Defendovanie blindov vs steal ( z CO alebo BTN).
Defendovat mozeme 3betom alebo Callom (ak vieme, ze na 3bet horsie zahodi a pri calle ziskame value na dalsich streets z horsich ruk + zapojime bluffy). Cital som zopar clankov a for na tuto temu, prevladali nazory, ze hraci co viac preferuju 3bet oproti call, tak nevedia hrat postflop.
Spustil som reports na tieto spoty (aby boli udaje viac vypovedne, tak som vybral moj main limit NL50, pocet hracov na stole 5-6)
3bet z blindov vs steal
Call blind vs steal
Z tychto cisiel vidno, ze defend callom z BB vs steal mi nejde. Ono viacero hracov na tomto aj inych forach, ze proste silnejsie ruky ako KQs, AT-AJ alebo 99 je lepsie flat a ziskavam value postflop zo superovych horsich ruk.
Ale sme OOP a je problem zahodit AJ na Axxxx ked dostaneme 3 barrely. :-/ 3betom preflop by sa to vyriesilo.
Ukazka kde som x/calloval 3 streets:
Spoiler:
SB je v zelenych cislach silno a BB mi nejde. Mala vzorka?
Ked si pozriem graf callovanie SB/BB vs steal za rok 2014:
Spoiler:
tak je mozno tato tema aj zbytocne, lebo zo zaciatku som to hral strasidelne ale posledna cast grafu uz stupa. takze mozno to uz hram lepsie?
Ako riesim flop, ked callujem z blindov vs steal
2260x som calloval zo SB/BB vs steal NL50 v roku 2014
a na flope:
- 750x 33% flopov som x/foldol - toto su situacie, kde ma vobec nehitlo (musim tu zapojit x/raise bluffy na vhodnych boardoch!)
- 453x 20% x/call- kde idem turn tiez x/call ak mam 2nd par+ a river z/call ak mam top pair+ - musim si dat pozor na vycallovanie 3barrelov, vid. obrazok vyssie
- 155x 7% x/raise - toto cislo musim zvysit, x/raisujem len for value, bud mam dobru ruku alebo silne (combo)draw
- zvysok super asi checkol back - musim preskumat, co robim v takych pripadoch, mam taky tusak, ze moc o tieto poty nebojujem, i ked super je vacsinou weak ak checkol flop back (ak nemam ready, ze slowplayuje/potcontroluje)
OK, overall moje skusenosti k tejto teme, resp. ako k tomu pristupujem v sucasnosti
1) nedefendujem callom, ak super necbetuje casto (resp. nebarreluje viac street) = cbetuje len ked to ma, tzn. nedostanem nic z toho ze flatnem silnejsiu ruku preflop
2) kto ma vysoky fold to 3bet( okolo 70%+) tak 3betujem skoro vsetko co chcem hrat + bluffy (Ax, Kx) - ci 3betnem sa rozhodujem aj podla toho, ci barreluje missed boardy, ak necbetuje, 3betujem preflop sirsie
3) call preflop a x/call 3 streets s top parom = NOT GOOD! - musim si osvojit, fold river, maybe fold turn, resp, premenit ruku na bluff
4) 3betujem rozny sizing na kazdeho hraca. - s ktorym zazivam viac situacii (mostly regs) mam poznamku, aky sizing "znesie", t.j. do akej vysky este calluje a kde zacina foldovat. - nemozem to prehanat aby neadjustli, ale vacsina z nich ma na haku a pekne folduju aj 6x 3bet. Betsizingom 3betu viem docielit, ze ci nam hrac vacsinou foldne alebo callne (Kazdy hrac ma ine %fold to 3bet, resp. kazdy reaguje inak na rozny betsizing.)
Extremny example:
Spoiler:
5) cbetujem 1/3 max 1/2 pot podla flopu, ked to mam aj ked to nemam, ci to rovno vzdam na flope alebo ci vzdam az turn resp. ci dam 3barrel sa rozhodujem podla toho ako villain folduje v 3bet spotoch + reads.
6) ked defendujem callom, vobec nedonkujem, resp. len minimalne (je to zle/dobre - ?)
7) ked defendujem callom, x/raisujem flopy len for value, potrebujem zaradit aj nejake pure bluffy, ked ma nehitlo, otazka je na akych flopoch, napadaju ma Axx a Kxx flopy, lebo vela ludi bluff cbetuje prave taketo flopy.
moje stats z blindov vs steal za rok 2014 pri 5-6hracoch na stole - nl50:
SB: VPIP - 21,3% , 3bet vs steal - 11%
BB: VPIP - 25,5% , 3bet vs steal - 7,5%
Uvitam akekolvek vase nazory a pripomienky.