Ja mam zalozny internet mobilny orange, odkedy mam ale fibernet (4 mesiace) tak mi este nevypadol ani raz. Predtym som mal t-com to z casu na cas vypadlo.
7castle napísal:1. Prave som presiel do O2, mozem mat len net bez telefonovania?
2. Fungovanie toho netu nejak suvisi s mobilom, alebo nie (toto je asi najstupidnejsia otazka ale nemozem si pomoct neviem)? I.e ma to nejake naroky na samotny mobil?
3. Ako to v praxi funguje? Co na to technicky treba? Ako dlha trva kym to rozbeham? Pepi chapem ze si o tom nieco pisal ale nerozumiem ti nic takze skus mojou recou.
1. ano, mozes (ale O2 ma tusim najhorsie podmienky na mobilny net, t-mobile a orange su urcite OK ako signalom tak aj cenou)
2. nie, nesuvisi s mobilom, na internet dostanes samostatnu sim kartu + zariadenie cez ktore sa pripajas (modem)
3. pripojis zariadenie ktore dostanes z t-mobile alebo orange, technicky na to treba len to co dostanes, nic dalsie si dokupovat nemusis (potrebujes v pocitaci jeden volny USB slot na 99% tam volny nejaky mas), niektore zariadenia sa rozbehaju same hned ako ich pripojis, na niektore treba kliknut na instalaciu, inak myslim neni ziadny problem). Oproti normalnemu internetu po kabli tento mobilny internet este spustas z windowsu kliknutim na nejaku ikonku na ploche a kliknutim na "connect" alebo nieco podobne.
Snazil som sa tak nejako polopatisticky to vysvetlit, ak niecomu nerozumies kludne sa spytaj