ake kombinacie hrat?

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Re: Re: Re: Re: Co s tímhle?

Odoslaťod fidelko 16 Apr 2008 09:51

neviem,ci je to az tak zbytocny vabank:
maju asi tretinovu sancu ,ze vyhraju po rivri plus dalsiu tretinu ,ze super zlozi - cize povedzme dvojtretinovu sancu vyhry.
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

ale aj tak...

Odoslaťod roche01 16 Apr 2008 10:01

jj, máš pravdu, šanca je zhruba 30%, že im tá farba príde. ale v prípade, ktorý som popisoval, bank po mojom raise bol cca 1000chipsov, mne ostalo 4k, súper mal cca 4,5k. dovtedy sa hral skutočne tight/agressive poker na stole a aj tento hráč sa javil, že hrá solídne, rešpektuje pot odds, vsádza správne výšky, má solídny read na súperov a zničoho nič zahrá čosi podobné!
Veď ak ma odhadoval na continuation bet, mohol to riešiť primeraným reraisom...
Ono ak človek sleduje hru, tak v online pokri sú kombinácie vo farbe (bez ohľadu na to, či je to AK alebo 8-2) veľmi preceňované a hráči ich hrajú prakticky z akejkoľvek pozície a idú s nimi akokoľvek ďaleko za akúkoľvek cenu.
Včera som videl call allinu 5k s 8-2 vo farbe, pričom to aj pre toho haluzáka znamenalo ísť allin pri blindoch 100/50!!!!
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Re: ale aj tak...

Odoslaťod fidelko 16 Apr 2008 11:00

ja myslim,ze primerany reraise bol v jeho situacii all-in
on nemohol cakat na turn a tam ked mu nepride tak co?
ostane s polovicou chips bez sance na vitazstvo v turnaji
zvolil podla mna lepsiu moznost s dvojtretinovou sancou na uspech a double up
fidelko

Re: ale aj tak...

Odoslaťod Pekulik 16 Apr 2008 11:04

Přiměřeným raisem myslíš co? Pot sized raise by byl asi 2k, zůstávalo by vám 2,5k při potu 5k(kdyby si dorovnal). Kdyby si reraisnul all in, on by stejně musel dorovnat. Tím že šel all in zvýšil svojí šanci že foldneš a zjednodušil si situaci na turnu. Tady byl jeho all in optimálním řešením.
Pekulik

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

netreba

Odoslaťod fidelko 16 Apr 2008 11:08

si podla mna pliest cash game a turnaj
v cash respektujes odds v kazdej jednotlivej hre,lebo ide o tvoje peniaze
v turnaji ta cakaju tvoje peniaze ked vyhras a tak ak ti to stack dovoli,tak mozes ist do rizika
potom ostavaju oci pre plac napriklad raiserom v skorych fazach turnaja s AA,ked ich 5xBB dorovnaju hraci s 27o ,trafi ich flop a poslu ich domov
pritom si neuvedomia,ze tych 5xBB bolo vlastne zadarmo
fidelko

Re: Re: ale aj tak...

Odoslaťod roche01 16 Apr 2008 12:06

no, neviem. Ak by som reraisol, dal by som ju jasný signál, že mám niečo silné (určite silnejšie ako jeho K5), takže ak je to skutočne solídny hráč, bolo by mu jasné, že aj 2,5k chipsov pri blindoch 100/50 je ešte stále dostatočná suma na to, aby svoju nonnuts flush draw zložil. V prípade, že sa snažil ma vyblufovať, neostáva nič iné len konštatovať, že jeho zlý read bol odmenený a moja (verím tomu) dobrá hra dostala opäť raz cez hubu...*TIRED*

určite teraz viacerí budete namietať, že zložiť ak mu ostane 2,5k by nemalo význam a dorovnanie môjho reraisu by bolo "povinnosťou", ale s tým by som nesúhlasil. Na FullTilte každý deň sledujem hráčov z F****Tilt Poker Teamu, ktorý hrajú online rôzne turnaje a skutočne na ich hre vidno, že čo sú schopní zložiť veľmi silné kombinácie aj za cenu, že im ostane len "chip and chair". Myslím, že pojem "pot commited" títo hráči veľmi nepreceňujú. Pokiaľ som v partii porazený, nie je dôvod, aby som v nej odovzdal aj posledný chip. Radšej si ho nechám a pokúsim sa rozmonžiť ho v príhodnejšej chvíli.
Obrázok používateľa
roche01

Neviem niekedy ake kombinacie hrat.

