Variacia NHE/PLO
Počet príspevkov: 10 • Stránka 1 z 1
Variacia NHE/PLO
Z videa na FTP som sa dozvedel, ze variacia je u PLO vyssia ako u LHE ci NHE(Phil Gordon chce preto v tomto videu zaciatocnikov od PLO odradit ). U mna je to ale prave naopak Kym u NHE mi graf profit/cas podoba na EKG, u PLO mi pomalu ale isto stupa... Neide pritom o to, ze by som hral omahu nejak tight ci holdem nejak loose - obe hry hram docela opatrne ale ak je dovod , tak mi agresivita nechyba (opat osobny nazor)
ide totiz o to, ze ak drzim v ruke AA, flop: T J Q a niekto raisne, tak neviem co s tym(mozno by som nemal obavy z postupky keby som nehral omahu...), naopak ak hram omahu, tak viem ze sa asi jedna o postupku, hra mi preto pripada jednoduchsia
netvrdim, ze som nikdy BI neprehral: stavalo sa mi to napr. v situaciach full house/four of a kind, four of a kind/straight flush, u NHE som este taketo situacie nezazil - ale BI by som v takej situacii prehral na 100%
na FTP som si vsimol(pozoroval som to asi tyzden, PLO 2) ze ti uspesni sedeli kazdy den nad $4< stackmi - hravali u 4 a viac stolov) - mozno to bola iba nahoda...
Aky je Vas nazor na to kto hrate Holdem a zaroven i Omahu?
ide totiz o to, ze ak drzim v ruke AA, flop: T J Q a niekto raisne, tak neviem co s tym(mozno by som nemal obavy z postupky keby som nehral omahu...), naopak ak hram omahu, tak viem ze sa asi jedna o postupku, hra mi preto pripada jednoduchsia
netvrdim, ze som nikdy BI neprehral: stavalo sa mi to napr. v situaciach full house/four of a kind, four of a kind/straight flush, u NHE som este taketo situacie nezazil - ale BI by som v takej situacii prehral na 100%
na FTP som si vsimol(pozoroval som to asi tyzden, PLO 2) ze ti uspesni sedeli kazdy den nad $4< stackmi - hravali u 4 a viac stolov) - mozno to bola iba nahoda...
Aky je Vas nazor na to kto hrate Holdem a zaroven i Omahu?
- ableton
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 2 krát/0 krát
Re: Variacia NHE/PLO
Holdem je hra kde vyuzivas viac small edge dezto v omahe je to skor vacsia matematika, hlavne L alebo LO8, a Omaha je skor hra o vacsich edge, tam bud mas velku edge alebo skoro ziadnu a hrate iba s kartamy .... sice v PLO mozes pravit aj dake tie movy pri ktorych ta super NEMOZe dorovnat ale to na otm nic nemeni
-
josipjs - Príspevky: 544
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 34 krát/3 krát
holdem podla mna vie hrať skoro uplne kazdý pretoze nie je naročný an logiku...... a u omahy je to uz zlozitejsie musiš vicej premýslať a pocítať podla mna .. je to trochu zlozitejsie ale tak aj zauhímavé obide maju velké výhody aj nevýhody ja hravam obide 2 ale omahu iba freerolly tak a niekedy sa mi podari vyhrať pekne prachy .. moj názor...
- 202mateo202
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 16 krát/1 krát
202mateo202 napísal:holdem podla mna vie hrať skoro uplne kazdý pretoze nie je naročný -----moj názor...
HOldem teda fakt ze nevie hrat kazdy, si ce ak to beres tak ze kazdy ovlada dokonale pravidla tak ano ale inak dobre ho hra len malokto , pri Holdeme musis premyslat o velmi vela veciach naraz a musis brat vela veci do uvahy kdezto pri omahe ti staci matematika, aj sa v Omahe lahsie urcuje range ako v NLHE, nenadarmo sa hovori ze Holdem je hra ktoru sa naucis za par minut ale potrebujes cely zyvot na to aby si bol v nej "master".
-
Eduardo co si zmazal?
-
Ja ako PLO hrac mozem povedat asi tolko...
NIT styl sa da hrat v omahe ale cim pojdes vyssie tym viac ho budes musiet zmenit a na PL2 sedi kopa trdiel ktore ti all iny zaplatila aj skoro s nicim, ale akonahle prejdes na napr PL50 a vyssie tak pochopis.
Ja som pozeral grafy PL200 regov a to slo hore dole 50+ BI....s popisom ze sak normalna variacia...
K tej variacii by som dal este poznamku, zatialco v holdeme AA vs KK je 80:20 tak v omahe je AAxx vs KKxx niekde od 70:30 po 55:45 a vacsina all inov na flope je na tom tak isto, takze je jasne ze v PLO musi byt variacia vyssia...
P.S. ja som v omahe zaznamenal rast jak svina rychly ale tak isto rychle pady, bustol som Bankroll uz 5krat a vacsinou to bolo po krutych session kde som bol dole 10+BI...(ovsemze k tomu pridaj TILT a nedodrziavanie BM)...Lietam niekde medzi PL10 a PL50 upne normalne, teraz som posledne prehral 45BI na PL25 a musel som prejst na PL10...
NIT styl sa da hrat v omahe ale cim pojdes vyssie tym viac ho budes musiet zmenit a na PL2 sedi kopa trdiel ktore ti all iny zaplatila aj skoro s nicim, ale akonahle prejdes na napr PL50 a vyssie tak pochopis.
Ja som pozeral grafy PL200 regov a to slo hore dole 50+ BI....s popisom ze sak normalna variacia...
K tej variacii by som dal este poznamku, zatialco v holdeme AA vs KK je 80:20 tak v omahe je AAxx vs KKxx niekde od 70:30 po 55:45 a vacsina all inov na flope je na tom tak isto, takze je jasne ze v PLO musi byt variacia vyssia...
P.S. ja som v omahe zaznamenal rast jak svina rychly ale tak isto rychle pady, bustol som Bankroll uz 5krat a vacsinou to bolo po krutych session kde som bol dole 10+BI...(ovsemze k tomu pridaj TILT a nedodrziavanie BM)...Lietam niekde medzi PL10 a PL50 upne normalne, teraz som posledne prehral 45BI na PL25 a musel som prejst na PL10...
- wizdo
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/28 krát
202mateo202 napísal:holdem podla mna vie hrať skoro uplne kazdý pretoze nie je naročný an logiku......
-1
fok fok..toto ma vie vždy vytočiť a pobaviť zároveň..
je rozdiel hrať a "hrať"..hrať to naučím aj opicu za polhodinu..
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
Inak aky bankroll by som mal mat na PLO2? Dik.
- ableton
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 2 krát/0 krát
BRM sa tika kazdeho osobne, mozes mat Aggresive ked sa citis alebo conservativ ked sa bojsi o prachy al e povedal by som ze qcni aspon so 100 alebo ak si hral uz predtym poker tak zacni ks 200 aby si ziskal feeling na PLO a pot chod na PLO10 ked sa bdues na to citit
-
ableton napísal:Inak aky bankroll by som mal mat na PLO2? Dik.
Ak hras tight a vies trochu hrac tak ti staci aj 50-80 usd...Ak hras viac drawy a agro 100+...
- wizdo
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/28 krát
Počet príspevkov: 10 • Stránka 1 z 1
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.