Riddlah Blog aka POKAH PROW WANNA BE

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Riddlah Blog aka POKAH PROW WANNA BE

Odoslaťod Riddlah 19 Jan 2010 21:37

Horsey7 napísal:nema zmysel ist vyssie ked nebeatujes dany limit..som presvedceny ze nieco ako NL5 sa da beatovat nad 10bb/100 nakolko ako tu bolo spomenute, majorita hracov je ochotna ist do SD s horsimi rukami ako ty a teda na vzorke x ruk, kde x sa blizi nekonecnu, musis byt v zisku ak nerobis ine zasadne chyby, ktore ti ten zisk znizuju :)

a btw. nie je lepsie naucit sa hrat dobre na 2 stoloch a ked vidim, ze mam prehlad v majorite situacii a robim minimum chyb (pre danu uroven hry) prejst na 4? :)

takto moja krivka ide momentalne hore, sla hore na nl2ke, ide aj na nl5ke momentalne, a myslim ze mam uz roll aj na nl10(pokial 25bi je minimum), ci je to len nejaky sialeny hotrun neviem, mam len stranse malu vzorku ruk
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod Riddlah 19 Jan 2010 21:38

SadPraetor napísal:
Riddlah napísal:@JK

takze pokial by som chcel hrat niekedy napr. na vysich stakes 30/20 mam sa to ucit uz na microstakes nl5, respektive nl2,nl10 ?

mozeme pouzit "co sa zamlada naucis, na stare kolena ako keby si nasiel..."

urcite nuskodi sa ucit uz ked zacinas budovat svoj bankroll, a dnes je aj kusok vyssia uroven, coraz viac ludi berie ten poker ako skill sport, takze sa viacej venuju studiu, rozdiel medzi micro a mini stakes nie je "asi" az taky kruty v tychto dnoch

pokladam sa za fishku, ale najdem ovela hracov na staloch ktori su horsi ako ja, mozno je to tym ze sa snazim vela tableselectovat, neverim, ze take nieco najdem aj vysie :D
Obrázok používateľa
Riddlah

Odoslaťod dzejkej 19 Jan 2010 21:53

Riddlah napísal:myslim to takto, pokial mozem na nizsich limitoch nitovat a ist hore so svojim rolom, tak naco potom mixovat svoju hru, by som len zbytocne mohol stracat v semi-marginal spotoch, teda nevyznam sa v tom az tak dobre, mozno hovorim od veci, ale niektore nie velmi dobre ruky hraju hraci na vysich limitoch aby mixovali svoju hru, a aby im ich monstre lepsie preplacali, ale ked mi ich na mojich microstakes preplatia tak ci tak ?

Nie je to tak uplne pravda. Na vyssich stakes hras nejake ruky kvoli mixovaniu, ktore by si proti zlym hracom zahodil. Na druhej strane na nizsich stakes zase otvaras ruky, ktore by som zahodil na vyssich (aspon by si mal). Je to obojstrane a ten range sa naklana inym smerom, ale siroky moze byt v oboch.

Tak napr. na NL2 nemusis otvarat niektore ruky, ktore nemaju SD value a skoj maju vysoku equity na vela boardoch a mozes s nimi vytlacat, pretoze take ruky si vyzaduju fold equity a tej nemas vela. Zase na druhej strane tam mozes otvarat ruky, ktore na vysokych stakes nie su ziskove, ale prave kvoli tomu, ze fishky calluju s dominovanymi rukami su na uNL cool. Raisovat UTG na vysokych stakes a pri tazkych stoloch s ATo alebo napr. QJo nie je zrovna idealne. Ked si UTG na stoloch, kde Ti fishky calluju Q3, J5, A2 a podobne stupaju tie ruky na hodnote.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
Riddlah
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Riddlah 20 Jan 2010 13:18

temna sesson dnes, lets cry

1.ruka

super 26/11/0.6 zlozit na flope by bolo asi weak ci nie ? na turne neukazal velku agresivitu ten value bet na rivry som mal dat mensi ci ?

