeho blog a este aj ine rozne thready na tom fore, proste paradicka, snad sa to odzrkadli :)

A este jedna info - ta nahrata session bola na nejaky cas moja posledna na NL20, obv roll uz trosku nestiha napredovat s mojimi ambiciami :)

Za tento príspevok od matiapag poďakovali :
vlk25
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 05 Aug 2011 23:23

THE BIG MOVE FORWARD

Rozhodol som sa, ze vyzmykam zo svojho blogu vsetok potencial, ktory sa v nom nachadza. Musim povedat, ze v poslednych mesiacoch som naozaj nazbieral par zlozvykov, pricom najvacsi z nich je, ze som sa oducil od citania pokrovej literatury, pozerania videi. Jedine, co mi ostalo, boli sweatky s coachom a s par ludmi z fora + prilezitostne komentovanie ruk tu na fore. V skutocnosti to ale nestaci, potrebujem napredovat, lebo aj ostatni napreduju a cim viac info nazbieraju oni, kym ja stagnujem alebo sa zlepsujem iba pomaly, tym menej penazi budem schopny od nich vyhravat. Dolezite je aj to, aby som dokazal cerpat informacie z co najvacsieho poctu zdrojov, aby som videl viacero pohladov na danu vec a pocul kazdy reasoning, aj ked sa diametralne odlisuju. Podstata toho celeho je co najviac pochopit koncepty pokru, pretoze ked chcem napredovat, nemozem sa stale iba odvolavat na nejakeho coacha, ze som ho videl robit toto a toto bez toho, aby som tomu rozumel. V konecnom dosledku je pre mna dlhodobo mozno viac EV+ spravit zle rozhodnutie na zaklade hlbsej analyzy, ako spravit dobre rozhodnutie v sekunde iba pre to, ze si pamatam, ze mi niekto povedal, ze v tejto situacii sa mam zachovat takto.

Tiez si myslim, ze je tu velmi malo takych blogov, kde by ludia rozoberali svoje nejake overall myslienky a skor sa sustredia na jednotlive handy a vyplakavanie sa (ja nie som vynimkou ofc), tak mozno to aj ini ocenia to, co sa sem chystam postovat. Chcel by som tu rozoberat nove veci, ktore si uvedomim ale nebudem si nimi isty, popripade nejake nove myslienky z literatury ci videi, ktore nemozem prebrat so samotnym autorom.

Dnes tu mam prvu myslienku a ta sa tyka double-barrelovania, konkretne proti fishkam a weak regom. Ide o to, ze som teraz vo videu pocul, ze je fajn doublebarrelovat big vo vseobecnosti. Ide totiz o to, ze vela fishiek mi bude callovat tonu flopov so strasne sirokou range (random overcards, 2. a 3. pary, underpairs a pod...) a ked uz double-barrelujem (v tomto pripade light), tak chcem aby foldli co najviac z toho a co najcastejsie. Ofc budem doublebarrelovat iba dobre karty, ktore by mal villain povazovat za scary. Jedna sa vacsinou o unkownov alebo ludi, na ktorych nemam velmi dobry read so far (iba cosi, ze viem, ze je fish, ale nemam sajnu o jeho tendenciach...). Fish mi bude ozaj callovat vela flopov, no vacsinou podstatne menej turnov a nech uz drzi cokolvek, tak ked bude celit velkemu betu, tak urcite bude mat tazke rozhodnutie (uff, ozaj zahodim to K7o na QJ73ss?). Ked ho takto "piss-off"-nem, tak tiez moze byt nachylnejsi k odovzdaniu penazi v buducnosti. Ak sa ukaze, ze villain je CS a aj tak ma callne, tak to budem mat ovela jednoduchsie pri valuebetovani v buducnosti a pre nikoho pri stole (srsly, su tam ludia, co si to vsimaju, aj ked ich nie je vela...) nebude velky turn bet podozrivy.

Spomenul som to preto, lebo mam pocit, ze v urcitej situacii som pomerne lahko exploitovatelny. Ide o situacie, ked cbetujem na flope proti standard weak regovi relativne small (1/2-2/3), ked je flop dost dry, ale bojim sa viacerych turn kariet. No kedze nemam velmi z coho tahat value, tak cbetnem malo. Napr. ked mam ATo na flope T73r proti niekomu ako 20/18, co takmer nikdy nefloatuje a hra straight-forward. Ten flop cbetovat chcem, ale ozaj tam nie je vela horsieho, co ma dorovna, tak cbetnem 1/2, no na turn pride cosi ako 8s, spravi sa kopec draws a tu uz chcem cbetovat big, lebo mohol picknut kopec equity a rozne combodraws, a teda mu urcite nechcem dat lacnu/free kartu na riveri (a stale si myslim, ze moj TPTK je vacsinu casu good). Snad som to trochu zrozumitelne napisal :)

Sumar -> chcem cbetovat turny s vacsim sizingom, lebo o to tazsie budu mat aj regovia aj fishky rozhodovanie (fishky su hlupe na kazdej street a skilly regov zasa maju hodnotu takuto - PF>flop>turn>river).

