Profil: Jennifer Harman -

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: Profil: Jennifer Harman -

Odoslaťod tomisumi 25 Júl 2009 22:11

ked je v pokri alebo aj niekde inde dlho zauzivany nejaky vyraz tak to je jedno ci je spisovny alebo nie....pouzivat sa bude dalej
tomisumi

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 15 krát/10 krát

Odoslaťod poldinhoo 25 Júl 2009 22:24

veď, to je jasné..
ale nikto nehovorí o tom čo je zaužívané, či sa to bude používať alebo nie, ale o tom, čo je správne..
Obrázok používateľa
poldinhoo

Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod MiskoKvo 26 Júl 2009 00:41

ukrutnost :D ... nasa krajinka ma na sirku asi 600km a na kazdych 100km by si nasiel iny spravny vyraz :D predsa by ma zaujimalo ako by sa vyjadril vychodniar a ako napr zahorak ... prip stredoslovak ... myslim ze na tomto sa nikdy nedohodnete :D mi to pripada asi ako otazka "co bolo skorej..vajce alebo sliepka?"

bohuzial ja mam uplny odpor co sa tyka slovenkej gramatiky ...priam ju nenavidim ... Y,i nocna mora ... ale na tejto diskusii som sa schutou zasmial :D kedze diskutovat sprany vyraz "na final table" proste lol :D
Obrázok používateľa
MiskoKvo

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 12 krát/9 krát

Odoslaťod palo1973 26 Júl 2009 08:26

MiskoKvo napísal:ukrutnost :D ... nasa krajinka ma na sirku asi 600km a na kazdych 100km by si nasiel iny spravny vyraz :D predsa by ma zaujimalo ako by sa vyjadril vychodniar a ako napr zahorak ... prip stredoslovak ... myslim ze na tomto sa nikdy nedohodnete :D mi to pripada asi ako otazka "co bolo skorej..vajce alebo sliepka?"

bohuzial ja mam uplny odpor co sa tyka slovenkej gramatiky ...priam ju nenavidim ... Y,i nocna mora ... ale na tejto diskusii som sa schutou zasmial :D kedze diskutovat sprany vyraz "na final table" proste lol :D

-ja si naopak myslim,ze ovladanie materinskeho jazyka patri k vseobecnej inteligencii,a podla mna je dost divne ked vysokoskolsky vzdelany ludia neovladaju elementarne pravidla pravopisu........
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod tucniak 26 Júl 2009 08:52

palo1973 napísal:
-ja si naopak myslim,ze ovladanie materinskeho jazyka patri k vseobecnej inteligencii,a podla mna je dost divne ked vysokoskolsky vzdelanI ludia neovladaju elementarne pravidla pravopisu........

nie ze by som sa do teba chcel nejak navazat ale ked uz, tak poriadne:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod poldinhoo 26 Júl 2009 09:39

miskokvo: ano, variantov je vždy veľa, len kodifikovaná ako spisovná varianta je vačšinou len jedna varianta aby sme neboli ako mantáci..
my sa nemusíme dohadovať a je jedno odkiaľ sme..pretože my sme nediskutovali o tom čo sa používa, ale čo má byť z jazykového hľadiska správne a vtedy je jedno či si zo skalice alebo z košíc..
ale samozrejme sa tu nikto nehádal, ale bola to len taká téma na odľahčenie..
Obrázok používateľa
poldinhoo

Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod 7castle 26 Júl 2009 10:49

palo1973 napísal:-ja si naopak myslim,ze ovladanie materinskeho jazyka patri k vseobecnej inteligencii,a podla mna je dost divne ked vysokoskolsky vzdelany ludia neovladaju elementarne pravidla pravopisu........

Presne Palo, a uplne najhorsie je, ked ludia neovladaju taku zakladnu vec ako je nominativ mnozneho cisla! :lol2:
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod dzejkej 26 Júl 2009 10:52

tucniak napísal:nie, ze by som sa do teba chcel nejak navazat, ale ked uz, tak poriadne:)

:lol2:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod palo1973 26 Júl 2009 10:52

-no chybicka sa sem tam pritrafi,ale z prispevkov niektorych jedincov naozaj bolia oci,ked v troch vetach urobia 10 pravopisnych chyb :wall:
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod 7castle 26 Júl 2009 11:16

dzejkej napísal:
tucniak napísal:nie, ze by som sa do teba chcel nejak navazat, ale ked uz, tak poriadne:)

:lol2:

No neviem, ja by som si na tu prvu ciarku nestavil... si si isty? Imo pre kazdym "ze" nemusi byt ciarka, a toto je to dobry priklad...
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 23 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!