Full Tilt Poker $5.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 487525
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

SB: $3.07
BB: $5.00
UTG: $9.65
MP: $5.14
Hero (CO): $4.93
BTN: $5.96

Pre Flop: ($0.07) Hero is CO with A :club: K :diamond:
2 folds, Hero raises to $0.15, BTN calls $0.15, 2 folds

Flop: ($0.37) A :spade: 9 :club: J :diamond: (2 players)
Hero bets $0.25, BTN raises to $1.12, Hero calls $0.87

Turn: ($2.61) T :diamond: (2 players)
Hero bets $1.00, BTN calls $1

River: ($4.61) 5 :spade: (2 players)
Hero bets $2.66, BTN calls $2.66

Final Pot: $9.93
[spoiler=]Hero shows A :club: K :diamond:
BTN shows A :heart: 9 :heart:
BTN wins $9.27
(Rake: $0.66)[/spoiler]

2.ruka

hrac bol 33/22/1.7, trocha som tiltoval, velmi podobny spot ako minule, akurat tu bol super viac lose, kedze otvaral 22% ruk tak som chcel pot vziat uz predflopm, a zdalo sa mi ze vzhladom na velkost potu by som to uz mal doplatit na flope,

Full Tilt Poker $5.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 487531

Hero (BB): $4.96
UTG: $5.88
CO: $3.52
BTN: $6.22
SB: $8.16

Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with T :club: T :spade:
1 fold, CO raises to $0.20, 2 folds, Hero raises to $0.62, CO calls $0.42

Flop: ($1.26) 3 :club: 3 :heart: 7 :heart: (2 players)
Hero bets $1.05, CO raises to $2.90, Hero calls $1.85

Turn: ($7.06) 2 :spade: (2 players)

River: ($7.06) 5 :heart: (2 players)

Final Pot: $7.06
[spoiler=]Hero shows T :club: T :spade:
CO shows J :club: J :heart:
CO wins $6.59
(Rake: $0.47)[/spoiler]

3.ruka

ten bet na rivery, ak by som chcekcol a on by betol tak by som uricte nefoldol, tak som to tam radsej hodil prvy aj ked sa dokoncili draws, pot bol podla mna uz dost velky na fold

Full Tilt Poker $5.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 487539

Hero (SB): $6.55
BB: $2.21 58/23/2.8
UTG: $1.81
MP: $5.60 63/6/0.3
CO: $5.42
BTN: $0.68 73/13/3.0

MP posts a big blind ($0.05)

Pre Flop: ($0.14) Hero is SB with J :diamond: Q :diamond:
1 fold, MP checks, 1 fold, BTN calls $0.05, Hero calls $0.03, BB raises to $0.10, MP calls $0.05, BTN calls $0.05, Hero calls $0.05

Flop: ($0.42) T :diamond: 9 :spade: 3 :heart: (4 players)
Hero checks, BB bets $0.35, MP calls $0.35, BTN folds, Hero calls $0.35

Turn: ($1.47) 8 :spade: (3 players)
Hero checks, BB bets $0.40, MP calls $0.40, Hero raises to $1, BB calls $0.60, MP folds

River: ($3.87) Q :spade: (2 players)
Hero bets $5.10, BB calls $0.76 all in

Final Pot: $5.39
[spoiler=]Hero shows J :diamond: Q :diamond:
BB shows K :spade: J :club:
BB wins $5.04
(Rake: $0.35)[/spoiler]
Obrázok používateľa
Riddlah

Odoslaťod tucniak 20 Jan 2010 14:08

1.22/11/ 0.6

to ci je zahodit to na flope weak zavisi od toho ako vnimas supera a jeho range - ale ked ti pasivny super raisuje AJ9r board, co myslis, s cim to robi?
ak horsie esa tak len AQ, AJ ta uz bije a s AT ti to tam nespravi.
Takze jeho range su skor 2 pary a sety, ty si OOP, hrat sa ti to bude tazko. Inac ja by som turn skor cekol a pozrel sa , ci pokracuje v agresii, nakolko od takeho hraca to casto na flope bluff nie je a na turne uz vobec nie.

2. ak mu vies dat do range dost ruk ako KQ KJ Axs s ktorymi by ta pushoval na flope, je to call, ak sa jeho 3bet calling range sklada skor z JJ/QQ pripadne sloqplayed AA KK je to fold ofc. Ty musis vediet s cim asi dorovnaval 3bety, ale ako kludne tam mohli byt aj dost tie overs imo
problem skor vidim v cbet sizingu, betnes pot a tym sa celkom dost commitujes, staci tam half az nieco nad half kludne. Aspon sa ti to lahsie bude zahadzovat ak to chces zahodit a on ta pushne:)

3.priznam sa ze ja velmi casto takto necompletujem, nakolko hrat zo SB nemam rad a cek call 3way uz vobec-ako je to asi korektne vzhladom na odds, ale..
kazdopadne na turne to je aky reraise sizing???
typek ti vola 60 centov do potu ktory je 3.80..
nasledne na rivri mu ostane 70 centov behind

vidno trosku ze sa pocas ruky vo svojom plane nie az tak zameriavas na stacky a na to, ako a v akych chopoch to chces dat in-v pohode na turne vaccsi raise a typek ti tam zaplati aspon svoje draws-ale ako davat odds 1:6 na turne je tak trochu aj na gutshot snad:)