Ak ste sa docitali az sem, tak som velmi rad! Takymto nejakym sposobom by som chcel prispievat do svojho blogu a budem strasne rad, ak sa tu rozprudi sialena diskusia, kde sa budete predbiehat s nazormi a zdrbavat ma od rana do vecera :) Rozhodol som sa, ze sem budem face-up opisovat svoje poznatky (a teda aj svoju hru) co pevne verim, ze priatelia z Pacificu potom proti mne nepouziju ako datamining :D

Btw, farebna kombinacia nadpisu je moja oblubena :) Jednak sa tak citim celkom patriotsky + pre tych, co poznaju MtG, tak ano, mal som modro-cerveny deck, z Guidlpactu Izzet :)

edit: 2 brutalne gramaticke chyby, uz fakt aby sa zacala ta skola :crazy:

edit2: zaciatkom buduceho tyzdna nakomentujem video, cez vikend nebude priestor ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 08 Aug 2011 00:13

Konecne po dlhej dobe den, s ktorym mozem byt spokojny! Odohral som nejakych 2,100 ruk s profitom cca 2BI, pricom EV je ofc o 2 BI vyssie, ale nevadi to :) So svojou hrou zacinam byt srsly spokojny, som zvedavy, ci najdem nejake major chyby uz aj v tom videu, ktore budem komentovat. Fakt sa snazim co najviac hrat, dnes 4 sessions, to je na mna dost :) Tiez som dopozeral jedno video + opat precital par stran, fakt spokojnost momentalne. Planujem aj nejake sweatky buduci tyzden, tak snad opat ziskam novy pohlad na vec a zas sa volakde posuniem (hopefully dopredu!).

Venujem tomu ozaj dost casu, tak snad sa to vyplati a nebudem takto strugglovat na tom NL20, lebo vysledky naznacuju, ze NL10-ku beatujem pomerne jednoducho a na NL20 som po 30k rukach -6BI, aj ked tu sa mozno mozem vyhovorit na EV, ktora je +10, ale za 30k ruk ani 10BI nie je ktovie aky vysledok. Uvidime, mozno s novymi skusenostami bude moje posobenie na NL20 uspesnejsie ;) Akurat ze neverim, ze je tam taky velky rozdiel medzi tymi limitmi, aby som jeden crushoval a na druhom nedokazal mat pozitivnu WR...
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod haman 10 Aug 2011 21:20

matiapag napísal:Ale to mas nejaku malu vzorku, ci nie? Ja som si vyfiltroval tak poslednych 40k hands a dal som si prec aj AK

Obrázok
Cize priemerne mas zisk z kazdeho ligh3bet-u cca 0.9BB? nie je to malo?
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod matiapag 10 Aug 2011 21:32

Jop, aj mne sa to zda dost malo, tak ale aspon som rad, ze nie som v minuse, to ma potesilo :D Ale tak logika light 3betovania spociva v tom, ze chcem, aby villain foldol pred flopom. Takze ak zanedbame postflop v pripadoch, ked callne (a ja mam obv o dost slabsiu range, ako je jeho callovacia), tak na tom az tak nezarabam. Neviem ale, aka je nejaka optimalna hodnota... Nevie niekto? :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod dzejkej 10 Aug 2011 21:48

matiapag napísal:Jop, aj mne sa to zda dost malo, tak ale aspon som rad, ze nie som v minuse, to ma potesilo :D Ale tak logika light 3betovania spociva v tom, ze chcem, aby villain foldol pred flopom. Takze ak zanedbame postflop v pripadoch, ked callne (a ja mam obv o dost slabsiu range, ako je jeho callovacia), tak na tom az tak nezarabam. Neviem ale, aka je nejaka optimalna hodnota... Nevie niekto? :)

Optimalna hodnota neexistuje. Dokonca ani nemusia 3bety s airom zarabat. Ich logika nespociva v tom, ze musia byt vzdy +EV ale v tom, aby vytvarali dynamiku a dosiahli preplatenie premium ruk. Obcas 3betujes s tym, ze izolovane to nemusi byt +EV, ale keby si si drzal svoj celkovy 3bet na 3%, tak Ti to nikto aspon mierne rozumny nezaplati Tvoje premiums dostatocne.

Ak mas 3bet s nepremiumami v pluse az v nejakom mensom minuse, tak je to okej. Ak je to velky minus, tak sa treba pozriet, ci to neprehanas s cbetovanim/barrelovanim a nie si prilis spewy. Ak mas 3bet so slabym range natolko v minuse, ze to potapa aj Tvoje premiums, tak to je solidny pruser :).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
matiapag
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod matiapag 18 Aug 2011 10:19

No, takze ako to uz byva, aj tento mesiac mi prislo do cesty niekolko prekazok :) Od minuleho piatku som odohral jednu session, kedze som bol pomerne dost zaneprazdneny a tento vikend to este bude pokracovat. No a vyzera to tak, ze od buduceho tyzdna zacina autoskola, takze moje plany (chytit hotrun) sa dost natiahnu. Tiez som v tych poslednych odohratych rukach (na NL10 obv) nezaznamenal ziadnu zmenu oproti predoslemu obdobiu, tak som si povedal, ze to nebudem silit iba kvoli objemu a necham to zatial tak, kym na to nebudem mat ozaj cas.

Tiez som prisiel na to, ze mi nevyhovuje, ked si dopredu naplanujem, ze budem vela hrat. Je to potom take mechanicke a zacina to byt kontraproduktivne. Radsej si budem planovat sessions iba pocas jedneho dna, ked sa naskytne prilezitost, tak zahram a hotovo. Akurat, co mozem spravit je, ze sa budem vyhybat inym nejakym zabavkam, ktore beru volny cas (e.g. TrackMania). Ale ako vravim, tento tyzden na to vobec nebol cas, teraz som prvy den doma a aj to iba na par hodin a vikend je zasa natrieskany.

Priorita NO.1 je ofc video, z ktoreho mam nakomentovanu asi polovicu a tu druhu sa chystam uz asi iba buduci tyzden, popripade zajtra, ak stihnem ;)
Obrázok používateľa
matiapag

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!