Tally-ho's blog - CG-SH

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Tally-ho's blog - NL4 SH SK/EN

Odoslaťod Chlpo1989 04 Júl 2011 06:46

Prva ruka fajn az na to, ze nemas koho izolovat, kedze si na UTG a vyjadrujes sa prvy.
Druha ruka tiez fajn, kludne sa da otvorit aj na 5-6bb.
V tretej ruke cbetujes for value, alebo ako bluff? Aka range ta callne a co ti foldne v 3betovanom spote IP? Aka range z toho ta bude minraisovat (minraise je u 90% ludi monster)? Thin valuebetujes z akej jeho range?
Preco preboha chces nieco reprezentovat cloveku, ktory hra 71/34? Ten nema ani predstavu o tom, co robi a nie sa este zamyslat nad tym, co reprezentujes ;)
Anyway pekne vysledky, nech ti to sype :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 04 Júl 2011 07:55

@ AKs -> preco sa ti zda, ze 3bet na 28c (= 7xBB) je "viac"? Standardne na uNL budes robit dobre, ake budes 3betovat IP na 3x povodny raise + 1x za kazdeho callera a 4x povodny raise + 1x za callera OOP. Ked ale niekto iba minraisne, tak ja to neberiem ako standard raise a raisnem si tolko, aby som co najviac znizil pot to stack ratio postflop, a teda vacsinou to aj tak dam na 11-12bb. A preto, ked chces raisnut "viac", tak to kludne moze byt aj 15-16bb, takto si mu chtiac-nechtiac dal pomerne dobre odds.

fido napísal:Riadim sa podla jeho Fold to CBet a Fold to Turn Cbet:

Cool point, ked budes mat na ryby tak 2k+ ruk ;) A tally, to iste sa tyka aj toho c/r statu v tej druhej ruke, je to irelevantne, pokial nanho fakt nemas aspon tych 1500 ruk, aj to moze byt malo na takyto stat.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod tally-ho 04 Júl 2011 09:37

Ďakujem za rady!

Chlpo1989 napísal:Prva ruka fajn az na to, ze nemas koho izolovat, kedze si na UTG a vyjadrujes sa prvy.

Neizolujem BNT? Je to obrovská fish a určite nechcem hrať moreway.

matiapag napísal:@ AKs -> preco sa ti zda, ze 3bet na 28c (= 7xBB) je "viac"?

Tak štandartne by som 3betol na 20-24c ale tak tu sa dalo určite aj viac.

Chlpo1989 napísal:V tretej ruke cbetujes for value, alebo ako bluff?

For bluff, pretože chcem pozbierať dead money a chcem aby foldol nižšie páry. Tento bet sizing bol myslím si úplne zlý.

Chlpo1989 napísal:Aka range ta callne a co ti foldne v 3betovanom spote IP?

No pravdepodobne by mi mal foldnúť väčšinu nespárovaných kariet a 22,44. 66, 77 už možno nie. A tak tiež ani AQ, AJ, možno ani ATs a KQo. Jeho range je dosť široká.

Chlpo1989 napísal: Aka range z toho ta bude minraisovat (minraise je u 90% ludi monster)?

Myslím si že 99-JJ, menej pravdepodobné je že by na flope slowplayoval QQ-AA. A možno ešte tie 66, 77. Prípadne AQ, AJ. Ale v tomto mám veľké medzery a táto hra bola veľmi zle zahraná.

Chlpo1989 napísal:Thin valuebetujes z akej jeho range?

Podľa toho bet sizingu na turne som nadobudol presvedčenie že nemá set, dva páry menej nepravdepodobné (KQ), jeho range tvoria teda 66,77,99-JJ, AQ. Asi som zvolil vysoký bet, úplne stačilo okolo 1-1.20.

Mám tu nejakú handu, ktorá ma zarazila.

Prima Network $4.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1362355
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $4.97
BTN: $4.44
SB: $1.72
BB: $4.04 "solídne" hrajúci hráč, 22/15
Hero (UTG): $5.73
MP: $2.75

Pre Flop: ($0.06) Hero is UTG with Q :diamond: Q :spade:
Hero raises to $0.16, 4 folds, BB calls $0.12 mohol som asi aj 20c otvoriť

Flop: ($0.34) 7 :heart: 5 :spade: T :spade: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.20, BB raises to $0.56, Hero calls $0.36 bet for value (malý cbet má opodstatnenie vzhľadom na to že je tight, chcem aby nenadobudol podozrenie že mám overpair, ale asi to bola chyba), rr-uje ja len dorovnávam myslím si AT, 77,55, TT+, nie som si istý či by to urobil s FDraw

Turn: ($1.46) A :heart: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.68, BB calls $0.68 chcem sa vzdať ale on checkuje! WTF?! tak tma betnem s tým že má JJ, on call!

River: ($2.82) K :club: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.80, BB calls $0.80 na Riveri checkuje som si viac menej istý, že tak by zahral len JJ (alebo set :)) ale ten je málo pravdepodobný, tak betujem thin

Spoiler:
Final Pot: $4.42
BB shows Q :club: K :spade:
Hero shows Q :diamond: Q :spade:
BB wins $4.32
(Rake: $0.10)
Dorovnáva pozerám, skoro padám zo stoličky! WTF?

Zhodnotenie podľa stats sa javil ako TAG ale mal som len 100 hands naň. To vážne ovplivnilo moje kroky!

:gl: for all.
tally-ho

Založený: Júl 2011
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Odoslaťod Chlpo1989 04 Júl 2011 10:05

tally-ho napísal:
Chlpo1989 napísal:Prva ruka fajn az na to, ze nemas koho izolovat, kedze si na UTG a vyjadrujes sa prvy.

Neizolujem BNT? Je to obrovská fish a určite nechcem hrať moreway.