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
Riddlah
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Horsey7 20 Jan 2010 14:27

1. AK - priznam sa netusim ako by som to hral, nakolko ak sme na dost dry flope raisnuti typkom s AF 0.6 (neviem aka vzorka), na turne ine value ako AQ asi nie je (QT/8T by asi neraisoval na flope) a river je meh..asi nejaky minbet/fold alebo c/f podla readu (ak je ultrapasivny na dostatocne velkej vzorke)

2. TT - ak je loose, tak bude asi aj castejsie callovat 3bety a zvlast v pozicii a TT sa OOP v 3bet spote hra dost zle :)

na flope sa realne obavam len JJ, vyssie pary by asi 4betoval a 33/77 su podstatne menej pravdepodobne (4 komba), s tymi stackmi je to imo standard

3. JQs - preflop by som izoloval, mas dostatocne silnu ruku

as played by som leadol turn aby mi superi necheckli svoje horsie draws/9x/weak Tx behind

//edit

idem si to matchnut s tucniakom, ktory ma predbehol :)

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
Riddlah
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod Riddlah 20 Jan 2010 15:09

dakujem za odpovede :)

1.ruka

tam bol moj velky leak, pri hre som si nejak ten AF ani poriadne nevsimol, vskutocnosti som sa ani poriadne nezamyslel nad jeho range s ktorou by to spravil, mal som pred ocami, top pair pot kicker dry board tak som do toho siel hlava nehlava :D

inac nieje pravdepodobnejsie ze bude mat AK, AQ, ako dve pary a sety ?. takisto nemohol by to spravit aj s KJ alebo JQ aj napriek nizkemu agoro factoru ?

2. ruka

neviem ci v superovej range sa nachadzaju aj overpairs,

3.ruka

svojim rr som chcel udrzat v pote aj MP
Obrázok používateľa
Riddlah

Odoslaťod tucniak 20 Jan 2010 15:33

1.pochybujem, ak yb tam aj nasiel AK/AQ skor ta s tym bude len callovat imo. tito hraci su taki. s KJ a KQ myslim uz vobec,radsej to bude pasivne callovat

2.kludne tam najde aj zabudnute overpairs, ak aj nie, podstatnejsi je podla mna ten cbet sizing v tejto ruke, este raz, preco skoro pot? ak je to preto ze sa aj tak chces stacknut tak fajn ale v tom pripade mensim betom skor zaindukujes prave aj tu cast range, ktora je slabsia-a teda draws.ci myslis, ze ked 3betnes a cbetnes pot tak niekto bude vymyslat a shovovat ta s draw?myslime rangovo

3.a dat mu tym gayraisom odds na nejaku monster hovadinu?+ ked ma nejaku draw/chce callovat (kopu 2 pair ruk apod), tak skratka callovat bude. gayraisovat aby si niekoho niekde udrzal za cenu toho ze na river mas potom pot to stack ratio inverzne a este aj niekto matematicky spravne nieco trafi, ked oni ti to na tak heavy boarde zaplatia aj na turne, je imo Meh(tm)

Riddlah
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod Riddlah 20 Jan 2010 18:01

1.ruka

rozumiem

2. ruka

pomylil som sa, mal som namysli ci neviem ci su v jeho range overcards
tym betom som sa v podstate asi chcel comitnut, trocha som tiltil, a chcel som sa stacknut na takom to flope

3.ruka

njn :D nejak mi to nedoslo, bol som rad ze pot bol vtedy ako bol kedze som investoval len 3centy na zaciatok takze hocijaky kusok sa mi zdal dobry
Obrázok používateľa
Riddlah

Odoslaťod tucniak 20 Jan 2010 18:22

tak a este raz ruka 2 teda

predstav so modelovu situaciu, v pote je 1$
ty ako agressor betujes v 3bet pote 1$

s cim sa tam stackne tvoj super?horsim?

ty ako agresor betujes v 3bet pote 0.5$

myslis, ze range, s ktorou sa aggro hrac stackne je sirsia alebo uzsia ako v prvom pripade??

svojim betom(a jeho sizingom ciastocne) formujes superovu range, podla mna ked betnes hentak vela, removnes mu tie slabsie kombinacie, ktore by mohol shovovat.
tilt je zly

Riddlah
Obrázok používateľa
tucniak

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 25 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!