Štát chce obmedziť nelegálne internetové hry hlavne zo zahra

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: Štát chce obmedziť nelegálne internetové hry hlavne zo zahra

Odoslaťod hyena 08 Sep 2011 23:54

Tak keď,toto darmožráči schvália tak sme asi online dohrali.
Škoda,že nie je u nás nejaká funkčná pokrová federácia(neviem,čo sa stalo s tou,čo založil Žiak,potom ako sa mu nepodarilo dostať poker na hrady a zámky,tak je ticho),ktorá by sa aspoň pokúsila niečo zmeniť.Ale klubom a casinam to asi ani prekážať nemôže,bude sa hrať viac live(teda malo by sa).
hyena

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 4 krát/11 krát

Odoslaťod 016roy 09 Sep 2011 02:19

haman napísal:
Rezort pripravil novelu zákona o hazardných hrách, ktorou chce obmedziť dostupnosť tých hier, na prevádzkovanie ktorých nebola udelená alebo vydaná príslušná licencia podľa slovenských právnych predpisov.

Existuje nieco ako licencia EU a EU pravne predpisy o online hazardnych hrach, ktore by toto vedeli zastresit a tym padom by bol tento navrh bezpredmetny?

Existuje toho velmi vela co subor tychto zakonov SR porusuje v ramci predpisov EU a EK a koniec koncov aj slovenskych zakonov. Onedlho sa k tomu vyjadrim v clanku komplexne. Nielen o zakone, ci smiesnej tzv. "Dovodnej sprave k zakonu", ktora je fakt az brutalne nechutna, arogantna, klamliva, pokrytecka a smiesna. Zatial ako perlicku uvediem analyzu v tejto sprave. "Vplyv na podnikatelske prostredie v SR: negativne". Toto napise niekto, kto pred volbami tvrdil, ze ide robit vsetko pre malych a strednych podnikatelov.... Realita? Nici strednu vrstvu, malych a strednych podnikatelov..... poznamka: nastastie som nebol volit....

Ale clanok bude od A po Z, cize od analyzy zakonov, dovodnych sprav, reality, kto tym co sleduje, co vsetko tie zakony porusuju, kludne aj prepis mojich komunikacii cez ICQ, ako som na zaklade inych zakonov co schvalili den pred tym vedel, ze pride tento vrazedny zakon o prevodoch na online hazard a v spojitosti s tym, preco som dal po schvaleni zakona o hazardnych hrach z 12.7. taky nadpis, ako som dal, aj ked som za neho dostal v diskusii zopar posmeskov. Skoda, ze som vedel o com pisem....
http://www.pokerportal.info/spravodajstvo/pok ... -republike
Naposledy upravil 016roy dňa 09 Sep 2011 02:42, celkovo upravené 2 krát.
016roy

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 10 krát/39 krát

Odoslaťod marjan556 09 Sep 2011 02:23

a co si myslime o tych Farskeho tvrdeniach? bude sa to vztahovat aj na slovensko? alebo je to cele len nejaky populisticky bullshit?
Obrázok používateľa
marjan556

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 23 krát/30 krát

Odoslaťod majkel_77 09 Sep 2011 12:26

no bolo by fajn to prebrat s pravnikmi ci by sa to nedalo dat na ustavny sud, minimalne tie prevody, zakazat hranie je jedna vec ale zakazat prevod penazi? to je trosku ine obmedzenie...
majkel_77

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Odoslaťod filohad 11 Sep 2011 00:15

vypada to ze sa toho cyhtaju aj ludia co sa boja o precedens v ramci cenzury, co je celkom fajn...
http://www.soit.sk/sk/aktualne/oit-doma/2011-09-10/139-danovy-urad-bratislava-bude-moct-cenzurovat-vas-internet
hned v zahlavi je aj link na "hromadnu pirpommienku"
filohad

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Odoslaťod marjan556 11 Sep 2011 00:57

Obrázok používateľa
marjan556

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 23 krát/30 krát

Odoslaťod matiapag 11 Sep 2011 10:30

Uz aj denniky sa do toho trosku pustili :) Kto sa tesi na diskusiu pod clankom? :D

http://ekonomika.sme.sk/c/6050812/miklo ... -webe.html
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod haman 11 Sep 2011 11:17

marjan556 napísal:http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=589565

Link na peticiu pre lenivych.

Dufam, ze to neskonci len tak, ze pokrovi hraci budu podpisovat peticiu SOITu, ktora sa zameriava na cenzuru internetu.

Ocakavam, ze SK hraci pokru sa konecne zorganizuju a vyvinu kroky, ktore dosiahnu zmenu formulacie novely, aby nelikvidovala online gaming.

Medzi pokrovymi hracmi su pravnici, informatici [edit], ludia, ktory maju kontakty na politikov, resp. samotni politici. Je potrebne komunikovat s predkladatelmi navrhu, lobovat u spravnych ludi.

Pokrove kluby im v tomto nepomozu, lebo novela hra pre nich.

Ak by niekto chcel reagovat na moj post, preco sa do toho nepustim ja, tak ja som bohuzial vyhoreny. Vyse 4 rokov som bol obciansky aktivista, pripomienkoval zakony, zucastnoval sa verejnych diskusii, diskutoval s politikmi, napadal som na sude urady, ktore nezverejnovali povinne informacie, dosiahol ciastocne uspechy, ale citil som sa v tom prilis osamoteny, tak som s tym sekol.

A priznam sa, ze ja sa nezblaznim z toho, ked bude online poker zakazany, i ked s tym nesuhlasim.
Naposledy upravil haman dňa 11 Sep 2011 12:11, celkovo upravené 1 krát.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod TomMolivan 11 Sep 2011 11:32

Len my máme tú nevýhodu v tom, že aj keď sa všetci slovenskí hráči pokru dajú dokopy a budú ťahať za jeden povraz (čo sa nikdy nestane ani len z polovice), tak stále budeme tvoriť úplne zanedbateľnú časť nášho obyvateľstva. Plus nikdy nebudeme mať nejakú podporu mimopokrovej verejnosti, pretože pre nich poker = gambling = mafia/zničené rodiny = treba to zakázať
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod 1zart1 11 Sep 2011 12:06

Smutno komicke je, ze na tejto stranke sme pred volbami svojim sposobom robili kampan stranam tejto koalicie a predpokladam, ze vacsina online pokristov volila prave tieto strany, ktore teraz tym najhrubsim sposobom zneuzivaju svoju moc na obmedzovanie osobnej slobody jednotlivca. Bez slobodneho internetu by mozno tieto strany ani nemohli zostavit vladu kedze by nemali dost percent. Obzvlast na grc je mi zo Sulika and company.
1zart1

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 9 krát/17 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 32 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!