Okej, ale toto nie je pripad, kedy izolujes. Tu len klasicky otvaras PF a dufas, ze ta fish za tebou callne. Izolujes vtedy, ked niekto limpne a ty raisnes, aby si s nim hral v HU spote, resp. o raisne a ty ho 3betnes.

tally-ho napísal:
Chlpo1989 napísal: Aka range z toho ta bude minraisovat (minraise je u 90% ludi monster)?

Myslím si že 99-JJ, menej pravdepodobné je že by na flope slowplayoval QQ-AA. A možno ešte tie 66, 77. Prípadne AQ, AJ. Ale v tomto mám veľké medzery a táto hra bola veľmi zle zahraná.

No ta tvoja range je velmi optimisticka. Minr od fishky je v 90% pripadov 2pary+, pokial nemas iny read.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod tally-ho 04 Júl 2011 10:42

Chlpo1989 napísal:...

Áno ale ak sa pozrieš na flop tak jediné čo by mohol mať je set. A to je dosť malá pravdepodobnosť. Pochybujem že by pr dorovnal T7 alebo 75. Ale máš pravdu po tom minrr som to na flope mal asi zložiť. Evidentne som mal šťastie a nevpálil do jeho top range.

Prosím ťa vyjadríš sa k predchádzajúcemu postu či moje zmýšľanie bolo aspoň trošku správne?

Thy for advices and :gl: to you.
tally-ho

Odoslaťod Chlpo1989 04 Júl 2011 11:20

Hned prva chyba je, ze napises len VPIP a PFR. Z akej vzorky? Jeho AF? Mame nejake ready (hocijake) alebo si ho videl hrat nieco cudne?
Druha chyba hned na flope. Volis betsizing cbetu podla toho aku mas silnu ruku? Tymto cbetom mu davas velmi dobre odds na FD.
Ak je solidny hrac, tak OOP bude callovat pary a nejake broadways, ktore nebude 3betom premienat na bluff.
Ch/r je velmi silna linia. Otazkou ostava, s akou range to bude robit. Bude tam mat air, sety, FD alebo overpar?
Ch/c na turne znamena, ze ma nejaku ruku, ktora moze byt dobra na SD alebo tam opat moze byt nejaka haluz (znovu zalezi na readoch, metagame, dynamike stola...). Dalsia vec je ta, ze ten bet je pod 1/2 potu co uplne reprezentuje to, ze z toho A nie si vobec nadseny.
Ten river mi pride uz zbytocne nafukovanie potu. Kludne cheknem behind a napisem si poznamku. Takto mu davas este sancu spravit nejaky sialeny move, ktory na uNL nie je nicim vynimocny.

Mohli by sa vyjadrit aj ostani :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod tucniak 04 Júl 2011 11:22

sprtali sa nevyjadruju, on to beatuje a on to nepotrebuje

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod matiapag 04 Júl 2011 11:30

Ten bet na turne je podla mna max zbytocny. Ak sa on toho esa zlakol, tak ti aj tak nic nezaplati. Ak sa ho nezlakol, tak si obv doomed a iba nafukujes pot prenho. O river bete ani nehovorim, tam uz by si musel mat sakra read, aby si toto mohol valuebetovat (ja som este taky read nikdy nemal). Ked si to uz betol na turne, tak river ch behind a mozes sa s kludnym svedomim pozriet, s cim to tam vymyslal na flope.

Co si ale mohol spravit je ch turn/valuebet river (nie tento obv, ale nejaky nizky blank). Pointa je v tom, ze ak ty ukazes slabost na turne (ch behind), tak je jasne, ze TP+ tam asi nikdy nemas a tvoja ruka vyzera weak. Ked potom betnes blank na riveri, tak ta villain moze putnut na missed draw alebo cokolvek, co si sa bal betnut na turne ("chcel si si zobrat free card") a moze ta dorovnat prakticky s hocicim, co ma nejaku SD value, v zavislosti od toho, co je to za cloveka.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod goldman2 04 Júl 2011 16:31

caves , vitaj na pokerportal. poslal som ti SS- sukromnu spravu, ai si si nevsimol. GL :)
goldman2

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Tally-ho's blog - NL4 SH

Odoslaťod tally-ho 04 Júl 2011 19:45

goldman2 napísal:caves , vitaj na pokerportal. poslal som ti SS- sukromnu spravu, ai si si nevsimol. GL :)

tally-ho napísal:Btw / mimochodom : nevie te mi povedať prečo sa mi nedajú odosielať ss? Napísalo mi že ich môžu odosielať len aktívny členovia fóra. A čo som ja ? :)

Chlpo1989 napísal:

matiapag napísal:

Chlapci ďakujem vám veľmi pekne som si úplne vedomý že som túto ruku zahral asi najhoršie ako sa dalo nedostatočný cbet, optimistická range, aj ten thin value.

tucniak napísal:sprtali sa nevyjadruju, on to beatuje a on to nepotrebuje

Pán Tučniak, svoj graf som postol pretože to je inšpiračný graf pre môj nový začiatok. Ten graf mal demonštrovať vážnosť mojich slov a to že to myslím vážne. Nechápem prečo ste všetci písali, že je to malá vzorka, keď som napísal, že si to uvedomujem. Ešte sa spýtam. Čo by si robil na mojom mieste mal by si bankroll na NH4 a obrovské edge, vedomosti (minimálne na Nl4) a chuť hrať? Ja mám taký pocit ako keby si nemal rád uNL hráčov :) Každý sme nejako museli začať a nemysli si že som teraz namyslený že som uluckoval 5K hands, práve naopak. Viem aké by to bolo ťažké keby mi karty nechodili.

So, I wish you :gl: !
tally-ho

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 23 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!