THE BIG MOVE FORWARDRozhodol som sa, ze vyzmykam zo svojho blogu vsetok potencial, ktory sa v nom nachadza. Musim povedat, ze v poslednych mesiacoch som naozaj nazbieral par zlozvykov, pricom najvacsi z nich je, ze som sa oducil od citania pokrovej literatury, pozerania videi. Jedine, co mi ostalo, boli sweatky s coachom a s par ludmi z fora + prilezitostne komentovanie ruk tu na fore. V skutocnosti to ale nestaci, potrebujem napredovat, lebo aj ostatni napreduju a cim viac info nazbieraju oni, kym ja stagnujem alebo sa zlepsujem iba pomaly, tym menej penazi budem schopny od nich vyhravat. Dolezite je aj to, aby som dokazal cerpat informacie z co najvacsieho poctu zdrojov, aby som videl viacero pohladov na danu vec a pocul kazdy reasoning, aj ked sa diametralne odlisuju. Podstata toho celeho je co najviac pochopit koncepty pokru, pretoze ked chcem napredovat, nemozem sa stale iba odvolavat na nejakeho coacha, ze som ho videl robit toto a toto bez toho, aby som tomu rozumel. V konecnom dosledku je pre mna dlhodobo mozno viac EV+ spravit zle rozhodnutie na zaklade hlbsej analyzy, ako spravit dobre rozhodnutie v sekunde iba pre to, ze si pamatam, ze mi niekto povedal, ze v tejto situacii sa mam zachovat takto.
Tiez si myslim, ze je tu velmi malo takych blogov, kde by ludia rozoberali svoje nejake overall myslienky a skor sa sustredia na jednotlive handy a vyplakavanie sa (ja nie som vynimkou ofc), tak mozno to aj ini ocenia to, co sa sem chystam postovat. Chcel by som tu rozoberat nove veci, ktore si uvedomim ale nebudem si nimi isty, popripade nejake nove myslienky z literatury ci videi, ktore nemozem prebrat so samotnym autorom.
Dnes tu mam prvu myslienku a ta sa tyka double-barrelovania, konkretne proti fishkam a weak regom. Ide o to, ze som teraz vo videu pocul, ze je fajn doublebarrelovat big vo vseobecnosti. Ide totiz o to, ze vela fishiek mi bude callovat tonu flopov so strasne sirokou range (random overcards, 2. a 3. pary, underpairs a pod...) a ked uz double-barrelujem (v tomto pripade light), tak chcem aby foldli co najviac z toho a co najcastejsie. Ofc budem doublebarrelovat iba dobre karty, ktore by mal villain povazovat za scary. Jedna sa vacsinou o unkownov alebo ludi, na ktorych nemam velmi dobry read so far (iba cosi, ze viem, ze je fish, ale nemam sajnu o jeho tendenciach...). Fish mi bude ozaj callovat vela flopov, no vacsinou podstatne menej turnov a nech uz drzi cokolvek, tak ked bude celit velkemu betu, tak urcite bude mat tazke rozhodnutie (uff, ozaj zahodim to K7o na QJ73ss?). Ked ho takto "piss-off"-nem, tak tiez moze byt nachylnejsi k odovzdaniu penazi v buducnosti. Ak sa ukaze, ze villain je CS a aj tak ma callne, tak to budem mat ovela jednoduchsie pri valuebetovani v buducnosti a pre nikoho pri stole (srsly, su tam ludia, co si to vsimaju, aj ked ich nie je vela...) nebude velky turn bet podozrivy.
Spomenul som to preto, lebo mam pocit, ze v urcitej situacii som pomerne lahko exploitovatelny. Ide o situacie, ked cbetujem na flope proti standard weak regovi relativne small (1/2-2/3), ked je flop dost dry, ale bojim sa viacerych turn kariet. No kedze nemam velmi z coho tahat value, tak cbetnem malo. Napr. ked mam ATo na flope T73r proti niekomu ako 20/18, co takmer nikdy nefloatuje a hra straight-forward. Ten flop cbetovat chcem, ale ozaj tam nie je vela horsieho, co ma dorovna, tak cbetnem 1/2, no na turn pride cosi ako 8s, spravi sa kopec draws a tu uz chcem cbetovat big, lebo mohol picknut kopec equity a rozne combodraws, a teda mu urcite nechcem dat lacnu/free kartu na riveri (a stale si myslim, ze moj TPTK je vacsinu casu good). Snad som to trochu zrozumitelne napisal
Sumar -> chcem cbetovat turny s vacsim sizingom, lebo o to tazsie budu mat aj regovia aj fishky rozhodovanie (fishky su hlupe na kazdej street a skilly regov zasa maju hodnotu takuto - PF>flop>turn>river).
Ak ste sa docitali az sem, tak som velmi rad! Takymto nejakym sposobom by som chcel prispievat do svojho blogu a budem strasne rad, ak sa tu rozprudi sialena diskusia, kde sa budete predbiehat s nazormi a zdrbavat ma od rana do vecera
Rozhodol som sa, ze sem budem face-up opisovat svoje poznatky (a teda aj svoju hru) co pevne verim, ze priatelia z Pacificu potom proti mne nepouziju ako datamining
Btw, farebna kombinacia nadpisu je moja oblubena
Jednak sa tak citim celkom patriotsky + pre tych, co poznaju MtG, tak ano, mal som modro-cerveny deck, z Guidlpactu Izzet
edit: 2 brutalne gramaticke chyby, uz fakt aby sa zacala ta skola
edit2: zaciatkom buduceho tyzdna nakomentujem video, cez vikend nebude priestor