Odoslaťod svkice666 16 Apr 2008 13:00

Po tych vasich prispevkoch ma napada jedna otazka a to: Scim vobec hrat (ake karty, len TOP 10?) a kde (ktore herne a MTT, SNG CASH GAMES) a kolko investovat (BUY IN), aby to nebol gembling, ale poker? Ja som vcera hral taku haluz, bol to poker na paradise za 12centov a rebuy. Polovicu turnaja som foldoval. Potom som zahral s 66 po flope allin ked na flope bola tretia 6ka. Potom som po urcitej chvili zahodil 66 a bol by som vyhral, ale 2aja sli allin pred flopom. Potom som zahral AA alin pred flopom a pohnojila mi to postupka, ale super mal hnoj na ruke a nie karty. Ostalo mi 25 chipsov do prestavky som to vytiahol s par allinami na 2350 chipsov rebuy ani add-on som nevyuzil. Skoncila prestavka uz hrali ako tak normalnejsie a po urcitom case mi prisli KK, tak som dal allin a tipek s 5000 chipsami sa nemusel rozhodnut ako posledny, ale aj tak spravil s A 10 off povine dorovnanie a na river mu to Acko doslo. Takze si poviete naco hrat s AA ci KK a podobne ked vas obohra niekdo s absolutnym nezmyslom a ty hraci vedia, ze im to vyde a preto to aj hraju. Ja viem to prehratie s KK bolo OK. Ale stimi Ackami nie a uz fakt neviem co mal na ruke, ake to sa nazvat kartami nedalo na dorovnanie allinu pred flopom. ALe jasne nizky buy a rebuy neobmedzeny, tak preco nie. Ja som bol zvedavy po kadial zajdem za tych 12 centou a dost som sa pobavil scim vsetkym hraci idu a kolko krat za sebou idu allin a prehraju a dokupia. Tak som naratal u niektorych jedincou asi 5-6x dokupovali.
svkice666

Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

roche

Odoslaťod fidelko 16 Apr 2008 15:09

este raz polopate:
on nebol porazeny,on mal po svojom all-ine dvojtretinovu sancu,ze vyhra hru
to na ake sance chces aby cakal?
100 percentne v pokri neexistuju,to je pravdepodobnostna hra,aj ked ides AK proti 27o tak mas rovnaku sancu ako on,tak zahodis AK proti 27 aby si nahodou nevypadol pred money?
nie kazdy sa chce doskrabat na ITM,mnohi hraju aby vyhrali
fidelko

Re: roche

Odoslaťod roche01 16 Apr 2008 18:15

neboj sa, možno na to nevyzerám, ale ja to chápem akú mal šancu, že to vyhrám.
skôr sa nad tou situáciou pozastavujem z komplexnejšieho pohľadu v rámci celého turnaja a to sa nedá presne popísať. Táto jedna partia je len taký výňatok, ktorý to dosť skresľuje...
Takže z tohto pohľadu to pre mňa bol z jeho strany zbytočný risk. ale povedzme....
Chápame, že hrať MTT len pre to, aby sa človek dotiahol na money nie je práve najefektívnejšie a určite to nie je dobrá stratégia. Ale určite dáš zapravdu Tomovi McEvoyovi, ktorý vraví: "...Ak chcete vyhrať MTT, musíte sa v prvom rade dostať na final table...Takže ...
Obrázok používateľa
roche01

oprava

Odoslaťod roche01 16 Apr 2008 18:16

... že to vyhrá.
Obrázok používateľa
roche01

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 21 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!