dzejkej napísal:Hmm, ja som nepisal nic moc k veci, tak dam tomu jeden pokus, aby som mohol ist pokojne spat .
Takze Ty limpujes SC, lebo ked v 6maxe bude mat niekto za Tebou svoju monster ruku, tak mas lepsie implied odds ako keby si raisoval a on Ta 3betol. Ano, ak by si vedel, ze niekto ma v tom momentalne AA, tak je fajne limp/callnut. Problem je, ze potom musis byt vestec. Ak pocitas za silnu ruku napr. JJ+, tak ked dostanes na UTG SC, iba v 9.6% pripadoch bude mat niekto JJ+. Ak pocitas KK+, tak v 4.4%.
Ty ale limpujes svoje implied odds ruky a hraci Ti to zacnu raisovat v pozicii so sirokym range a zrazu mas problem. Hrat OOP bez iniciativy, ked super ma predstavu o Tvojom range nebude ziskove, ani keby si naozaj velmi chcel. Zrazu zistis, ze aby taku uplnu predstavu nemal, tak by si mal limpovat napr. aj iny typ ruk (nejaky ten monster). Akosi potom zistis, ze si to robis tazsim Ty sam.
Na druhej strane ak raisujes vsetky ruky, ktore UTG otvaras a otvaras PP, zopar SC, dobre suited broadway ruky, offsuit AJ+, KQ, AK, tak si balancovany a triafaju Ta rozne typy flopov, mas iniciativu a hra sa to jednoduchsie. Hraci Ta nebudu izolovat raisom v pozicii ako keby si limpoval a 3betovanie UTG zrovna bezna vec nie je a uz vobec nie na nizkych stakes. Ruky, s ktorymi by raisovali, tak teraz casto foldnu alebo callnu a vela potov ziskas cbetom. Ano, ked bude mat super monster a Ty raisnes svoje SC, tak v tej situacii 100BB deep pravdepodobne foldnes a nezarobis nic, ale ani samotna hra OOP s SC i proti monster rukam nie je uzasne ziskova, lebo svoje 2pair a viac hitnes tak 5% casu a zvysok je draw, ktory hras OOP a giganticky profit na tom spravis jedine tak, ze bude hrat super velmi velmi zle.
Ak sa budes pokru venovat nadalej, tak pri takychto teoriach zistis, ze akosi Ta dobri hraci o peniaze oberaju a Ty zijes na tom, ze oberas velmi zlych hracov. Budes pekne v strede potravinoveho retazca s ak budes v herni s vela fishkami alebo dobre vyberat stoly, tak budes snad trosku ziskovy. Cim pojdes vyssie, tym sa zvysi kvalita hracov a pocet regularov a zrazu tieto veci zacnu byt znacne stratove.
Snád to uz z tohoto pochopí...GJ