Profil: Jennifer Harman -
Počet príspevkov: 29 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Profil: Jennifer Harman -
ked je v pokri alebo aj niekde inde dlho zauzivany nejaky vyraz tak to je jedno ci je spisovny alebo nie....pouzivat sa bude dalej
- tomisumi
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 15 krát/10 krát
veď, to je jasné..
ale nikto nehovorí o tom čo je zaužívané, či sa to bude používať alebo nie, ale o tom, čo je správne..
ale nikto nehovorí o tom čo je zaužívané, či sa to bude používať alebo nie, ale o tom, čo je správne..
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
ukrutnost ... nasa krajinka ma na sirku asi 600km a na kazdych 100km by si nasiel iny spravny vyraz predsa by ma zaujimalo ako by sa vyjadril vychodniar a ako napr zahorak ... prip stredoslovak ... myslim ze na tomto sa nikdy nedohodnete mi to pripada asi ako otazka "co bolo skorej..vajce alebo sliepka?"
bohuzial ja mam uplny odpor co sa tyka slovenkej gramatiky ...priam ju nenavidim ... Y,i nocna mora ... ale na tejto diskusii som sa schutou zasmial kedze diskutovat sprany vyraz "na final table" proste lol
bohuzial ja mam uplny odpor co sa tyka slovenkej gramatiky ...priam ju nenavidim ... Y,i nocna mora ... ale na tejto diskusii som sa schutou zasmial kedze diskutovat sprany vyraz "na final table" proste lol
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
MiskoKvo napísal:ukrutnost ... nasa krajinka ma na sirku asi 600km a na kazdych 100km by si nasiel iny spravny vyraz predsa by ma zaujimalo ako by sa vyjadril vychodniar a ako napr zahorak ... prip stredoslovak ... myslim ze na tomto sa nikdy nedohodnete mi to pripada asi ako otazka "co bolo skorej..vajce alebo sliepka?"
-ja si naopak myslim,ze ovladanie materinskeho jazyka patri k vseobecnej inteligencii,a podla mna je dost divne ked vysokoskolsky vzdelany ludia neovladaju elementarne pravidla pravopisu........
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
palo1973 napísal:
-ja si naopak myslim,ze ovladanie materinskeho jazyka patri k vseobecnej inteligencii,a podla mna je dost divne ked vysokoskolsky vzdelanI ludia neovladaju elementarne pravidla pravopisu........
nie ze by som sa do teba chcel nejak navazat ale ked uz, tak poriadne:)
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
miskokvo: ano, variantov je vždy veľa, len kodifikovaná ako spisovná varianta je vačšinou len jedna varianta aby sme neboli ako mantáci..
my sa nemusíme dohadovať a je jedno odkiaľ sme..pretože my sme nediskutovali o tom čo sa používa, ale čo má byť z jazykového hľadiska správne a vtedy je jedno či si zo skalice alebo z košíc..
ale samozrejme sa tu nikto nehádal, ale bola to len taká téma na odľahčenie..
my sa nemusíme dohadovať a je jedno odkiaľ sme..pretože my sme nediskutovali o tom čo sa používa, ale čo má byť z jazykového hľadiska správne a vtedy je jedno či si zo skalice alebo z košíc..
ale samozrejme sa tu nikto nehádal, ale bola to len taká téma na odľahčenie..
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
palo1973 napísal:-ja si naopak myslim,ze ovladanie materinskeho jazyka patri k vseobecnej inteligencii,a podla mna je dost divne ked vysokoskolsky vzdelany ludia neovladaju elementarne pravidla pravopisu........
Presne Palo, a uplne najhorsie je, ked ludia neovladaju taku zakladnu vec ako je nominativ mnozneho cisla!
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
tucniak napísal:nie, ze by som sa do teba chcel nejak navazat, ale ked uz, tak poriadne:)
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
-no chybicka sa sem tam pritrafi,ale z prispevkov niektorych jedincov naozaj bolia oci,ked v troch vetach urobia 10 pravopisnych chyb
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
dzejkej napísal:tucniak napísal:nie, ze by som sa do teba chcel nejak navazat, ale ked uz, tak poriadne:)
No neviem, ja by som si na tu prvu ciarku nestavil... si si isty? Imo pre kazdym "ze" nemusi byt ciarka, a toto je to dobry priklad...
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
Počet príspevkov: 29 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Naspäť na Novinky a zaujímavosti
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 42 hostí.